MTI/NSO 2020.09.07 15:46 Frissítve: 2020.09.08 02:18

Nemzetek Ligája: az angolok két újoncát kirakták a keretből

Az angol labdarúgó-válogatott két újonca, Mason Greenwood és Phil Foden fegyelmi eljárás elé nézhet, mivel vélhetőleg lányokat hívtak a szobájukba Reykjavíkban, a csapat Izland elleni Nemzetek Ligája-mérkőzése után. Gareth Southgate szövetségi kapitány hétfő délután megerősítette, hogy szabályszegés történt, és a két futballista kihagyja a Dánia elleni NL-mérkőzést.

Greenwood a fegyelmi tárgyalást is hasonló arckifejezéssel várhatja (Fotó: AFP)


„Sajnos ma reggel tudomásomra jutott, hogy két játékos megszegte a járványhelyzet miatti előírásokat a biztonságos »buborékunk« tekintetében
– mondta hétfő délutáni sajtótájékoztatóján Southgate. – Így nagyon gyorsan el kellett döntenünk, hogy nem érintkezhetnek a csapat többi tagjával, és nem is edzhetnek. A követendő előírások szerint így külön haza kell utazniuk Angliába.”

„Egyelőre gyűjtöm az információkat arról, mi történt pontosan, de az biztos, hogy a koronavírus miatti előírásokat megszegték. Nem mehetek bele ennél jobban a történtekbe, amíg nem tudok mindent. Naivak voltak, mi viszont ezt megfelelően kezeltük. Később megpróbálok velük beszélni. Bocsánatot kértek, de minden olyan gyorsan történt, el kell jutnunk a tényekig.”

A szombaton 1–0-s győzelmet arató együttes fiataljait vendégeik buktatták le, miután látogatásukról megosztottak egy videót a Snapchaten.

A futballistáknak szigorú előírásokat kellett volna betartaniuk, hogy elkerüljék a karanténkötelezettséget, amikor visszatérnek Angliába. Az egyik legfontosabb szabály, hogy a mérkőzés előtt és után csak a csapat és a stáb tagjaival találkozhatnak.

Ez rövid időn belül az angol válogatottat – is – érintő második fegyelmi ügy, mivel augusztus végén Harry Maguire, a Manchester United védője görögországi családi nyaraláson verekedésbe keveredett és felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

NEMZETEK LIGÁJA, 1. FORDULÓ
A-LIGA
2. CSOPORT
Izland–Anglia 0–1 (0–0)
Reykjavík, Laugardalsvöllur, zárt kapuk mögött. Vezette: Sz. Jovanovics (szerb)
Izland:
Halldórsson – Hermannsson, Ingason, Árnason, Magnússon – Traustason (Hallfredsson, 76.), Bjarnason, Pálsson, Thorsteinsson (A. Sigurdsson, 65.) – Bödvarsson (Fridjónsson, 92.), A. Gudmondsson. Szövetségi kapitány: Erik Hamrén
Anglia:
Pickford – K. Walker, J. Gomez, Dier, Trippier – Ward-Prowse, Rice, Foden (Ings, 68.) – Sancho (Alexander-Arnold, 73.), H. Kane (Greenwood, 78.), Sterling. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző: Sterling (91. – 11-esből)
Kiállítva:
Ingason (91.), ill. K. Walker (70.)

A csoport másik mérkőzésén
Dánia–Belgium 0–2 (Denayer 9., Mertens 77.)

2. FORDULÓ
Szeptember 8.
20.45:
Dánia–Anglia
20.45: Belgium–Izland

2020.11.29 14:11:59

Angol labdarúgás BALÁZS DÁVID KÁROLY

Felejthető mérkőzést játszott egymással a két csapat, a Spurs viszont így is az élre ugrott.

2020.11.28 13:04:21

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Egy egyes döntetlenre végződött a kiscsapat, a címvédő és a videobírós stáb nagy mérkőzése.

2020.11.26 06:42:16

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

A walesi nem csupán átlátta a futballt, de meg is értette azt – így játszhatott 40 éves koráig a legenda.

2020.11.23 12:09:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Spurs szembemegy a Bayern és a Liverpool diktálta trendekkel, a Kane, Szon kettősre építve mégis hatékony támadásban is.

2020.11.22 19:26:42

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban 64. hazai bajnokiján is veretlen maradt a Pool, miközben magabiztosan győzött a Leicester City ellen.