Párizs 2024: sérülés miatt lemarad az olimpiáról a női hármasugrás címvédője és világcsúcstartója

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.12. 18:12
Day 7 - World Athletics Championships Budapest 2023
Yulimar Rojas sérülés miatt nem lehet ott Párizsban (Fotó: Getty Images)
Yulimar Rojas, a női hármasugrás világcsúcstartója pénteken a közösségi oldalán jelentette be, hogy az egyik edzésén megsérült, ezért nem tud részt venni a nyári párizsi olimpiai játékokon.

Az olimpiai és világbajnok venezuelai atléta 2021 óta a női hármasugrás világcsúcstartója, számos siker mellett a budapesti világbajnokságon is győzött, s Párizsban címvédésre készült, ám egy sajnálatos sérülés keresztülhúzta a számításait. Yulimar Rojas pénteken a hivatalos Facebook-oldalán közölte a rajongóival, hogy nem tud részt venni a párizsi játékokon.

„Nagy fájdalommal és szomorúsággal szeretném közölni, hogy egy esést követően edzés közben erős fájdalmaim voltak, a diagnózis szerint pedig a bal Achilles-inam sérült meg. Összetört a szívem, és most annyira elkeseredett vagyok, hogy szeretnék bocsánatot kérni, amiért nem tudom képviselni hazámat Párizsban” – írta bejegyzésében az atléta.

Rojas azt is hozzátette, ha nagyon nehezen is, de elfogadta, hogy nem vehet részt az olimpián, a venezuelai delegációnak pedig sok sikert kívánt: „Nagyon összetett órák voltak, elemeztem a dolgokat és kérdéseket tettem fel, hogy miért is történt ez velem, de megértettem: Isten terveiben csak eszközei vagyunk az ő akaratának. Érzelmileg nagyon rosszul érint, hogy nem képviselhetem a hazámat, de meg kell állnom, el kell fogadnom és fel kell épülnöm, hogy még több erővel térjek vissza. Sok sikert kívánok a venezuelai delegációnak a 2024-es párizsi játékokra, már most nagyon büszke vagyok rátok” – tette hozzá közösségi oldalán a sportoló, akit a bejegyzéséhez mellékelt fotó tanúsága szerint már meg is műtöttek, jelenleg madridi kórházi ágyában fekve lábadozik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik