MU: „Rooney egy csaló!” Vagy csak elkerülő manőver volt?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.17. 09:42
Wayne Rooney a 88. percben értékesített büntetővel bebiztosította a Manchester United továbbjutását a labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjében, ám az angol támadó a tizenegyest megelőző mozdulatáért nem kapott dicséretet…

Amint arról beszámoltunk, az angol labdarúgó FA-kupában a Manchester United 1–0-s hátrányból fordított a Preston North End ellen, és bejutott a negyeddöntőbe. A „vörös ördögök” góljai azonban hatalmas vihart kavartak a találkozó másnapján, Ander Herrera találatát les, Marouane Fellaini gólját lökés, Wayne Rooney büntetőjét pedig egy műesés előzte meg – legalábbis a szakértők szerint.Amint arról beszámoltunk, az angol labdarúgó FA-kupában a Manchester United 1–0-s hátrányból fordított a Preston North End ellen, és bejutott a negyeddöntőbe. A „vörös ördögök” góljai azonban hatalmas vihart kavartak a találkozó másnapján, Ander Herrera találatát les, Marouane Fellaini gólját lökés, Wayne Rooney büntetőjét pedig egy műesés előzte meg – legalábbis a szakértők szerint.

„Szépíthetjük, dicsérheti, aki akarja, de ebből az esetből is látszik, Wayne Rooney nem más, mint egy csaló!” – fakadt ki a pályafutása alatt a Liverpoolban, az Aston Villában, valamint a Fulhamben is játszó, jelenleg szakértőként dolgozó Stan Collymore a talkSPORT-nak.

„Sokan védik Rooneyt, mivel a kapus kifutása valóban veszélyes volt. Rendben, ezt elismerem, de miért nem lehet átugrani, majd elpasszolni mellette a labdát, mint ahogy régen? Lehet az angol csatárt védeni, de a végeredmény ugyanaz, csalt, hogy büntetőhöz jusson. Sokkal többre képes ő ennél, csalódtam” – tette hozzá a stoplist 2001-ben szögre akasztó Collymore.

Meglepetésre az ellenfél menedzsere, Simon Grayson máshogy látta az esetet.

„Nem állítom, hogy nem ért tizenegyest a kifutás, csupán annyit mondtam, nem történt fizikai kontakt. Ettől függetlenül nem volt műesés…” – mondta a Preston menedzsere.

Rooney repült, Anglia felháborodott (Fotó: Action Images)
Rooney repült, Anglia felháborodott (Fotó: Action Images)

Szavait Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya is megerősítette.

„Szerintem ez nem műesés volt, Rooney csak egy elkerülő manővert tett. A visszajátszások nélkül bíróként mindenki azonnal befújta volna tizenegyesnek az esetet. A kapus vakmerően, páros lábbal jött ki, Wayne pedig már eltolta mellette a labdát” – vélekedett az angol szövetségi kapitány, Roy Hodgson.

„Szomorú, hogy Hodgson nem képes arra, hogy tökösen kiálljon, és elmondja, neki sem tetszett a műesés. Inkább megvédi kedvencét…” – kritizálta az angolok szövetségi kapitányát is Stan Collymore.

ANGLIA, FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Preston North End–Manchester United 1–3 (Laird 47., ill. Ander Herrera 65., Fellaini 72., Rooney 88. – 11-esből)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Liverpool–Blackburn Rovers (II.)
Bradford City (III.)–Reading (II.)
Manchester United–Arsenal
Aston Villa–West Bromwich Albion

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik