Nemzetisport.hu 2010.02.06 14:10 Frissítve: 2014.04.17 02:19

„Nem titkolom, hogy visszatérnék Barcelonába”

A jelek szerint borítékolható, hogy Cesc Fabregas, az Arsenal középpályása visszatér Barcelonába – mindössze az a kérdés, hogy erre mikor kerül sor. A spanyol válogatott játékos a visszavonulása után mindenképpen hazatér, de elképzelhető, hogy a költözésre nem kell várni a nyugdíjba vonulásáig.

Fabregasnak egyelőre az Arsenal sikere a fontos (Fotó: Action Images - archív)
Fabregasnak egyelőre az Arsenal sikere a fontos (Fotó: Action Images - archív)

„Barcelona a világ legjobb helye, nagyszerű ott élni. Nagyon jól ismerem a várost. Ami Londont illeti, nos, az itteni időjárást nem igazán szeretem, bár maga a város nagyon látványos. De ha visszavonulok, Barcelonában fogok élni" – áradozott Fabregas Katalónia székhelyéről.

Az Arsenal középpályása a Katalán Rádiónak nyilatkozva arról is beszélt, hogy elképzelhető, már a nyugdíjba vonulása előtt hazatér a spanyol nagyvárosba.

„Sohasem titkoltam, hogy egyszer vissza akarok térni Barcelonába. A nagyapám kilenc hónapos koromban vitt ki először a Nou Campba, és egész életemben gránátvörös-kék színekben játszottam. Bizonyos okok miatt távoznom kellett a csapattól, de sohasem lehet tudni, mit hoz a jövő" – jelentette ki a 22 éves klasszis, akit a Barcelonán kívül a másik spanyol óriás, a Real Madrid, illetve az olasz Internazionale is szívesen elcsábítana az Arsenaltól.

„Életem legjobb formájában vagyok, és a jelenre akarok koncentrálni. Még négy hónap van hátra a szezonból, és jól szerepel a csapat. A bajnokságra és a Bajnokok Ligájára összpontosítok, hogy jó formában érkezzek a világbajnokságra" – mondta Fabregas, aki nem kívánt foglalkozni egy esetleges klubcserével.

„Sem engem, sem az ügynökömet nem kereste meg senki, vagy legalábbis én nem tudok róla" – zárta rövidre a jövőjével kapcsolatos találgatásokat a spanyol középpályás.

2023.01.31 17:47:30

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A londoniak nyári szerzeményét „sokkolta”, hogy csapattársa egyik percről a másikra elhagyta a klubot. Ironikus.

2023.01.29 11:35:51

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A csapatból néhány éven belül világverő gárda is válhat, de ugyanekkora az esélye a totális csődnek.

2023.01.27 19:53:36

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A norvég az első FA-kupa-meccsét játszotta, de Nathan Aké döntött – Arteta túl sok kulcsembert pihentetett.

2023.01.22 22:16:32

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2023. A Burnley fizetett 2.8 millió eurót a saját csatáráért – hogy kölcsönadja • Sir Alex után Sir Jim az MU-nál?

2023.01.22 23:33:23

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A primadonna sohasem a hiúsága, a sértődöttsége, a kiváltságai jóvoltából lesz prima donna, hanem megfordítva. Először a tudás, a produkció, a tetszés, és csak azután azok a sallangok, amelyek – ez nyilvánvaló – nem feltétlenül teszik szimpatikussá. Ennek alapján, Pep Guardiola nem is igazi primadonna. Legfeljebb félig az.