Atlétika: olimpiai álmokat is szövöget a MATE-GEAC

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.11.09. 11:51
null
Rendkívül eredményes évet zár a gödöllői atlétikai szakosztály (Fotó: Gödöllői Hírek)
Rendkívül sikeres évet zárt a MATE-Gödöllői EAC atlétikai szakosztálya, amely számos országos bajnoki cím mellett ezüstérmet szerzett a csapatbajnokságon és több versenyzője is rendkívül eredményesen szerepelt a különböző világversenyeken – ezekről is nyilatkozott dr. Kriszt Balázs a MATE-GEAC ügyvezető elnöke a Gödöllői Hírek honlapján.

 

Az év eseményei közül természetesen kiemelkedik a budapesti világbajnokság, ahol négy versenyzőjük, Nádházy Evelin, Sulyán Alexa, Simon Virág és Kriszt Sarolta is bekerült a szűkített vb-keretbe és akik közülNádházy tagja volt az országos csúcsot repesztő 4x400 méteres váltónak, míg Sulyán egyéni 200 méteren futott több tízezer néző előtt.

Utóbbi a világbajnokság előtt az U20-as Európa-bajnokságon 200 méteren lett ezüstérmes és tagja volt a felnőttek csapat Európa-bajnokságán országos csúcsot futott 4x100 méteres váltónak, míg 200 méteren junior országos csúcsot futott fedett pályán és szabadtéren egyaránt.

Az egyik legnagyobb tehetségük, a 17 éves Kriszt Sarolta, aki ebben az évben hétpróbában országos csúccsal megnyerte az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, ebben a számban 3. a világranglistán, továbbá, ifjúsági országos csúcsot futott 100 méter gáton és 400 méter gáton is. Utóbbi számban 5. a korosztályos világranglistán és utolsó pillanatig harcban volt a 4x400 méteres váltóban a budapesti világbajnoki indulásért.

Mindenképpen említést érdemel Mátó Sára, aki nyár elején került a klubhoz és 400 méteres gátfutásban bronzérmet szerzett Kínába, a korábban Universiade néven ismertté vált Egyetemi Világjátékokon.

Levegőben a MATE-Gödöllői EAC 4x100 méteres országos bajnok női váltó tagjai: Kriszt Sarolta, Simon Virág, Sulyán Alexa és Nádházy Evelin
Levegőben a MATE-Gödöllői EAC 4x100 méteres országos bajnok női váltó tagjai: Kriszt Sarolta, Simon Virág, Sulyán Alexa és Nádházy Evelin

Nem csoda, hogy a klub már olimpiai álmokat is dédelget. Ötkarikás játékokon eddig mindössze egy versenyzőjük, még 2012-ben Deák-Nagy Marcell indulhatott 400 méteres síkfutásban, jövőre, Párizsban azonban többeknek is komoly esélyük van erre a 400 méteres női-, férfi- és mix váltóban, amelyekre hat-hét női, illetve férfi atlétájuk is pályázik.

A római Európa-bajnokságon mind egyéniben, mind váltókban ugyancsak reális esélye van akár több versenyzőjüknek is rajthoz állni, míg az U20-as világbajnokságra Sulyán Alexa és Kriszt Sarolta kvalifikációja nem álom kategória, sőt, esetükben a döntős szereplés is realitás lehet.

A klub vezetőjével készült interjút ide kattintva olvashatják.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik