Football Manager: „Megszereztük Szoboszlait és Thuramot a Liverpoolnak és három trófeát nyertünk”

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.30. 11:02
null
Szoboszlai Dominik lett a Liverpool legjobb középpályása egy szimuláció szerint (Fotó: Getty Images)
Nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi sajtóban is kiemelt témát szolgáltat a The Athletic által kirobbantott hír, mely szerint az angol élvonalban szereplő Liverpool képviselői az RB Leipzig magyar válogatott középpályásának, Szoboszlai Dominiknak a szerződtetéséről tárgyalnak. A helyi lap, a klub ügyeiben jártas Liverpool Echo most leszimulálta, milyen lenne a Liverpool, ha a „vörösök” megszereznék Szoboszlait és a francia Nice-t erősítő Khépren Thuramot.

 

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere a nyári átigazolási időszakban szeretné megújítani a csapat középpályáját, ezért már megszerezték Brightonból a világbajnok argentin Alexis Mac Allistert, de a hírek szerint a „vörösök” érdeklődnek a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik, valamint az OGC Nice-t erősítő Khépren Thuram iránt is (akinek testvére, Marcus a Mönchengladbachtól az Interhez igazolhat, édesapja pedig a Juventus és a Barcelona egykori világbajnoka, Lilian Thuram).

„A magyar válogatott csapatkapitánya a világ labdarúgásának egyik legragyogóbb tehetsége, aki az elmúlt két évben a Bundesliga legjobbjai közé került” – írta Szoboszlairól a Liverpool Echo, amely a Football Manager 2023 segítségével leszimulálta, milyen lenne a Liverpool, ha Szoboszlait és Thuramot is megszerezné.

A Liverpool kezdője a 2023–2024-es idény tapasztalatai alapján (Forrás: Liverpool Echo)
A Liverpool kezdője a 2023–2024-es idény tapasztalatai alapján (Forrás: Liverpool Echo)

A szimuláció szerint mindketten – és Mac Allister is – alapemberek lettek a 2023–2024-es idényben, Szoboszlai 53 mérkőzésen lépett pályára, ez alatt nyolc gólt és tíz gólpasszt jegyzett, s a Liverpool középpályásai közül a legjobb értékelést kapta, 7.29-et, egy századdal megelőzve az egy gólja mellett 17 gólpasszt kiosztó Mac Allistert, míg Thuram – akit sérülés hátráltatott – két góllal és kilenc gólpasszal zárta a virtuális idényt 7.17-es értékeléssel.

Az egész évad alapján pedig Szoboszlai, Mac Allister és Thuram kiszorította a csapatból Jordan Hendersont, Thiagót, Curtis Jonest és Stefan Bajceticet.

Ami meg az eredményeket illeti, a Liverpool új középpályája minden sorozatban maradandót alkotott, hiszen a Manchester Cityt egy ponttal megelőzve megnyerte a Premier League-et, valamint az FA-kupában és az angol Ligakupában is diadalmaskodott, az Európa-ligában pedig a valóságban BL-induló Arsenal ejtette ki a csapatot az elődöntőben.

A Liverpool középpályásainak mutatói a szimuláció alapján (Forrás: Liverpool Echo)
A Liverpool középpályásainak mutatói a szimuláció alapján (Forrás: Liverpool Echo)

 

„Ha a Liverpool megszerezné Szoboszlait és Thuramot, a Football Manager 2023 előrejelzése alapján a duó javít a középpályán és az ő közreműködésükkel Klopp csapata triplázik a hazai sorozatokban. Szoboszlai az egyik legjobb Liverpool-játékosnak bizonyult a szimulációban, míg Thuram és Mac Allister fantasztikus egyensúlyt hozott középen” – vonta le a konklúziót a Liverpool Echo.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik