B. D. K.
2023.01.23 10:57 Frissítve: 2023.01.23 13:22

Videó: nem volt értelme folytatni – hat perc után lefújták a Chelsea–Liverpool női bajnokit

A Chelsea és a Liverpool nemcsak a férfiaknál, hanem a nőknél is összecsapott a hétvégén. Előbbieknél gól nélküli döntetlen született, és utóbbiaknál is, igaz, annak a mérkőzésnek a játékvezető hat perc után véget vetett a pálya talaja miatt – hívta fel a figyelmet a The Guardian.

A Chelsea játékosai vizsgálják a pálya talaját (Fotó: Getty Images)

 

A Liverpool menedzsere, Matthew Beard a londoni mérkőzés után úgy fogalmazott, hogy nem érti, miért kellett egyáltalán elkezdeni a meccset, mert a bemelegítésnél is látszódott, hogy a pálya alkalmatlan a játékra. Hozzátette, hogy aki a tények ellenére engedélyezte ezt, az veszélybe sodorta a játékosokat, ugyanis ilyen talajon könnyen megsérülhettek volna.

Fűtött pályákat követelnek a női labdarúgók Angliában

Az angol női labdarúgó Szuperligában három mérkőzést is elhalasztottak vasárnap a lefagyott pályák miatt, ezért a játékosok – a férfi klubokéhoz hasonló – fűtött pályákat követelnek. Az élvonalban a Chelsea és a Liverpool közötti találkozót a játékvezető hat perc után lefújta a futballisták biztonsága érdekében, így a meccs halasztásra került. Szintén a fagyott pálya miatt halasztották el a Brighton–Arsenal és a Tottenham–Leicester mérkőzést.

A játékosok és az edzők is úgy gondolják, hogy a liga nem veszi elég komolyan a női mérkőzéseket, mivel a sátrak felhelyezése és a pálya külső felmelegítése nem jelent megoldást, hogy megfelelő állapotba hozzák a játékteret. Twitteren több női futballista a talaj alatti fűtőrendszert szorgalmazza, hogy az időjárás ne akadályozza meccseik lebonyolítását.

 

2023.01.29 11:35:51

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A csapatból néhány éven belül világverő gárda is válhat, de ugyanekkora az esélye a totális csődnek.

2023.01.27 19:53:36

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A norvég az első FA-kupa-meccsét játszotta, de Nathan Aké döntött – Arteta túl sok kulcsembert pihentetett.

2023.01.22 22:16:32

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2023. A Burnley fizetett 2.8 millió eurót a saját csatáráért – hogy kölcsönadja • Sir Alex után Sir Jim az MU-nál?

2023.01.22 23:33:23

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A primadonna sohasem a hiúsága, a sértődöttsége, a kiváltságai jóvoltából lesz prima donna, hanem megfordítva. Először a tudás, a produkció, a tetszés, és csak azután azok a sallangok, amelyek – ez nyilvánvaló – nem feltétlenül teszik szimpatikussá. Ennek alapján, Pep Guardiola nem is igazi primadonna. Legfeljebb félig az.

2023.01.22 17:11:03

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A rendkívül izgalmas és fordulatos rangadón Eddie Nketiah kései gólja döntött.