Atlétika: Molnár Attila futamgyőzelme Ostravában

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2024.01.30. 19:00
Molnár Attila összesítésben második lett (Fotó: Magyar Atlétika/FB)
Molnár Attila 46.28 másodperccel megnyerte futamát férfi 400 méteren kedd este a nemzetközi atlétikai szövetség (WA) arany kategóriájú ostravai fedett pályás versenyén.

 

Az olimpiai szinttel büszkélkedő magyar sprinter, Molnár Attila a csehországi versenyen a második futamban szerepelt és jó ritmusban kezdett, ám az első kör végén összeakadt a külső pályáról elé vágni igyekvő cseh Matej Krsekkel. A kisebb lökdösődés után mindkét futó kiesett a ritmusból, melyet előbb a hazai kedvenc vett fel újra, így a harmadik kanyar után az élre állt. Molnár ugyanakkor nem szakadt le, a célegyenes elején kilépett riválisa mellé és lehajrázta.

Az FTC atlétája – aki másfél hete, Nyíregyházán 46.22 mp-re javította a tető alatti magyar csúcsot – 46.28 másodperces eredménnyel ért célba az első helyen, de láthatóan bosszantotta a futamban történt incidens.

A verseny legjobb 400-as idejét a korábbi futamban első, szintén cseh Vit Müller érte el 46.26 másodperccel.

A viadal másik magyarja, a rúdugró Klekner Hanga három centimétert javított idei legjobb eredményén, s 433 centiméteres ugrásával a hatodik helyet szerezte meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik