Videó: gyerekként tolószékben ült, most bemutatkozott a profik között – látni kell az édesapja reakcióját

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2021.01.10. 12:58
Nem mindennapi történet Declan Thompsoné: a 18 éves labarúgót ötévesen Perthes-kórral diagnosztizáltak, a betegség következtében pedig másfél évet tolószékben kellett töltenie. Noha az orvosok azt mondták neki, lehetséges, hogy soha nem járhat majd újra, Thompson szombaton bemutatkozott az FA-kupában a Sheffield Wednesday játékosaként.

Declan Thompsont ötéves korában egy csípőízületi betegséggel, a Perthes-kórral diagnosztizáltak, amiért másfél évet tolószékben kellett élnie. Az orvosok azt mondták neki, az is lehetséges, hogy soha többé nem járhat.

Thompson felépült, és edzőként dolgozó édesapja segítségével folytatta a labdarúgást, amit betegsége miatt abba kellett hagynia. 17 évesen aláírhatta első profi szerződését a Sheffield Wednesdaynél, majd az U18-as csapat után rögvest az U23-asoknál találta magát.

Szombaton eljött karrierje nagy pillanata: bemutatkozott a profik között is az Exeter City elleni 2–0-ra megnyert FA-kupa-mérkőzésen. Családja a televízión keresztül követte a mérkőzést, és természetesen elérzékenyült a fiatal játékos pályára lépésénél.

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik