Atlétika: több mint 12 millió dollár hiányzik Usain Bolt egyik számlájáról

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.01.19. 10:43
null
Usain Bolt esete nem egyedi, a cég több ügyfele ellen csalást követhettek el (Fotó: Getty Images)
Címkék
A már visszavonult jamaicai sprinternek, Usain Boltnak az ügyvédjei szerdán közölték, hogy a 36 éves futó egy jamaicai magánbefektetési cégnél vezetett számlájáról több mint 12.7 millió dollár hiányzik, az ügyben a hatóságok nyomoznak – írja az ESPN.

 

Linton P. Gordon, a sprinter egyik ügyvédje azt állítja, Usain Bolt a Stocks & Securities Limited nevű magáncégnél vezetett számláján egykor 12.8 millió dollár volt, de most csak 12 ezer található rajta.

„Ha ez igaz, és reméljük, hogy nem így van, akkor ügyfelünk ellen súlyos csalást, lopást vagy a kettő kombinációját követték el”
– áll az ügyvédek levelében, amelyet a cégnek küldtek. Ebben polgári és büntetőjogi lépésekkel fenyegetőznek, ha Bolt a pénzt 10 napon belül nem kapja vissza.

A futó esete nem egyedi, a cég több ügyfelének tűntek el millió dollárjai és már a jamaicai Pénzügyi Szolgáltatási Bizottság is vizsgálja a Stocks & Securities Limitedet.

A jamaicai pénzügyminiszer, Nigel Clarke riasztónak nevezte a helyzetet, a hatóságok pedig kivizsgálják az esetet és ideiglenesen átveszik a magánbefektetési cég irányítását, minden tranzakcióhoz a kormány jóváhagyására lesz szükség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik