PL: tőzsdére került 9.5 millió darab Manchester United-részvény

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.06. 11:22
null
137.12 millió font értékben árulnak MU-részvényeket (Fotó: Getty Images)
A Manchester United tulajdonosai eladásra kínálták az angol élvonalbeli klub 9.5 millió darab részvényét – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

A klub bejelentése alapján a részvények összértéke 137.12 millió font (57.49 milliárd forint), és a New York-i tőzsdén keresztül vált elérhetővé. Hozzátették: a bevétel nem az MU kasszájába kerül.

A részvények Kevin Glazer és Edward Glazer tulajdonát képezik, és mintegy nyolc százalékát jelentik a család együttes tulajdonrészének. Testvérük, Avram Glazer márciusban szánta el magát hasonló lépésre, akkor 70 millió font értékben adott el MU-részvényeket, amely összeg szintén nem a manchesteri klubhoz jutott.

A részvények piacra dobása összefügg a sikertelen tavaszi Szuperliga-projekttel, amely a szurkolók, valamint sport- és politikai szervezetek egységes ellenkezését váltotta ki.

Az amerikai Glazer család – amely 2005-ben vásárolta meg az MU-t – tagjai akkor ígéretet tettek arra vonatkozóan, hogy a jövőben szorosabban együtt fognak működni a drukkerekkel, és ennek érdekében részvényeik bizonyos részét elérhetővé teszik akár számukra is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik