D. S. B.
2023.06.08 12:20 Frissítve: 2023.06.08 12:36

PL: meglepően olcsón szerezte meg a Liverpool a Brighton világbajnokát – hivatalos

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) ötödik helyén álló Liverpool szerződtette a szintén Európa-liga-induló Brighton világbajnok középpályását, Alexis Mac Allistert, akiért a „vörösök” egybehangzó sajtóhírek szerint csupán 35 millió fontot fizettek, az argentin pedig hosszú távú kontraktust írt alá.

Alexis Mac Allister aláírt a Liverpoolhoz (Fotó: liverpoolfc.com)

 

Korábban arról lehetett hallani, hogy Mac Allisterért 50, vagy akár 70 millió fontot is fizethet a Liverpool, ám Jürgen Kloppék az argentin szerződésében szereplő kivásárlási árért, azaz 35 millió fontért szerezték meg a 24 éves középpályást, aki új klubja közlése szerint hosszú távú megállapodást írt alá, de azt nem tudatták, mennyi ideig szól a kontraktus.

Mac Allister az Argentinos Juniorsnál nevelkedett, ahonnan 2019-ben igazolta le a Brighton, amely rögtön kölcsön is adta őt nevelőklubjának, majd később a Boca Juniorsnak, de már 2020 óta Angliában játszik, ahol minden sorozatot figyelembe véve 112 meccsen 20 gólig és kilenc gólpasszig jutott.

A 16-szoros argentin válogatott labdarúgó nem csak a katari vb-n nyújtott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet, hiszen a mögöttünk hagyott PL-idényben tíz gólja és két gólpassza mellett hasznos játékával is sokat hozzátett a Brighton nemzetközi kupaindulást érő remekléséhez.

Mac Allister csütörtök délelőtt esett át a hivatalos orvosi vizsgálaton, majd a klub bejelentette a szerződtetését, s azt is, hogy az argentin a 10-es mezt kapta meg.

„Elképesztő érzés. Egy álmom vált valóra, hihetetlen, hogy itt vagyok, alig várom, hogy elkezdődjön. Szerettem volna a felkészülés első napjától kezdve itt lenni, szóval örülök, hogy mindent elvégeztek. Várom, hogy találkozzak a csapattársakkal. Fantasztikus évem volt – világbajnokság, a Brightonnal elért dolgok –, de most itt az idő, hogy a Liverpoolra gondoljak, és mindennap próbáljak meg jobb játékossá és jobb emberré válni” – fogalmazott Alexis Mac Allister.

 


 

 


 

A hírek szerint Mac Allisterrel ellentétes utat jár be a „vörösöktől” távozó James Milner, aki a Brightonban folytathatja.

2023.10.02 00:06:31

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Lehet, hogy ideje volna bevezetni a VAR-szoba VAR-ját is...

2023.09.30 17:08:15

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Tottenham nyomása góllá érett, így a londoni csapat elvette a Mersey-partiak veretlenségét.

2023.09.28 23:09:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Meggyőződésem, hogy egy csapatot úgy lehet fejleszteni, ha az egyénekből kihozzuk a legjobbat, de úgy, hogy ez nem vezet önzőséghez és önzéshez. Változtathatsz, csinálhatsz mást, módosíthatsz a meglévő játékosaidtól függően, de a DNS-ed ugyanaz marad. Az én vagyok a karakterem, a történetem, a családom, a múltam, a játékos-pályafutásom.

2023.09.27 17:39:01

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jobban kezdett a Ligakupában a Leicester City, de a végére kijött a két csapat közötti tudáskülönbség.

2023.09.24 14:41:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Szoboszlai Dominik ismét végig pályán volt Jürgen Klopp együttesében.