Premier League: a pártában maradtak álomcsapata

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.08.19. 11:28
null
Daniel Sturridge: egyszer hopp, aztán Klopp... (Fotó: AFP)
Fájdalmasan/örvendetesen hamar becsapódott az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban, a Premier League-ben a nyári átigazolási ablak, talán ezért is maradt meglepően sok ismert, remek játékos munkaadó épületen kívül, azaz munkaadó nélkül. Természetesen erős volt a késztetés, hogy összehegesszünk belőlük egy álomcsapatot: íme, ők keresik még mindig a helyüket a PL és a Championship Napja alatt!

KAPUS: Bogdán Ádám

Kezdjük a legelején: a nemsokára a 32. életévébe, azaz a legjobb kapuskorba lépő honfitársunkkal szakított a Liverpool, és még nincs új egyesülete. Valljuk meg őszintén: Ádámnak nem volt szerencséje a Liverpoollal és viszont. Kozma István óta el van átkozva minden magyar játékos a vörös mezeseknél, lám, még Gulácsi Péter is csak azután virágzott ki, hogy elhagyta a várost – valami ilyesmiben reménykedik most Bogdán Ádám is. Joggal: 2016-os súlyos sérülése után húsz hónapot töltött kényszerpihenőn, de a skót élvonalban legutóbb 18 mérkőzésen szerepelt, a középcsapatban csak 21 gólt kapva, és megmutatta magát az Európa-ligában is. Reméljük, egy kis szerencsével és egy okos választással visszakapja a magyar futball a „régi jó” Bogdánt.

Cserekapus: Michel Vorm. Kicsit idősebb a 35 éves holland, egykori U21-es Európa-bajnok, felnőtt világbajnoki ezüst- és bronzérmes kapus, akivel a Tottenham nem hosszabbított. Korábban a Leeds Unitednél került szóba a neve, legutóbb az Utrechtnél és Alisson sérülése miatt a Liverpoolnál. Felkészül még: a negyvenéves Julián Speroni, aki 2004 (!) után hagyta ott a Crystal Palace-t.

JOBBHÁTVÉD: Stephan Lichtsteiner

Ugyan már 35 éves, egy jó idény még „benne van” a 105-szörös svájci válogatott jobb oldali mindenes karrierjében, plusz csereként még elfutkos a következő idényben is. A Lille, a Lazio, a Juventus és az Arsenal után lejjebb kell adnia az igényeiből, talán ezzel volt a gond a nyáron, mert érdekes módon nem tudtunk beszámolni az érte kapkodó klubok versengéséről. Jelenleg a Betis tartalékjai között tartja magát karban. Kispadosa Danny Simpson, aki 32 évesen is 3.5 millió eurót ér a Transfermarkt szerint, és öt év után hagyta oda a Leicester Cityt, tehát PL-aranyérmesnek vallhatja magát. Kétszeresnek, lévén a PL-trófea mellett a Bajnokok Ligája-aranyat is kiérdemelte korábban a Manchester Uniteddel.


KÖZÉPHÁTVÉD: Ashley Williams

Rejtély, miért nem kelt el legalább a második vonalba a klasszikus brit iskolát képviselő védő, mert 34 évével a mai sport- és táplálkozási tudomány mellett még egy évig bárhol hasznosíthatja magát. Három évvel ezelőtt 14 milliót fizetett érte az Everton, de tavaly ilyenkor kölcsönadta a Stoke Citynek. A másodosztályban 33 találkozón szerepelt legutóbb, a walesi válogatottban 86-szor, a tavasz óta a D. C. United, egy katari csapat, korábbi klubja, a Swansea és legutóbb a Sheffield United érdeklődött iránta. Williams saját bevallása szerint mindenképpen maradna Britanniában a válogatott és az Eb-selejtezők miatt, a nemzeti csapat kapitánya mást nem is nyilatkozhat! Az annyira vágyott aláírás akadálya azonban a kért heti 80 ezer eurós bér…

KÖZÉPHÁTVÉD: Mile Jedinak

Az ausztrál válogatott és egész Óceánia szakállkirálya a 79-szeres válogatott Jedinak, aki elhagyta már a krisztusi kort, de azért meglepetés, hogy senki sem kérte meg a lábát, illetve a kezét a nyáron. Angliában a Crystal Palace és a Villa alkalmazta, utóbbi nem hosszabbított vele, holott három évvel ezelőtt még 4.6 millió eurót adott érte, illetve játékjoga még ma is közel áll a kétmillióhoz. Szűrőként és középső védőként is szerepel, tavaly a magyar válogatott elleni mérkőzésen 45 percen át láthattuk őt a pályán.

BALHÁTVÉD: Alan Hutton

E cikk olvasói közül aligha kell bárkinek is bemutatni a most 38 éves, 107-szeres angol válogatott Ashey Cole-t, aki szépen beszerkesztettünk annak rendje és módja szerint álomcsapatunkba, erre visszavonult, nyilván csakis a mi bosszantásunkra. Előugrott így a kispadról élve az alkalommal a lelkes skót, Hutton, az 50-szeres válogatott szélső hátvéd az Aston Villa tagjaként ugyanis csak rövid ideig érezhette magát a Premier League-ben. Az ő cseréje a harmincéves, 12-szeres északír válogatott Danny Lafferty, az egykori celticessel a frissiben feljutó Sheffield United nem hosszabbított.

Mindig is különc volt...

VÉDEKEZŐ KÖZÉPPÁLYÁS: Gareth Barry

Egy Cole-ra csakis egy Barryvel lehet rákontrázni: az egykori Aston Villa-balhátvéd a Manchester Cityben középpályássá nőtte ki magát, nem is akármilyenné, az 53-szoros válogatott játékos később az Evertonban is megfordult, két évvel ezelőtt 1.1 millió eurót fizetett érte a West Bromwich. Ő sem fiatal, egykorú Cole-lal, a PL pályára lépési (653) és sárga lapos (123) rekordere az előző szezonban 24-szer vetette be magát a másodosztály csontdarálójába, azaz az erőnlétével nem lehet még gond. Cseréje a jóval ismeretlenebb, 30 éves, 23-szoros amerikai válogatott, volt hoffenheimes és volt huddersfieldes Danny Williams.

KÖZÉPSŐ KÖZÉPPÁLYÁS: Lee Cattermole

Harmincegy éves, játékjogának értéke hárommillió euró, ezért is meglepő, hogy a Sunderland nem hosszabbított vele a nyáron, tíz év együttlét után. Anno nagyon jó pénzt, 7 milliót fizetett érte a Wigannek, amely 4.4 millióért szerezte meg az angol U21-es válogatott legénykét a Middlesbrough-tól. 262 mérkőzés és 21 kanadai pont után jött a fájdalmas búcsú. Cattermole heti 44 ezer eurót keresett a tulajdonképpeni harmadosztályban, ahonnan a pénzügyi szabályozások miatt kell most távoznia. Igen, ízlelgessük csak: a League One-ban ekkora értékű és ekkora fizetésű erőközéppályások nyűvik a gyepet és nyűvik az ellent… Nagy meglepetés, hogy nem kell a felsőbb osztályokban az egykori „új Steven Gerrard”, aki nem egyezett meg a Sheffield Wednesday-vel, de vannak kínai, amerikai, olasz és spanyol ajánlatai is. Cseréje a Manchester City-nevelés, kétszeres Eb-résztvevő Glenn Whelan, a 85-szörös ír válogatott „rutinláda” lehetett volna, ha nem ír alá a cikk írása közben a Hearthoz, így a Juventus-nevelés, a Leicester Citytől kitett Davide Lorenzo lesz a befutó.

IRÁNYÍTÓ: Birkir Bjarnason

Nem sok kell a 80. válogatottsághoz Bjarnasonnak, akit a legutóbbi Eb-n és világbajnokságon egyaránt láthattunk az izlandi válogatott színeiben, és az előző bajnokságban éppen Whelannel alkotott duót a Villában. Játszott Norvégiában, majd a Sampdoriában, az FC Baselben, a Pescarában, a Standard Liege-ben, most újabb országváltás jöhet – az egyik egykori klub, a Pescara miatt. Tartalékja az angol korosztályos, majd 46-szoros skót felnőtt válogatott James Morrison, aki tucatnyi év után szakított a West Bromwichcsal.

JOBBSZÉLSŐ: Daniel Sturridge

Az egész angol lista legértékesebbje a nemsokára a harmincadik évébe lépő támadó, akit hat éve vett meg a Liverpool a Chelsea-től, 15 millió euróért, de most nem hosszabbított vele. Sturridge 2018 óta nem szenvedett komoly sérülést, az előző bajnokságban a Poolban 27 mérkőzésen 8 kanadai pontot gyűjtött.

A nyáron közel tizenöt klubbal tárgyalt (DC United, Trabzonspor, Philadelphia Union, Inter, Leganés, Real Valladolid, Betis, Bologna, Atalanta, Marseille, Eintracht Frankfurt és pár ázsiai kérő), a legfrissebb és legesélyesebb kérője a Monaco.

Cseréje a jó családból származó Jonathan Benteke, a nagy Christian öccse, akivel nem prolongált az Oldham Athletic vagy a skót válogatott Ross McCormack, akinek értéke 32 évesen is 1.5 millió euró, de így sem kellett a Villának.

KÖZÉPCSATÁR: Fernando Llorente

Ugyan 34 éves, de nem volt „agyonhasználva” a Juventus után a Tottenhamben sem a spanyol gólvadász, aki 2016 óta, amióta elhagyta a Sevillát, 101 mérkőzésen 35 kanadai pontot szorgoskodott össze, a Tottenhamben az előző idényben 1250 percnyi futball jutott neki, ez alatt nyolcszor volt eredményes, és adott öt gólpasszt a társainak. A világ- és Európa-bajnok csatárt annak ellenére engedték el a londoniak, hogy alig két éve 15.1 millió euróért vették a Swansea Citytől, a csatár jelenleg egykori klubjánál, a Sevillánál tréningezik. Cseréje nem akárki, ugyanis Matt Jarvis nem éppen világklasszis, de egyszeres angol válogatott, karrierje során összesen 13.7 millió eurót fizettek érte, legutóbb 3.4 milliót a Norwich City. Akinek nem szimpatikus az angol legény, választhatja helyette a 31 esztendős Bakary Sakót, aki per pillanat négymilliós játékjoggal bír, középen és a két szélen is bevethető. Legutóbb a Crystal Palace-ban futballozott, igaz, csak ünnep- és vásárnapokon.

BALSZÉLSŐ: Wilfried Bony

Újabb nagy név a listánkon, aki az élet minden területén nagyot alkotott, óriási termetű fia már pályára lépett a Swansea U18-asai között. Az atya az ottani proficsapatnak nem kellett a tavasz végén, noha még csak harminc éves, és két éve 13 millió eurót fizettek érte a Manchester Citynek! Az 52-szeres elefántcsontparti válogatott támadó tavaly év végén tért vissza súlyos sérülése után, pár mérkőzést követően kölcsönadták a katari al-Arabinak, ahol jó formában játszott, de nem bíztak már benne Angliában. Jelenleg a sokadosztályú Newport Countyban tartja magát formában. Lazar Markovics sem kis név, a Liverpool nagy ígéretként kezelte, lásd az érte öt éve a Benficának fizetett 25 millió eurót, de a szerb legényt négyszer is kölcsönadták, majd a télen ingyen elengedték a Fulhamhez, de már ott is kitelt a mesebeli három esztendeje. Érdekes, hogy testvére, a volt benficás, szintén szélső Filip is klubot keres, őt a Lens-tól bocsátották el.

PREMIER LEAGUE
NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019

ARSENAL FC
Érkezett:Gabriel Martinelli (Ituano, 6 700 000), William Saliba (St.-Étienne, 30 000 000), Nicolas Pépé (Lille, 80 000 000), David Luiz (Chelsea, 8 700 000), Kieran Tierney (Celtic, 27 000 000)
Kölcsönbe:
Dani Ceballos (Real Madrid)
Kölcsönből vissza:Aszano Takuma Asano (Hannover), Reiss Nelson (Hoffenheim), Calum Chambers (Fulham), Matt Macey (Plymouth), Emiliano Martínez (Reading), Krystian Bielik (Charlton)
Távozott:David Ospina (kölcsön után végleg, Napoli, 3 500 000 euró), Aaron Ramsey (Juventus, ingyen), Petr Cech (visszavonult), Stephan Lichtsteiner (Augsburg, ingyen), Danny Welbeck (Watford, i.), Krystian Bielik (Derby County, 8 200 000), Aszano Takuma (Partizan Beograd, 1 000 000), Laurent Koscielny (Bordeaux, 5 000 000), Carl Jenkinson (Nottingham Forest), Alex Iwobi (Everton, 30 400 000), Nacho Monreal (Real Sociedad, 250 000)
Kölcsönbe: William Saliba (St.-Étienne), Eddie Nketiah (Leeds United), Mohamed el-Neni (Besiktas)
Kölcsönből vissza:Denis Suárez (Barcelona)

ASTON VILLA FC
Érkezett:Wesley (Bruges, 25 000 000), Anwar El Ghazi (Lille, 9 000 000), Kortney Hause (Wolverhampton, 3 400 000), Jota (Birmingham City, 4 460 000),Matt Targett (Southampton, 15 600 000), Tyrone Mings (Bournemouth, 22 300 000),Ezri Konsa (Brentford, 13 300 000), Björn Engels (Reims, 8 000 000), Douglas Luiz (Manchester City, 16 800 000), Trezegé (Kasimpasa, 10 000 000), Marvelous Nakamba (FC Bruges, 12 000 000), Tom Heaton (Aston Villa, 8 800 000)
Kölcsönből vissza:Ritchie De Laet (Melbourne City), Gary Gardner (Birmingham City), Frédéric Guilbert (Caen)
Távozott:Ritchie De Laet (Antwerpen, ingyen), Tommy Elphick (Huddersfield, i.), Gary Gardner (Birmingham City), Glenn Whelan (Heart, i.), Albert Adomah (Nottingham Forest, i.), Mile Jedinak (szerződése lejárt), Ross McCormack (szl.), Mark Bunn (szl.), Micah Richards (visszavonult), Alan Hutton (szl.), Birkir Bjarnason (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Andre Green (Preston), Rushian Hepburn-Murphy (Tranmere), Scott Hogan (Stoke City), James Bree (Luton Town), Aaron Tshibola (Waasland-Beveren)
Kölcsönből vissza:Anwar El Ghazi (Lille)

AFC BOURNEMOUTH
Érkezett:Lloyd Kelly (Bristol City, 14 800 000), Jack Stacey (Luton Town, 4 450 000), Philip Billing (Huddersfield, 16 500 000), Arnaut Danjuma (FC Bruges, 18 000 000)
Kölcsönbe:
Harry Wilson (Liverpool, 2 700 000)
Kölcsönből vissza:Brad Smith (Seattle Sounders), Aaron Ramsdale (Wimbledon), Harry Arter (Cardiff City), Tyrone Mings (Aston Villa), Marc Pugh (Hull City)
Távozott:Marc Pugh (Queens Park, i.), Tyrone Mings (Aston Villa, 22 300 000),Connor Mahoney (Millwall, 1 100 000), Lys Mousset (Sheffield United, 11 110 000)
Kölcsönbe:Emerson Hyndman (Atalanta United), Harry Arter (Fulham), Asmir Begovic (Qarabag Agdam)
Kölcsönből vissza:Nathaniel Clyne (Liverpool)

BURNLEY FC
Érkezett:Erik Pieters (Stoke City, 1 100 000),Jay Rodríguez (West Bromwich Albion, 5 500 000), Bailey Peacock-Farrell (Leeds United, 2 750 000)
Kölcsönbe:
Danny Drinkwater (Chelsea)
Kölcsönből vissza:Aiden O'Neill (Central Coast), Nahki Wells (Queens Park)
Távozott:Stephen Ward (Stoke City, i.), Aiden O'Neill (Brisbane Roar, i.), Anders Lindegaard (Helsingborg, i.),Peter Crouch (visszavonult), Tom Heaton (Aston Villa, 8 800 000), Steven Defour (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Nahki Wells (Queens Park)

BRIGHTON & HOVE ALBION FC
Érkezett:Leandro Trossard (Genk, 20 000 000), Matt Clarke (Portsmouth, 3 900 000),Craig Dawson (West Bromwich, 6 100 000), Adam Webster (Bristol City, 21 900 000), Neal Maupay (Brentford, 20 000 000)
Kölcsönbe: Aaron Mooy (Huddersfield)
Kölcsönből vissza:Alexis Mac Allister (Argentinos Juniors), Jan Mlakar (Maribor), Markus Suttner (Fortuna Düsseldorf), Tudor Baluta (Viitorul), Percy Tau (Saint Gilloise), Ezequiel Schelott (Chievo), Tomer Hemed (Queens Park), Christian Walton (Wigan), Anders Dreyer (St. Mirren)
Távozott:Bruno (vv.),Ales Mateju (Brescia, kv., 3 000 000), Markus Suttner (Fortuna Düsseldorf), Beram Kajal (Charlton Athletic), Tomer Hemed (Charlton Athletic, i.)
Kölcsönbe:Alexis Mac Allister (Boca Juniors), Viktor Gyökeres (St. Pauli), Billy Arce (Barcelona SC), Jan Mlakar (Queens Park), Christian Walton (Blackburn), Anthony Knockaert (Fulham), Percy Tau (FC Bruges), Soufyan Ahannach (Saint Gilloise), Jürgen Locadia (Hoffenheim), Anders Dreyer (Heerenveen), Florin Andone (Galatasaray, 700 000)

CHELSEA FC
Érkezett:Mateo Kovacic (Real Madrid, kölcsön után végleg, 45 000 000), Mason Mount (Chelsea U23)
Kölcsönből vissza:Lewis Baker (Reading), Danilo Pantics (Partizan Beograd), Nathan (Atlético Mineiro), Christian Pulisic (Borussia Dortmund), Lucas Piazón (Chievo), Eduardo (Vitesse), Tiemoué Bakayoko (Milan), Charly Musonda Jr. (Vitesse Arnheim), Abdul Rahman Baba (Reims), Kenedy (Newcastle United), Mario Pasalic (Atalanta), Kenneth Omeruo (Leganés), Matt Miazga (Reading), Michy Batshuayi (Crystal Palace), Kurt Zouma (Everton), Tammy Abraham (Aston Villa), Todd Kane (Hull City), Michael Hector (Sheffield Wednesday), Tomas Kalas (Bristol City)
Távozott:Eden Hazard (Real Madrid, 100 000 000), Ola Aina (kv., Torino, 10 000 000), Eduardo (Braga, i.), Gary Cahill (Crystal Palace, i.), Rob Green (vv.), Todd Kane (szl.),Tomas Kalas (Bristol City, 9 000 000), Lucas Piazón (szerződését felbontották), David Luiz (Arsenal, 8 700 000), Kenneth Omeruo (Leganés, 5 000 000)
Kölcsönbe: Matt Miazga (Reading), Lewis Baker (Fortuna Düsseldorf), Ethan Ampadu (RB Leipzig, 650 000), Danny Drinkwater (Burnley), Danilo Pantics (Mol Fehérvár FC, 500 000), Tiemoué Bakayoko (Monaco, 2 500 000), Davide Zappacosta (Roma), Abdul Rahman Baba (Mallorca)
Kölcsönből vissza:Gonzalo Higuaín (Juventus)

CRYSTAL PALACE FC
Érkezett:Stephen Henderson (Nottingham Forest, i.), Jordan Ayew (Swansea City, 2 800 000), Gary Cahill (Chelsea, i.), James McCarthy (Everton, 3 300 000)
Kölcsönbe:
Víctor Camarasa (Betis)
Kölcsönből vissza:Jaroslaw Jach (Sheriff Tiraspol), Alexander Sörloth (Gent), Jason Puncheon (Huddersfield)
Távozott:Aaron Wan-Bissaka (Manchester United, 55 000 000), Julián Speroni (szl.), Bakary Sako (Denizlispor, i.), Jason Puncheon (Pafos, i.), Pape Souaré (Troyes, i.)
Kölcsönbe: Alexander Sörloth (Trabzonspor, 750 000), Jaroslaw Jach (Rakow)

Kölcsönből vissza:Lucas Perri (Sao Paulo), Michy Batshuayi (Chelsea)

EVERTON FC
Érkezett:André Gomes (Barcelona, kv., 25 000 000), Jonas Lössl (Huddersfield, i.), Fabian Delph (Manchester City, 9 500 000), Moise Kean (Juventus, 27 500 000), Jean-Philippe Gbamin (Mainz, 25 000 000), Alex Iwobi (Arsenal, 30 400 000)
Kölcsönbe:
Djibril Sidibé (Monaco, 2 500 000)
Kölcsönből vissza:Yannick Bolasie (Anderlecht), Henry Onyekuru (Galatasaray), Cuco Martina (Feyenoord), Kevin Mirallas (Fiorentina), Oumar Niasse (Cardiff City), Shani Tarashaj (Grasshoppers), Sandro Ramírez (Real Sociedad), Ashley Williams (Stoke City), Kieran Dowell (Sheffield United), Luke Garbutt (Oxford United), Matthew Pennington (Ipswich Town), Beni Baningime (Wigan), Muhamed Besic (Middlesbrough), Mason Holgate (West Bromwich)
Távozott:Nikola Vlasic (CSZKA Moszkva, kv., 15 700 000), Phil Jagielka (Sheffield United, i.), Ashley Williams (Bristol City, i.), Brendan Galloway (Luton Town, i.), Ademola Lookman (RB Leipzig, 18 000 000), Idrissa Gueye (PSG, 30 000 000), James McCarthy (Crystal Palace, 3 300 000), Henry Onyekuru (Monaco, 13 500 000), Kevin Mirallas (Royal Antwerpen, i.)
Kölcsönbe:Jonjoe Kenny (Schalke), Sandro Ramírez (Real Valladolid),Luke Garbutt (Ipswich Town), Kieran Dowell (Derby County), Shani Tarashaj (Emmen), Muhamed Besic (Sheffield United), Matthew Pennington (Hull City)
Kölcsönből vissza:Kurt Zouma (Chelsea)

LEICESTER CITY FC
Érkezett:James Justin (Luton Town, 6 690 000), Youri Tielemans (Monaco, 45 000 000), Ayoze Pérez (Newcastle United, 33 400 000), Dennis Praet (Sampdoria, 21 000 000)
Kölcsönből vissza:Filip Benkovic (Celtic), Adrien Silva (Monaco), Iszlam Szlimani (Fenerbahce), Fousseni Diabaté (Sivasspor), Leonardo Ulloa (Pachuca), Andy King (Derby County), Bartosz Kapustka (Leuven), Harry Maguire (Manchester United, 87 000 000)
Távozott:Okazaki Sindzsi (Málaga, i.), Danny Simpson (szl.)
Kölcsönbe: Andy King (Rangers), Iszlam Szlimani (Monaco)
Kölcsönből vissza:Youri Tielemans (Monaco)

LIVERPOOL FC
Érkezett:Sepp van den Berg (PEC Zwolle, 1 900 000), Adrián (West Ham, i.)
Kölcsönből vissza:Sheyi Ojo (Reims), Marko Grujics (Hertha), Harry Wilson (Derby County), Bogdán Ádám (Hibernian), Nathaniel Clyne (Bournemouth)
Távozott:Danny Ings (Southampton, kv., 22 200 000), Alberto Moreno (Villarreal, i.), Daniel Sturridge (Trabzonspor, i.), Bogdán Ádám (szl.), Connor Randall (szl.), Simon Mignolet (FC Bruges, 7 000 000)
Kölcsönbe:Sheyi Ojo (Rangers), Ben Woodburn (Oxford), Harry Wilson (Bournemouth, 2 700 000), Ovie Ejaria (Reading), Taiwo Awoniyi (Mainz, 500 000)

MANCHESTER CITY FC
Érkezett:Zack Steffen (Columbus Crew, 8 000 000), Rodri (Atlético Madrid, 70 000 000), Angelino (PSV, 12 000 000), Joao Cancelo (Juventus, 65 000 000), Mesino Rjotaro (Gamba Oszaka), Pedro Porro (Girona, 12 000 000)
Kölcsönbe:
Scott Carson (Derby County)
Kölcsönből vissza:Luke Brattan (Melbourne City), Erik Palmer-Brown (NAC Breda), Patrick Roberts (Girona), Pablo Marí (Deportivo La Coruna), Luka Ilics (NAC Breda, Anthony Cáceres (Sydney FC), Aleix García (Girona), Mix Diskerud (Ulszan), Douglas Luiz (Girona), Jack Harrison (Leeds United), Ante Palaversa (Hajduk Split)
Távozott:Vincent Kompany (Anderlecht, i.),Luke Brattan (Sydney FC, i.), Anthony Cáceres (Sydney FC, i.),Pablo Marí (Flamengo, 1 300 000), Fabian Delph (Everton, 9 500 000), Douglas Luiz (Aston Villa, 16 800 000), Danilo (Juventus, 37 000 000), Eliaquim Mangala (Valencia, i.)
Kölcsönbe:Patrick Roberts (Norwich City), Ante Palaversa (Oostende),Zack Steffen (Fortuna Düsseldorf), Arijanet Muric (Nottingham Forest), Philippe Sandler (Anderlecht), Tosin Adarabioyo (Blackburn), Mesino Rjotaro (Heart)

MANCHESTER UNITED FC
Érkezett:Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace, 55 000 000), Daniel James (Swansea City, 17 000 000), Harry Maguire (Leicester City, 87 000 000)
Kölcsönből vissza:Joel Pereira (Kortrijk), Timothy Fosu-Mensah (Fulham), Axel Tuanzebe (Aston Villa), Cameron Borthwick-Jackson (Scunthorpe)
Távozott:Antonio Valencia (LDU Quito, i.), James Wilson (Aberdeen, kv., i.), Ander Herrera (PSG, i.), Romelu Lukaku (Inter, 65 000 000), Matteo Darmian (Parma, 1 500 000)
Kölcsönbe: Joel Pereira (Heart), Chris Smalling (Roma, 3 000 000), Alexis Sánchez (Inter), Cameron Borthwick-Jackson (Tranmere Rovers)

NEWCASTLE UNITED FC
Érkezett: Joelinton (Hoffenheim, 44 000 000), Allan Saint-Maximin (Nice, 18 000 000), Emil Krafth (Amiens, 5 400 000), Andy Carroll (West Ham, i.)
Kölcsönbe:
Jetro Willems (Eintracht Frankfurt, 1 000 000)
Kölcsönből vissza:
Henri Saivet (Bursaspor), Dwight Gayle (West Bromwich), Asraf Lazaar (Sheffield Wednesday), Jack Colback (Nottingham Forest), Jacob Murphy (West Bromwich)
Távozott:Mohamed Diamé (al-Ahli SC, i.), Ayoze Pérez (Leicester City, 33 400 000), Joselu (Alavés, 2 780 000)
Kölcsönbe: Freddie Woodman (Swansea), Jacob Murphy (Sheffield Wednesday), Rolando Aarons (Wycombe)
Kölcsönből vissza:Kenedy (Chelsea), Antonio Barreca (Monaco), José Salomón Rondón (West Bromwich)

NORWICH CITY FC
Érkezett:Daniel Adshead (Rochdale, 335 000), Josip Drmic (Borussia Mönchengladbach, i.), Sam Byram (West Ham, 830 000)
Kölcsönbe:Patrick Roberts (Manchester City), Ralf Fährmann (Schalke, 3 000 000), Ibrahim Amadou (Sevilla)
Kölcsönből vissza:Marcel Franke (Darmstadt)
Távozott:Marcel Franke (Hannover, 1 500 000), Ivo Pinto (Dinamo Zagreb, i.), Steven Naismith (Heart, i.), Yanic Wildschut (Maccabi Haifa, i.), Matt Jarvis (szl.), Nélson Oliveira (AEK Athén, 1 000 000)
Kölcsönbe: James Husband (Blackpool), Rocky Bushiri (Blackpool)
Kölcsönből vissza:Felix Passlack (Borussia Dortmund)

SHEFFIELD UNITED FC
Érkezett:Luke Freeman (QPR, 5 600 000),Callum Robinson (Preston, 7 800 000), Ravel Morrison (Östersund, i.), Lys Mousset (Bournemouth, 11 110 000), Ben Osborn (Nottingham Forest, 3 300 000), Oliver McBurnie (Swansea, 19 100 000), Michael Verrips (Mechelen, i.)
Kölcsönbe:
Dean Henderson (Manchester United U23), Muhamed Besic (Everton)
Távozott:Conor Washington (i.), Martin Cranie (Luton Town, i.), Danny Lafferty (szl.), Paul Coutts (szl.)
Kölcsönbe: Mark Duffy (Stoke City), Ben Heneghan (Blackpool)

SOUTHAMPTON FC
Érkezett:Danny Ings (Liverpool, kv., 22 200 000), Moussa Djenepo (Standard Liege, 15 700 000),Che Adams (Birmingham City, 16 700 000)
Kölcsönbe: Kevin Danso (Southampton)
Kölcsönből vissza:Jordy Clasie (Feyenoord), Szofian Bufal (Celta Vigo), Cédric Soares (Inter), Guido Carrillo (Leganés), Wesley Hoedt (Celta Vigo), Sam McQueen (Middlesbrough), Jake Hesketh (MK Dons), Harrison Reed (Blackburn), Steven Davis (Rangers)
Távozott:Steven Davis (Rangers, i.), Matt Targett (Aston Villa, 15 600 000),Sam Gallagher (Blackburn, 5 600 000), Jordy Clasie (Alkmaar, i.), Charlie Austin (West Bromwich, 4 300 000)
Kölcsönbe: Harrison Reed (Fulham), Josh Sims (New York Red Bulls), Guido Carrillo (Leganés), Mohamed Elyounoussi (Celtic), Fraser Forster (Celtic), Wesley Hoedt (Royal Antwerpen)

TOTTENHAM HOTSPUR FC
Érkezett:Jack Clarke (Leeds United, 11 000 000), Tanguy Ndombélé (Lyon, 60 000 000), Ryan Sessegnon (Fulham, 27 000 000)
Kölcsönbe:
Giovani Lo Celso (Betis, 16 000 000)
Kölcsönből vissza:Georges-Kevin N'Koudou (Monaco), Josh Onomah (Sheffield Wednesday), Cameron Carter-Vickers (Swansea City)
Távozott:Michel Vorm (szl.), Fernando Llorente (Napoli, i.), Kieran Trippier (Atlético Madrid, 22 000 000), Vincent Janssen (Monterrey, 6 300 000), Josh Onomah (Fulham, i.), Georges-Kevin N'Koudou (Besiktas, 4 000 000)
Kölcsönbe:Jack Clarke (Leeds United), Cameron Carter-Vickers (Stoke City)

WATFORD FC
Érkezett: Danny Welbeck (Arsenal, i.), Ismaila Sarr (Rennes, 30 000 000)
Kölcsönből vissza:Dodi Lukebakio (Fortuna Düsseldorf), Jorge Segura (Atlas Guadalajara), Filip Sztuparevics (Vozdovac), Cucho Hernández (Huesca), Dimitri Foulquier (Getafe), Marvin Zeegelaar (Udinese), Stefano Okaka (Udinese), Ben Wilmot (Udinese), Jerome Sinclair (Oxford United)
Távozott:Obbi Oulare (Standard Liege, kv., 3 000 000), Tommie Hoban (szl.), Miguel Britos (szl.), Dodi Lukebakio (Hertha, 20 000 000)
Kölcsönbe:Jerome Sinclair (VVV-Venlo), Ben Wilmot (Swansea), Marc Navarro (Leganés), Adalberto Penaranda (Eupen), Cucho Hernández (Mallorca), Ken Sema (Udinese)

WEST HAM UNITED FC
Érkezett:Pablo Fornals (Villarreal, 28 000 000), David Martin (Millwall, i.), Roberto (Espanyol, i.), Sébastien Haller (Eintracht Frankfurt, 40 000 000), Goncalo Cardos (Boavista, 3 000 000), Albian Ajeti (FC Basel, 8 700 000)
Kölcsönből vissza:Edimilson Fernandes (Fiorentina), Reece Oxford (Augsburg), Josh Cullen (Charlton), Sam Byram (Nottingham Forest), Jordan Hugill (Middlesbrough)
Távozott:Edimilson Fernandes (Mainz, 7 500 000), Lucas Pérez (Alavés, 2 300 000), Adrián (Liverpool, i.), Andy Carroll (Newcastle United, i.), Samir Nasri (Anderlecht, i.), Marko Arnautovic (Sanghaj SIPG, 25 000 000), Sam Byram (Norwich City, 830 000), Pedro Obiang (Sassuolo, 8 000 000), Reece Oxford (Augsburg, 2 000 000), Javier Hernández (Sevilla, 7 750 000)
Kölcsönbe:
Jordan Hugill (Queens Park), Josh Cullen (Charlton), Grady Diangana (West Bromwich)

WOLVERHAMPTON WANDERERS FC
Érkezett:Raúl Jiménez (Benfica, kv., 38 000 000), Leander Dendoncker (Anderlecht, kv., 13 500 000), Pedro Neto (Lazio, 18 300 000), Bruno Jordao (Lazio, 9 200 000), Patrick Cutrone (Milan, 18 000 000)
Kölcsönbe: Jesús Vallejo (Real Madrid)
Kölcsönből vissza:Ming-Yang Yang (Jumilla), Rafa Mir (Las Palmas), Roderick Miranda (Olympiakosz), Connor Ronan (DAC), Bright Enobakhare (Coventry), Léo Bonatini (Nottingham Forest), Kortney Hause (Aston Villa), Jordan Graham (Oxford United)
Távozott:Kortney Hause (Aston Villa, 3 400 000)
Kölcsönbe:Hélder Costa (Leeds United),Ivan Cavaleiro (Fulham), Rafa Mir (Nottingham), Bright Enobakhare (Wigan), Roderick Miranda (Famalicao), Léo Bonatini (Guimaraes)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

CARDIFF CITY FC
Érkezett:Will Vaulks (Rotherham United, 2 350 000), Aden Flint (Middlesbrough, 4 450 000), Robert Glatzel (Heidenheim, 6 000 000), Gavin Whyte (Oxford United, 2 200 000), Marlon Pack (Bristol City, 815 000)
Kölcsönből vissza:Lee Tomlin (Peterborough), Gary Madine (Sheffield United), Omar Bogle (Portsmouth)
Távozott:Aron Gunnarsson (al-Arabi SC, i.), Stuart O'Keefe (Gillingham, i.), Kadeem Harris (Sheffield Wednesday, i.), Kenneth Zohore (West Bromwich, 8 900 000), Bruno Ecuele Manga (Dijon, 2 000 000), Loic Damour (Hearts, i.), Bobby Reid (Fulham)
Kölcsönbe: Greg Cunningham (Blackburn)

Kölcsönből vissza:Víctor Camarasa (Betis), Oumar Niasse (Everton), Harry Arter (Bournemouth

FULHAM FC
Érkezett:
Kölcsönbe: Anthony Knockaert (Brighton), Ivan Cavaleiro (Wolverhampton), Harry Arter (Bournemouth), Bobby Reid (Cardiff), Harrison Reed (Southampton), Josh Onomah (Tottenham, i.)
Kölcsönből vissza:Steven Sessegnon (Lille), Aboubakar Kamara (Malatyaspor), Stefan Johansen (West Bromwich), Berti Schötterl (Metropolitan Police)
Távozott:Ryan Babel (Galatasaray, i.), Lazar Markovics (szl.), Marcelo Djaló (Lugo, i.), Rui Fonte (Braga, i.), Ryan Sessegnon (Tottenham, 27 000 000)
Kölcsönbe: André Zambo Anguissa (Villarreal), Jean Michaël Seri (Galatasaray, 1 500 000)
Kölcsönből vissza:André Schürrle (Borussia Dortmund), Havard Nordtveit (Hoffenheim), Luciano Vietto (Atlético Madrid), Sergio Rico (Sevilla)

HUDDERSFIELD TOWN FC
Érkezett:Tommy Elphick (Aston Villa, i.),Herbert Bockhorn (Borussia Dortmund II, 250 000), Isaac Mbenza (Montpellier, 12 500 000)
Kölcsönbe: Kamil Grabara (Liverpool U23)
Kölcsönből vissza:Collin Quaner (Ipswich Town), Ramadan Szobhi (al-Ahli), Rajiv van La Parra (Middlesbrough)
Távozott:Jonas Lössl (Everton, i.), Chris Löwe (Dynamo Dresden), Erik Durm (Eintracht Frankfurt, i.), Danny Williams (szl.), Laurent Depoitre (Gent, i.), Philip Billing (Bournemouth, 16 500 000), Tommy Smith (Stoke City, 4 450 000), Philip Billing (Bournemouth, 16 500 000)
Kölcsönbe:Ramadan Szobhi (el-Ahli, 750 000)
Kölcsönből vissza:Jason Puncheon (Crystal Palace), Isaac Mbenza (Montpellier), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), Calum Chambers (Arsenal)

vastaggal az elmúlt két hét történései
(kv: kölcsön után végleg)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik