K. T. I. 2021.04.21 19:00 Frissítve: 2021.04.21 23:16

Szuperliga: „Mélyek a sebek, tudom” – ezúttal az MU-tulaj kért elnézést

Joel Glazer, a Manchester United résztulajdonosa és elnökhelyettese nyílt levélben kért elnézést a szurkolóktól azok után, hogy a klub alapító tagként szerdán visszalépett a labdarúgó Európai Szuperligában való indulástól – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Joel Glazer (jobbra) és Avram Glazer az Old Trafford tribünjén egy 2019-es bajnokin (Fotó: AFP)

 

 

 
Wall Street a spájzban – Csurka Gergely publicisztikája
A Szuperligával kapcsolatos híreinket itt olvashatja!

Az MTI beszámolója szerint, a sportvezető szerdai írásában úgy fogalmazott, hogy nem mutattak elég tiszteletet az Angliában komoly tradíciókkal rendelkező játék iránt.

„Mélyek a sebek, és tudom, hogy időbe fog telni, amíg ezek begyógyulnak, de én személy szerint eltökélt vagyok, hogy sikerül visszaállítanunk a szurkolók belénk vetett bizalmát” – írta Glazer.

Az amerikai üzletember ugyanakkor hozzátette, az európai labdarúgásnak fenntarthatóbbá kell válnia, még ha ennek ezek szerint nem is a Szuperliga létrehozása a legjobb módja.

„A stabil alapok megteremtéséhez nem választottunk megfelelő módot, nem tiszteltük eléggé a hagyományokat, a kiesést és a feljutást, amiért elnézést kérünk” – zárta az MTI által szemlézett levelét Glazer.

A húszcsapatosra tervezett Európai Szuperliga létrehozását vasárnapról hétfőre virradóra jelentették be, az alapítók között hat angol és három-három olasz és spanyol klub volt, ugyanakkor a tervet magas rangú politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) részéről is széleskörű ellenérzés fogadta. A szurkolói csoportok szintén kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal szemben – emlékeztetett a távirati iroda.

Elsőként kedden este a Manchester City jelentette be hivatalosan, hogy visszalép a szerepléstől, majd szerda hajnalban a Chelsea, aztán az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből.

Szerda délutánra az Atlético Madrid, az Internazionale és az AC Milan visszalépésével, valamint a Juventus a liga jövőjének bizonytalanságáról tett bejelentése után már csak két klub, az FC Barcelona és a Real Madrid maradt hivatalosan tagja a Szuperligának, amelynek a tervek szerint 15 állandó résztvevője lett volna. Az ESL elnökének Florentino Pérezt, a Real Madrid elsőszámú vezetőjét választották meg – idézte fel az MTI.

A Unitednél a csapat ügyvezető-alelnöke bele is bukott a Szuperliga-kísérletbe, Ed Woodward 16 év elteltével, az idény végén távozik a pozíciójából.

Korábban a Liverpool tulajdonosa, John W. Henry is hasonló üzenetet küldött a szurkolóknak. 

 


 

2021.05.15 17:50:54

Angol labdarúgás D. Á.

Hihetetlen dráma a Wembleyben, a „rókák” nézők előtt ünnepelhetik első trófeájukat a sorozatban.

2021.05.13 20:58:20

Angol labdarúgás B. Á.

Hiába szerzett vezetést a Manchester United, a vendégek kíméletlenül kihasználták a hazai hibákat.

2021.05.12 21:03:11

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment a Chelsea-nek, előbb valósággal gólt rúgatott az Arsenallal, majd elpazarolta a ziccereit.

2021.05.11 18:34:23

Angol labdarúgás B. Á.

A tartalékos Manchester United az első félidőben még tudott egyenlíteni, a másodikban már nem.

2021.05.08 16:11:16

Angol labdarúgás D. Á.

Marcos Alonso az utolsó percben szerezte a győztes gólt, a City a BL-döntőben vághat vissza.