PL: örülhetnek az edzők, visszatér az öt cserelehetőség

MTI, D. Á.MTI, D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.31. 16:47
null
Újra ötöt lehet cserélni az angol élvonalban (Fotó: AFP)
A következő szezontól az angol labdarúgó-bajnokságban ismét öt cserelehetőségük lesz mérkőzésenként a vezetőedzőknek.

 

A Premier League honlapjának beszámolója szerint a részvényesek csütörtökön döntöttek a témában, és abban is megállapodtak, hogy cserék miatt egy csapatnak legfeljebb három játékmegszakításra lesz lehetősége, amibe a szünet nem számít bele.

Egy csapat maximum kilenc cserejátékost nevezhet egy mérkőzésre.

Az öt csere szabályát a nemzetközi szövetség (FIFA) azért vezette be 2020-ban, hogy a koronavírus-járvány miatti körülbelül három hónapos kényszerszünet után a játékosok ne kapjanak extrém terhelést. A lehetőséggel a következő szezonban a spanyol, az olasz, a német és a francia élvonalban is éltek, az angol bajnokság klubjai viszont elvetették.

A Premier League csütörtöki ülésén megállapodás született arról is, hogy idén a nyári átigazolási időszak június 10-én kezdődik, és szeptember 1-ig tart a többi európai élbajnoksággal összhangban.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban elhangzott, hogy a liga jövő hétfőtől megszünteti a játékosok és a stábtagok heti kétszeri tesztelési kötelezettségét, és csak azokat kell majd vizsgálni, akik tüneteket produkálnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik