Ingyenes fotókiállítás nyílt az atlétika mágikus pillanataiból

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.15. 15:38
null
Schmidt Ádám szerint az atlétika az élet része (Fotó: Szabó Miklós)
Az Ezüstgerely Művészeti Pályázat válogatott képeiből nyílt kiállítás az Allee Bevásárlóközpontban.

A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkárságának háttérszervezete, a Nemzeti Sportügynökség által 2023-ban meghirdetett és megújult pályázati kiírás – kapcsolódva a budapesti atlétikai világbajnoksághoz – az atlétika lenyűgöző világát állította középpontjába.

A professzionális és az amatőr kategóriákban beérkezett több száz pályamunka a sportok királynőjének egyszeri, ám a fotókkal örökre megőrzött és generációknak is továbbadható pillanatait idézi meg – olvasható az államtitkárság közleményében, amely kitér arra is, hogy az ingyenesen megtekinthető tárlaton a szakmai zsűri által kiválasztott legjobb alkotásokat csodálhatják meg az érdeklődők. A bírálóbizottságban benne volt lapunk főszerkesztője,Szöllősi György is.

„Az atlétika az a sport, amelyet nemcsak évezredek óta művel az emberiség, hanem az élet mindennapi mozgásformáit is magában foglalja. Az atlétika tehát szó szerint az élet része – fogalmazott Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, az Ezüstgerely Művészeti Pályázat bírálóbizottságának elnöke. – A kiállítás egészen egyedülálló szemszögből mutatja be a sportágat, ezzel is maradandó élményt nyújtva a látogatóknak. A célunk az, hogy minél többen tudjanak a sport értékeivel azonosulni, és a művészet által is érezzék meg a sport hívó erejét.”

Az Ezüstgerely Művészeti Pályázat már több mint 60 éve inspirálja a sport, az olimpia, a testnevelés és a természetjárás, azaz a mozgáshoz kötődő cselekvésformák témavilágát felölelő művészeti alkotások megszületését. A szervezők abban bíznak, hogy a most nyílt tárlattal is ösztönözni tudják a látogatókat arra, hogy a mozgás legyen a mindennapjaik természetes része, és ezáltal egy teljesebb, egészségesebb életet élhessenek.

A kiállítás január 15. és február 11. között ingyenesen megtekinthető az Allee Bevásárlóközpont földszintjén, a Móricz Zsigmond körtér felőli bejáratnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik