D. S. B.
2022.09.02 12:38 Frissítve: 2022.09.02 15:11

Atlétika: új vezérigazgatót választottak a budapesti vb szervezőbizottságának élére

Új vezérigazgatót választott a jövő évi atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt., amely a szervezőbizottság élére Németh Balázst nevezte ki – jelentette be közösségi oldalára feltöltött videójában Dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár.


„A világbajnokságig hátralévő kevesebb mint egy évben kormánybiztosként segítem a szervezőbizottság munkáját és ennek a munkának a komplexitásából adódóan egy irányító testület fogja segíteni a szolgálatomat” – fogalmazott Schmidt Ádám, megjegyezve, hogy elkezdték a munkát és megtartották az alakuló ülést.

„Elfogadtam életem legfontosabb felkérését és köszönöm a bizalmat – kezdte beszédét Németh Balázs.  Több mint kétszáz országból érkeznek hozzánk versenyzők, vendégek. Reményeink szerint sok százmillióan figyelnek majd ránk és megmutathatjuk, hogy Budapest a világ legjobb városa és miénk a világ legjobb országa. Azért fogunk dolgozni a következő szűk egy évben, hogy arra a kilenc napra jövő augusztusban Magyarország és a határon túli magyarság is büszke legyen” – fogalmazott a Budapest 2023 Zrt. frissen kinevezett vezérigazgatója, Németh Balázs, aki legutóbb az MTVA munkatársa volt. 2014-től vezette az M1 Híradót, de már 2011 óta a közmédiánál dolgozott. Azt megelőzően a TV2-nél volt sportriporter, illetve a Magyar Kajak-kenu Szövetség sajtósaként tevékenykedett.

 Németh Balázs megmutatná a világnak Budapestet és Magyarországot
„Rendkívül motivált vagyok, nemcsak úgy, mint volt korábbi középtávfutó atléta, mint sportmenedzser, vagy korábbi sportújságíró, hanem egy olyan ember, aki a világ egyik legfantasztikusabb sporteseményének megszervezésével megmutathatja ezt a csodálatos országot és annak fővárosát a világnak” – mondta a mandiner.hu-nak a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. új vezérigazgatója. Németh Balázs szerint a világbajnokságnak nagy szerepe lesz abban, hogy minél többen forduljanak a mozgás, a kocogás, az „amatőr” atlétika felé.
„Már ma is félmillió futó van hazánkban, ez egy hatalmas közösség és egy ilyen, a civil lakosság számára is csodálatos sportolási és szabadidős lehetőségeket kínáló beruházás – a sokféle sportágat kipróbáló lányaimon látom – hosszú távú befektetés egy egészségesebben felnövő generáció jövőjébe” – tette hozzá Németh Balázs a Mandinernek.
2022.11.04 14:33:48

Atlétika nemzetisport.hu

A súlylökőnek 2023 lehet eredményes pályafutásának utolsó éve.

2022.10.30 07:26:15

Atlétika nemzetisport.hu

A verhetetlen bajnok, a jégen elesve szenvedett halálos balesetet.

2022.10.29 22:08:08

Atlétika nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Mondanom sem kell, nagyon várom az atlétikai vb-t, egy kőhajításnyira az otthonomtól, de a pénteki bokrétaünnepen nem is elsősorban a szuper-, hanem a hétköznapi hősök körül jártak a gondolataim. Akik közé, némi önámítással, esetleg magamat is sorolhatom.

2022.10.24 10:55:55

Atlétika nemzetisport.hu

A 23 éves klasszissal évek óta a világ egyik legjobb edzője foglalkozik, a pályán nincs ellenfele.

2022.10.12 21:20:49

Atlétika nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezek után vicces, hogy a londoni verseny csak a 11. helyet szerezte meg a már említett listán, de a többi nagy is igen kedvezőtlen helyen szerepel: a berlini a 22., a chicagói a 49., a New York-i pedig az 52. helyen kullog. Olyan társaságban, ahol többek között a krakkói, a vilniusi és a kolozsvári viadal is a top 5-be tartozik. Marketingügyben azért van még mit pótolniuk...