Atlétika: hamarosan visszatérhetnek az oroszok az elnök szerint

Vágólapra másolva!
2021.12.16. 19:17
null
Az oroszok visszafogadása mellett újdonságokat is ígért az elnök (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Atlétikai Szövetséget (WA) vezető Sebastian Coe arra számít, hogy jövőre felfüggesztik az oroszok doppingbotrány miatti eltiltását – jelentette az MTI.

Az orosz szövetséget (RUSAF) még 2015-ben tiltották el a McLaren-jelentés által feltárt, rendszerszintű doppingolás miatt: azóta csak azok az orosz versenyzők indulhatnak atlétikai versenyeken, akik erre a WA-tól külön engedélyt kapnak, ugyanakkor ők sem képviselhetik hivatalosan Oroszországot.

„Jó irányba haladunk, és igen, közel a vége” – utalt a felfüggesztésre Coe, aki szerint az új vezetőséggel előrelépett a RUSAF, amely partvonalon kívülre helyezte a korábbi bűnösöket.

Coe arról is beszélt, hogy szeretne további újításokat bevezetni az atlétikában, ennek fontos része lesz a világbajnokság programjának felülvizsgálata.

„Szükségünk van erre, ha továbbra is részesei szeretnénk lenni a fiatalok életének. Nem kell félni a modernizációtól, és attól sem, hogy esetleg új versenyszámokat vezessünk be” – mondta a WA-t 2015 óta vezető brit olimpiai bajnok.

A 2023-as atlétikai világbajnokságot Budapesten rendezik.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik