Atlétika: a kalapácsvető Halász Bence 79 méter közelében

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.07. 17:52
null
A Dobó SE sportolója saját nehézkalapácsos csúcsát is megjavította (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
A világbajnoki bronzérmes Halász Bence karrierje második legjobb eredményével, 78.86 méterrel nyerte meg szombaton a férfi kalapácsvetést Szombathelyen, a Dobó SE téli dobósorozatának ötödik, utolsó viadalán.

 

A 22 éves dobó a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) honlapjának beszámolója szerint több mint másfél méterrel repítette messzebbre a szert, mint két héttel ezelőtt, a sorozat negyedik versenyén, egyúttal bő egy méterrel ért el jobbat az ukrán Mihajlo Kohan februári, 77.62 méteres világranglista-vezető eredményénél.

Halász Bence a 14.5 kilogrammos nehézkalapáccsal is remekelt és 31.97 méterrel hat centit javított saját, nem hivatalos országos csúcsán. A nőknél Gyurátz Réka ért el nem hivatalos nemzeti rekordot, miután a 7.26 kilós nehézkalapácsot 31.69 méterre vetette, amivel Divós Katalin 16 éve elért 31.37-es csúcsát adta át a múltnak.

Gyurátz normál kalapáccsal is jól versenyzett, idén első alkalommal jutott 70 méter fölé (70.20 m).

„Jobb időjárási körülmények között versenyezhettünk, mint két héttel ezelőtt, és úgy tűnt, hogy ez a versenyzőkre is jól hat. Jól kihasználták ezt a lehetőséget, mindenkinek sikerült javítania az előző viadalhoz képest” – értékelte a versenyt Németh Zsolt, a Szombathelyi Dobó SE edzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik