Gyulai Memorial: a világ legjobbjai is indulnak női 100 gáton

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.04. 09:33
null
Jasmine Camacho-Quinn is indul (Fotó: Getty Images, archív)
A világ legjobbjai is indulnak női 100 méteres gátfutásban a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon.

 

A július 18-án Székesfehérváron megrendezendő Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezői kedden bejelentették, hogy ott lesz a 100 méteres gátfutás mezőnyében a szám tokiói olimpiai bajnoka, a Puerto Ricó-i Jasmine Camacho-Quinn, a világcsúcstartó és világbajnoki címvédő nigériai Tobi Amusan, az Európa-bajnok lengyel Pia Skrzyszowska, az amerikai bajnok Alaysha Johnson, valamint a 2019-es vb-aranyérmes amerikai Nia Ali is.

A magyar színeket az Európa-bajnoki ezüstérmes, országos csúcstartó Kozák Luca, továbbá Kerekes Gréta és Tóth Anna képviseli.

A szervezők ugyancsak kedden jelentették be a női 200 méteres síkfutás világbajnokának, a jamaicai Shericka Jacksonnak az érkezését.

Az már korábban biztossá vált, hogy rajthoz áll Székesfehérváron a bahamai Steven Gardiner (400 m), a kenyai Emmanuel Korir (800 m), a görög Militiadisz Tentoglou (távolugrás), a svéd Daniel Stahl (diszkoszvetés), a lengyel Wojciech Nowicki (kalapácsvetés), valamint a világbajnoki címvédő szlovén Kristjan Ceh (diszkoszvetés), a lengyel Pawel Fajdek (kalapácsvetés) és sok más olimpiai és vb-érmes világklasszis, illetve a legjobb hazai atléták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik