Atlétika: megnyílt a vb Erzsébet téri szurkolói zónája – videó

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.08.15. 15:10
null
Németh Balázs (balra fent), Schmidt Ádám és Baji Balázs (jobbra) Youhuu társaságában (Fotó: Árvai Károly)
Youhuu, a racka juh is felbukkant a szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság Erzsébet téri szurkolói zónájának megnyitóján, az érdeklődők az esemény végéig kipróbálhatják a sportág mozgásformáit a belváros szívében.

„Jó, de hol vannak a gátak?” – kérdezte vb-bronzérmesünk, Baji Balázs, miután megérkezett a budapesti atlétikai világbajnokság Erzsébet téri szurkolói zónájába, és elsőként csak a dobószereket szúrta ki. A pavilon túloldalán természetesen ott voltak a futószámoknál használt eszközök, így a rajtgép és a gát is, és augusztus 27-ig ott is maradnak, a programok a vb végéig várják a látogatókat. Az érdeklődők belekóstolhatnak az élsportolók életébe: sprintelhetnek, megpróbálhatják tartani a maratoni futók tempóját, felmérhetik, milyen a súlypontemelkedésük, a trambulinon pedig „felérhetnek” a rúdugrás világcsúcsához.

A szurkolói zóna keddi megnyitóján a világbajnokságot szervező cég vezérigazgatója, Németh Balázs csaknem egy percen át bírta a 21 kilométer per órás sebességet, aztán belehuppant a futópad mögött kialakított labdatengerbe. A plakátoknak és az óriási számlálónak köszönhetően már az első órákban sokan megtalálták az aktivitásokat a főváros egyik legforgalmasabb pontján, gyermekek és szüleik egyaránt kipróbálták az atlétikai versenyszámokat. Talán azok is kedvet kaptak ahhoz, hogy kilátogassanak Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményére, akik még nem vettek jegyet vagy bérletet.

„Nagyon jó látni, hogy ekkora az érdeklődés a szurkolói zóna iránt, bízom benne, hogy a világbajnokság alatt is sokan kilátogatnak az Erzsébet térre – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa, aki Baji Balázzsal futásban és ugrásban is összemérte erejét. – Jó volt kipróbálni az atlétikai mozgásformákat, az eredményre nem vagyok büszke, de elfogadom, hogy Balázs gyorsabb és ügyesebb nálam. Igyekszünk azokhoz is közelebb vinni a világbajnokságot, akiknek nem lesz lehetőségük kijönni a Nemzeti Atlétikai Központba. Hat belvárosi helyszínünk is lesz, szeretnénk elérni, hogy minél többen kövessék a vébé történéseit, és váljon életük részévé a sport. Az eladott jegyek jól tükrözik, hogy ahogy közeledünk a rajthoz, egyre fokozódik az érdeklődés az esemény iránt.”

A teljesített kihívásokért ajándékok is járnak a szurkolói zónában, ahol kedden a legkisebbek nagy örömére Youhuu is megjelent. A mókamester kabalafigura ezúttal is gondoskodott a jó hangulatról, a gyerekekkel együtt ugrott be a labdatengerbe, és a már-már védjegyévé váló szaltóját is bemutatta. Az augusztus 19-én kezdődő világbajnokságon az esemény szlogenje szerint „csodát” láthat a közönség – a bohókás racka juh mellett a világ legjobbjai is ott lesznek a Nemzeti Atlétikai Központban, ahol 63 magyar indulónak szurkolhatunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik