PL: meglepő visszatérés – Roy Hodgson veszi át a Crystal Palace irányítását

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.21. 10:11
null
Roy Hodgson benntartja a Palace-t? (Fotó: Getty Images)
Patrick Vieira menesztését követően a Premier League-ben szereplő Crystal Palace bejelentette, hogy az idény végéig Roy Hodgson veszi át a csapat irányítását. 


Idén még egy bajnokit sem nyert meg a Crystal Palace, amely legutóbbi 13 tétmeccsén nyolcszor kapott ki és ötször játszott döntetlent. A londoniak még így is a tabella 12. helyén állnak, de csak három pontra vannak a kiesőzónától. Ennek fényében nem volt teljesen meglepő Patrick Vieira menesztése, ám a helyét átvevő Roy Hodgson kinevezése már annál érdekesebb.

A korábbi angol válogatott szövetségi kapitány, az immár 75 éves Hodgson 2017 és 2021 között már irányította a Palace-t, szerették és megbecsülték a klubnál, jó munkát is végzett, majd visszavonult. Az előző idényben aztán a Watford csábított vissza az angol szakembert a PL-be, hasonló elvárással, de Hodgson nem tudta benntartani a csapatot.

Ezúttal korábbi sikerei helyszínén tehet egy próbát Hodgson, akit egyelőre csak az idény végéig neveztek ki a Crystal Palace-hoz, s aki nemrég Magyarországon is járt: az MLSZ pro licences edző képzésén tartott előadást, amelyen részt vett a Nemzeti Sport is.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik