PL: ingyen igazolásnak indult, 18 millió euró lett belőle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.01. 10:19
null
Rui Patríciónak megvolt az ára (Fotó: Getty)
A lisszaboni Sporting CP 58 millió eurós kompenzációt és féléves eltiltást kért Rui Patrícióra, mert szerintük szabálytalanul szerződött nyáron a Wolverhamptonhoz. Végül a két klub utólag megállapodott.

A történet 2018 májusában kezdődött, miután a Sporting CPa 2017–2018-as bajnoki idény utolsó fordulójában 2–1-re kikapott a Marítimo otthonában, és ezzel csupán az Európa-liga-indulást jelentő harmadik helyet szerezte meg a ligában. A következő edzésen 50 csuklyás huligán támadt a játékosokra, a megvert futballisták pedig nem hagyták annyiban a történteket, féltucatnyian azonnal jelezték, nem hajlandóak tovább a klubnál játszani,felbontják a szerződésüket. A Sporting-nevelés, csapatkapitány-helyettes, 2006-os debütálása óta 467 tétmérkőzésen pályára lépő Rui Patrício is a kényszerűen távozók között volt.

Az angol élvonalba épp visszajutó Wolverhampton június közepén jelentette be, hogy megállapodtak a 76-szoros válogatott, Európa-bajnok kapussal, aki szabadügynökként, ingyen csatlakozik az együtteshez, ebbe viszont a Sporting nem akart beletörődni. A megállapodást bepanaszolták a FIFA-nál, 58 millió eurós kompenzációt, a Wolves kizárását az átigazolásokból és Patrício féléves eltiltását követelve.

A két klub ezt követően kezdett tárgyalásba, s az alkudozás mostanra hozott eredményt: a Sporting „elfogadta" a Wolverhampton 18 millió eurós átigazolási ajánlatát, így került pont az ügy végére.

Patrício eddig mind a tíz 2018–2019-es bajnokin a kezdőcsapat tagja volt a jelenleg a Premier League 10. helyén álló Wolvesban.

Szerződése változatlanul 2022 nyaráig szól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik