PL: a másodosztályból érkezik a Brighton új menedzsere

Vágólapra másolva!
2019.05.20. 18:05
Graham Pottert nevezték ki az angol labdarúgó-bajnokságban 17. helyezett Brighton and Hove Albion vezetőedzőjének – közölte a klub hivatalos honlapján.

Potter Chris Hughtont követi a poszton, vele a szezon végén bontottak szerződést a klub elöljárói, mert elégedetlenek voltak a csapat idei teljesítményével.

Az egyesület mostani bejelentése szerint Potterrel négy évre szóló szerződést kötöttek. A szakember eddig a másodosztályban 10. Swansea Cityt irányította.

A Brighton – mely 2017-ben jutott fel Hughton irányításával az élvonalba – az idei 18 bajnokijából csupán kettőt tudott megnyerni – az utolsó kilenc közül egyet se –, emiatt a bajnokság hajrájában közel került a kieséshez, amit végül sikerült elkerülnie, két ponttal megelőzve a búcsúzó Cardiffot.

Potter a hírek szerint anyagi problémák miatt döntött úgy, hogy távozik a Swansea-tól. Korábban nyolc évig (2010–2018) a svéd Östersundot irányította, amelyet a negyedosztályból az élvonalig juttatott, az Európa-ligában pedig az egyenes kieséses szakaszba vezette az együttest. A Swansea-nál tavaly nyáron nevezték ki, a hírek szerint a Brighton hárommillió eurót fizet a kivásárlásáért.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik