WBA: Anelka megígérte, hogy többé nem ünnepel így - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.30. 17:26
null
Nicolas Anelka és az ominózus karmozdulat (Fotó: Reuters)
Nicolas Anelka többé nem ünnepli úgy a góljait, ahogyan azt legutóbb, a West Ham elleni mérkőzésen (3–3) tette – legalábbis ezt írja közleményében az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő West Bromwich Albion, reagálván a nemzetközi felháborodást keltő karmozdulatra, a nevezetes quenelle-re.

„A klub felkérte Nicolast, hogy többé ne tegyen ilyen mozdulatot. Nicolas azonnal beleegyezett, hogy aláveti magát a kérésnek" – fogalmaz a közlemény.

Amint arról beszámoltunk, a csatár egy Franciaországban meglehetősen ellentmondásos megítélésű – egyfelől antiszemitának, rasszistának, másfelől „csak" rendszerellenesnek tekintett – humorista, Dieudonne iránti szimpátiáját fejezte ki a rá jellemző karmozdulattal, amivel óriási felháborodást váltott ki hazájában.

A West Brom közleménye kitér arra, hogy Keith Downing megbízott menedzser már a West Ham elleni mérkőzés lefújása utáni percekben magyarázatot kért a játékosról, majd hétfőn Richard Garlick sportigazgató is rapportra rendelte „a bizonyos körökben felháborodást keltő" ünneplés miatt, és Anelka „határozottan tagadta, hogy szándékában állt volna bárkit is megsérteni".

A Gera Zoltán személyében magyar játékost is foglalkoztató WBA elvégzi a saját vizsgálatát az ügyben, és minden segítséget megad az angol Futballszövetség (FA) eljárásához is, de egyelőre nem tiltja el a játékost, számít rá a soron következő mérkőzéseken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik