MU: Ha Mourinho maradt volna, meglehet, maradok én is – Fellaini

Vágólapra másolva!
2019.02.21. 10:52
null
Marouane Fellaininek egyedül a PL-győzelem hiányzik eddigi karrierjéből, ezt leszámítva elégedett (Fotó: AFP)
Marouane Fellaini januárban igazolt Kínába, ahol a Santung Luneng játékosa lett. A belga középpályás most egy interjúban arról beszélt, José Mourinho maradása esetén még most is a Manchester United játékosa lenne-e, illetve arra is kitért, gondol-e az angliai visszatérésre.

„Harmincegy esztendős vagyok, még két-három év nem jelentett volna gondot a legmagasabb szinten, de utána késő lett volna Kínába jönni. Boldog vagyok a döntéssel. Én magam hoztam meg és nem a pénz miatt. Tíz évet töltöttem Angliában, ideje volt váltani. Sikeres voltam, elégedett vagyok azzal, amit elértem” – fogalmazott a belga Het Niuewsblad című lapnak a sokszor még a Manchester United szurkolóit is megosztó Marouane Fellaini.

„Otthon a Standard Liege-ben játszhattam, Belgium legsikeresebb klubjában címeket nyertem. Rekordösszegért mentem a Premier League-be, az Evertonnál is jó voltam, míg a Uniteddal kupákat nyerhettem az Európa-liga mellé. A PL-cím hiányzik, ez igaz, de akkor is elégedett vagyok az eddigi, tizenkét éves profi karrieremmel" – tette hozzá az Evertonban és az MU-ban is 177 tétmeccset játszó belga, aki úgy érzi, úttörő volt a hazájából, és a teljesítménye tette lehetővé, hogy később jó néhány honfitársa az angol élvonalba szerződjön.

„Hogy visszatérnék-e Angliába? Nem foglalkoztat már a kérdés, nem álmodozom Európáról sem. Esetleg a szerződésem lejártával még Belgium szóba jöhet.”

Fellaini beszélt arról is, hogy nem volt kedvenc menedzsere Angliában, bár az igaz, a legnagyobb bizalmat David Moyes és José Mourinho irányítása alatt kapta meg Liverpoolban, illetve Manchesterben.

„Nem tudom, mi lett volna, ha... A futball tele van lehetőségekkel, egyik jön, másik megy. De még szerződésem volt, szóval ha Mourinho marad az edző, meglehet, még mindig ott lennék én is."

Fellaini Ole Gunnar Solskjaer decemberi kinevezése után összesen 31 percet töltött pályán az MU-ban, mielőtt távozott volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik