Atlétika: Lesti Diana negyedik a berlini viadalon

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.02.04. 21:47
null
Lesti Diána (Fotó: Török Attila, archív)
A távolugró Lesti Diana negyedik helye jelentette a legjobb magyar szereplést a pénteki, berlini fedett pályás nemzetközi atlétikai viadalon.

 

A verseny eredményközlője szerint Lesti negyedik próbálkozására 644 centiméterre repült, ami mindössze négy centivel marad el az egyéni csúcsától. A másik magyar induló, Farkas Petra 616 cm-rel hatodik lett, a győzelmet a svéd Khaddi Sagnia szerezte meg 668 centiméterrel.

A viadal harmadik magyarja, Kozák Luca 60 méter gáton előfutamában 8.10 másodperccel idénybeli legjobbját futotta, de ezzel csak ötödik lett, ami nem volt elég a fináléba kerüléshez.

A verseny nagyágyúi közül a rúdugrásban olimpiai bajnok svéd Armand Duplantis 592 cm-en csak harmadikra jutott át, de amikor 603 centiméterrel megnyerte a versenyt, háromszor megkísérelte átugrani a 619 centiméteres világcsúcsmagasságot. A tokiói aranyérmes egy ízben nagyon közel járt a rekorddöntéshez, harmadikra a léc csak hosszas gondolkodás után esett le, a csúcsdöntés így elmaradt.

Férfi 60 méteren a Tokióban százon meglepetésre olimpiai bajnok Lamont Marcell Jacobs 6.51 másodperccel nyert, az olasz sprinter ötkarikás sikere óta először versenyzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik