Atlétikai vb: Orbán Viktor a nemzetközi szövetség elnökével tárgyalt

Vágólapra másolva!
2023.08.19. 10:18
null
Orbán Viktor a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökével tárgyalt (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)
Orbán Viktor miniszterelnök szombat reggel a Karmelita kolostorban fogadta Sebastian Coe-t, akit csütörtökön újabb négy évre megválasztottak a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnökének a Budapesten tartott kongresszuson – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Sebastian Coe elismerően nyilatkozott a szombaton kezdődő atlétikai világbajnokságnak otthont adó új budapesti stadionról, ami szerinte csodálatos létesítmény lett. A sportvezető elmondta: a magyar szervezőbizottság kiváló munkát végzett, és minden feltétel adott a jó világbajnoksághoz.

A miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában kijelentette, az olyan események, mint az atlétikai világbajnokság, azt üzenik a világnak, hogy Budapest egy olyan nemzetnek a fővárosa, ahová „el kell jönni”.

Orbán Viktor hangsúlyozta, a sportesemények gazdaságilag is nagyon fontosak és pénzt hoznak, de ami ennél fontosabb, fókuszálják a világ figyelmét.

Magyarország megrendezte a vizes világbajnokságot, a labdarúgó Európa-bajnokságot, az Európa Liga-döntőt, most pedig kezdődik az atlétikai vb, emellett „karnyújtásnyira vagyunk egy Bajnokok Ligája-döntő megrendezésétől”, és ezek mind ide irányították a világ figyelmét.

„Úgy érezheti a világ, hogy aki nem volt itt, az kimaradt valamiből, az atlétikai világbajnokság ebbe a sorba illeszkedik” – mondta Orbán Viktor, aki megköszönte a sportesemény megrendezésében résztvevő szervezők és önkéntesek munkáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik