Atlétikai vb: bizonytalan a tízpróbában címvédő Kevin Mayer indulása

Vágólapra másolva!
2023.08.22. 14:15
null
Kavin Mayern kihagyhatja a budapesti vb-t (Fotó: Getty Images)
Achilles-ín-panaszok miatt bizonytalan a tízpróbában címvédő francia Kevin Mayer indulása a budapesti atlétikai világbajnokságon.

 

„Két héttel ezelőtt, egy 400 méteres edzésen a kanyarban éreztem az Achilles-inam. Később, az edzés végén, már kihűlve pedig katasztrófa volt. Azóta versenyt futunk az idővel. Mindent megteszünk, hogy eljuthassak a vb-re. Őrült módra mindent beleadok, ez egy hatalmas kihívás” – mondta a pénteki-szombati verseny előtt a 31 éves atléta, a szám kétszeres olimpiai ezüstérmese.

A 2017-ben és tavaly világbajnok Mayer kiemelte, hogy szinte óráról órára vizsgálják az állapotát, de várhatóan majd csak péntek reggel tudnak véglegesen dönteni az indulásáról.

A tízpróba pénteken 10.05 órakor rajtol a 100 méterrel. Az első nap lesz még a távolugrás, a súlylökés, a magasugrás és végül a 400 méteres síkfutás.

„Még ha az első napon versenyzem is, a legnehezebb éppen a 400 méter lesz a kanyarok miatt, majd a szombati ébredés” – fogalmazott Mayer hangsúlyozva, hogy a jövő évi, párizsi olimpiai indulást semmiképpen sem szeretné kockáztatni egy súlyosabb sérüléssel.

A tízpróbázók szombaton a 110 méter gáttal, majd a diszkoszvetéssel, a rúdugrással, a gerelyhajítással folytatják, és az 1500 méterrel zárják a számot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik