Mou és az MU: nehéz lesz őket gerincre vágni!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.07.25. 12:08
null
José Mourinho a Real Madrid elleni minapi Bajnokok Kupája-mérkőzésen (Fotó: AFP)
Tart a fesztiválok dandárja, végre felértékelődik a tanári pálya, kezdődik a gyümölcsvita a lekvár- és a pálinkalobbi között, legszívesebben elutaznánk last minute-be, túl vagyunk minden idők legjobb alapozásán, és, mint a bolond, dolgozunk, hogy majd kicsit pihenhessünk – azaz idén is elérkeztünk a nyári átigazolási idényhez. Szokásunk szerint az angolokkal kezdjük heti transzferkörsétánkat.

 

Alaposan átalakítja, mert alaposan átalakíthatja a MANCHESTER UNITEDET a nagy José Mourinho: egyrészt a régi szép idők visszahozataláért mindenre képes vezetők szabad kezet adnak neki, másrészt szélesre tárják a portugál előtt a klub bankszámláját.

Tavaly kifejezetten építkezett Mourinho: megtartotta a remek kapust, David De Geát a Real Madriddal szemben (naná!), vett egy középső védőt (Eric Bailly), egy középső középpályást, leendő vezért (Paul Pogba), egy karmestert (Henrih Mhitarjan), összesen 185 millió euróért, és szerződést kötött a PSG-t otthagyó Zlatan Ibrahimoviccsal.

Elengedte ugyanakkor az elmúlt szezonbanMorgan Schneiderlint, Memphis Depayt, Paddy McNairt, Bastian Schweinsteigert és Víctor Valdést is, akikhez ezen a nyáron csatlakozott az újjáépítés jegyében Adnan Januzaj – és nagy meglepetésre Wayne Rooney is.

Igaz, az Evertonhoz hazatérő egykori csodafiú mostanában látványosan nem találta a helyét az MU-ban, pedig játszott jobb- és balszélsőt, támadó középpályást és visszavont csatárt is. A klubban összesen 268 gólt szerzett 145 gólpassz mellett, megnyert minden nagy trófeát, felállított néhány klubrekordot, de az elmúlt idényben már csak nyolc gólig jutott (a bajnokságban ötig, ugyanennyi gólpasszal), azelőtt meg tizenötig (a PL-ben nyolcig, hat assziszttal).

Anderson és egy másik manchesteri fiatal (FOTÓ: AFP)
Anderson és egy másik manchesteri fiatal (FOTÓ: AFP)

Még Roo hazatérésénél is nagyobb baj talán Zlatan távozása: ugyan sokan leírták már az 1981-es születésű csatárt, aki azonban megrázta magát, és 46 fellépésén szerzett 28 gólt, adott tíz gólpasszt – ha összeadjuk az ő 38 és Rooney 18 idénybeli kanadai pontját, akkor látjuk, hogy mennyire fáj távozásuk a Unitednek.

Kettejüket egyelőre egy embernek kell feledtetnie, de egy nem akármilyen vételnek: Romelu Lukakut 84.7 millió euróért engedte el csak az Everton, no és Rooney ellenkező útvonalú igazolása sem a véletlen műve. A belga erőcsatárért karrierje során összesen 138.6 millió eurót fizettek, és képzelhetjük, mit éreznek most a Chelsea-nél, ahol sohasem kapta meg a bizalmat (most hívták vissza oda is, de érthető okból inkább másik csapatot választott).

Lukaku a Premier League-ben eddigi csaknem kétszáz mérkőzésén 85 gólt szerzett 34 gólpassz kiosztása mellett, ráadásul csak 24 esztendős – Ibrahimovic az ősszel tölti be a harminchatot, míg Rooney a harminckettőt.

Az eltakarító Bailly mellett a védelem új feje a svéd Victor Lindelöf lesz, akit már korábban kiszúrt magának a klub, csak éppen a svéd egyre többet és többet ért a futballpiacon, a Benfica 35 millió euróért engedte el a védelem közepe mellett jobbhátvédként és szűrőként is bevethető játékost.

Akinek vételárát a Real Madrid, a Barcelona és a PSG érdeklődése verte fel. A portugálok még egy tízmilliós bónuszban is reménykedhetnek, Lindelöf éves fizetése pedig 400 ezer euróról évi mintegy 6.7 millióra nő, miközben Lukaku évi 15 millió eurós bért húz új kenyéradójától (éppen annyit, mint korábban Rooney).

A csatár eddig sem szűkölködött, Liverpoolban heti százezer eurót kapott csapata legjobban fizetett játékosaként.

Rooneyék után távozhat még Chris Smalling és/vagy Phil Jones, Anglián belül is érdeklődnek irántuk, főleg a West Bromwich, de csereüzletbe is bevonnák őket. Igaz ez Anthony Martialra is, akitől igen változatos formákban, de Mourinho mindenképpen meg szeretne szabadulni. A Marko Arnautovicot eladó Stoke kivetette a hálóját Ashley Youngra, míg Matteo Darmiant főleg a Serie A-ból hívták, bár a Juventusnál most már biztosan lekerült a bevásárlólistáról, Cameron Borthwick-Jacksont a második vonalbeli Leeds United vinné, főleg kölcsönbe.

Darmian helyére egyébként Paul Pogba protezsáltja, a PSG rosszfiúja, Serge Aurier érkezhet.

Jó lesz a védelem, mert De Geát ezen a nyáron nem adja el Mourinho, ezt maga a portugál jelentette ki, a spanyol kapus helyettese, Sergio Romero 2021-ig meghosszabbította szerződését.

De Gea távozásának a realosok mellett a nagy Peter Schmeichel fia, Kasper örült volna a legjobban, mert állítólag ő helyettesítette volna, a „vörösök ördögök" kiszemeltje még erre a posztra a Bolton fiatalja, Jake Turner.

 

Más szálakon is kapcsolódik még Mou a Madridhoz: a nyáron érdeklődött ő is Morata iránt, és kijelentette nemrégiben, hogy ahogyan Cristiano Ronaldót, úgy Gareth Bale-t sem képes elhozni volt csapatától.

Aki viszont több mint esélyes a vörös mezre, az a menedzser régi londoni kedvence, a középső védekező középpályás, Nemanja Matics, akit boldogan eladna a Chelsea, csak éppen ötvenmillió eurónál is drágábban.

Angol szaklapok összeszedték még, hogy egyáltalán ki jelentene azonnali és elérhető erősítést a Manchester Unitednek ezen a poszton, ők Wilfred Ndidi (Leicester City), Fabinho (Monaco), Julian Weigl (Borussia Dortmund), Marco Verratti (PSG, itt közbeszólhat a Neymar-ügy, ugyanakkor segíthet, hogy immáron az olasz is a Mino Raiola-istálló tagja, csakúgy, mint Ibrahimovic, Pogba, Romero, Lukaku vagy Mhitarjan; másrészt a PSG talán fogadná Martialt), Naby Keita (RB Leipzig) és Eric Dier, akiért már ajánlottak is 45 millió eurót a Tottenhamnek, de ez nem bizonyult kielégítőnek.

A játékos talán hajlana a váltásra, a csábító kész lenne megduplázni Dier londoni, heti 78 ezer eurós fizetését.

Nevland (jobbra) és Andy Johnson közös gólöröme (Fotó: AFP)
Nevland (jobbra) és Andy Johnson közös gólöröme (Fotó: AFP)

Kissé merész célpont talán Arturo Vidal (Münchenbe az Inter bekukkantott már a chilei ügyében egy ötvenmilliós ajánlattal), inkább elhozható a Bayerntől kölcsönbe vagy 48 millió euró körüli summáért végleg Renato Sanches (érte meg a másik milánói gigász küzd).

Régi kiszemelt ellenben a szélső, Ivan Perisic (Inter), érte is felajánlották egy kis – sok és nagy – pénz mellett Martialt, de mint a milánóiak vezetői nyilatkozták, jó – legalább 54 milliós? – ajánlatot nem tettek a horvátért a manchesteriek. Egyelőre.

Az angol sajtó munkatársai már belestek a United vészforgatókönyvébe is, és szerintük a klub az átigazolási időszak utolsó napjaiban ajánlatot tesz az Evertonnak Ross Barkleyért.

Az igen tehetséges középső középpályásnak jövőre lejár a szerződése, így húszmillió euró alatti ajánlattal elhozható, de ezt az Arsenal, a Chelsea és a Tottenham is nagyon jól tudja, utóbbi kedvét már el is vette a játékos 6.5 millió eurós éves kereseti igénye.

Meglepetéskiszemelt a brazil csatár, Richarlison, a Fluminense U20-as válogatott támadója, ügynöke szerint az Ajaxszal, az Internazionaléval, a Sampdoriával és a Milannal is tárgyaltak már.

Nem maradhat ki a klub a nagy idén nyári Neymar-mákostésztából sem: a brazil egyik közeli ismerőse szerint Neymar azért is igyekszik Párizsba ezen a nyáron, mert 2018 nyarára érvényes vételi lehetősége van rá a Manchester Unitednek, de csak akkor, ha a Barcelona sikertelenül szerepel.

Ennek éppen annyi a valószínűsége, mint annak, hogy Mou elhozza Madridból a nyáron Marco Asensiót.

 

PREMIER LEAGUE, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2017

ARSENAL
Érkezett:
Alexandre Lacazette (Olympique Lyon, 53.000.000 euró), Sead Kolasinac (Schalke, ingyen)
Kölcsönből vissza: Jack Wilshere (Bournemouth), Calum Chambers (Middlesbrough), Krystian Bielik (Birmingham City), Chuba Akpom (Brighton), Joel Campbell (Sporting CP), Wojciech Szczesny (AS Roma)
Távozott: Yaya Sanogo (Toulouse, ingyen), Chris Willock (Benfica, i.), Wojciech Szczesny (Juventus, 12.200.000)

BOURNEMOUTH
Érkezett:Nathan Aké (Chelsea, 22.800.000), Asmir Begovic (Chelsea, 11.500.000), Jermain Defoe (Sunderland, i.)
Kölcsönből vissza: Marc Wilson (West Bromwich), Emerson Hyndman (Rangers), Lewis Grabban (Reading)
Távozott:

Kölcsönbe:
Kölcsönből vissza: Jack Wilshere (Arsenal)

BURNLEY
Érkezett:
Charlie Taylor (Leeds United, i.), Jonathan Walters (Stoke City, 2.300.000), Jack Cork (Swansea, 9.100.000)
Kölcsönből vissza: Rouwen Hennings (Fortuna Düsseldorf), Chris Long (Bolton Wanderers), Fredrik Ulvestad (Charlton), Michael Kightly (Burton)
Távozott:Michael Keane (Everton, 28.500.000), George Boyd (Sheffield Wednesday, i.), Rouwen Hennings (Fortuna Düsseldorf, i.), Joey Barton (eltiltva), Michael Kightly (Southend United, i.)

BRIGHTON & HOVE ALBION
Érkezett:Mathew Ryan (Valencia, 6.000.000), Pascal Gross (Ingolstadt, 3.000.000), Markus Suttner (Ingolstadt, 4.500.000), Mathias Normann (FK Bodö/Glimt)
Kölcsönből vissza: Henrik Björdal (IFK Göteborg), Kazenga LuaLua (Queens Park), Elvis Manu (Go Ahead Eagles), Rohan Ince (Swindon Town)
Távozott:
David Stockdale (Birmingham City, i.), Vegard Forren (szl.), Casper Ankergren (visszavonult), Elvis Manu (Genclerbirligi, i.)
Kölcsönből vissza: Chuba Akpom (Arsenal), Sébastien Pocognoli (West Bromwich)

CHELSEA
Érkezett:
Willy Caballero (Manchester City, i.), Antonio Rüdiger (AS Roma, 35.000.000), Tiemoué Bakayoko (AS Monaco, 40.000.000), Álvaro Morata (Real Madrid, 65.000.000)
Kölcsönből vissza: Nathan (Vitesse), Bertrand Traoré (Ajax), Mario Pasalic (Milan), Juan Cuadrado (Juventus), Marco van Ginkel (PSV), Wallace Oliveira (Gremio), Abdul Rahman Baba (Schalke), Michael Hector (Eintracht Frankfurt), Matt Miazga (Vitesse), Andreas Christensen (Borussia Mönchengladbach), Matej Delac (Mouscron), Kenneth Omeruo (Alanyaspor), Christian Atsu (Newcastle United), Lewis Baker (Arnheim), Loic Rémy (Crystal Palace), Lucas Piazón (Fulham), Tomás Kalas (Fulham), Isaiah Brown (Huddersfield)
Távozott:Nathan Aké (Bournemouth, 22.800.000), Juan Cuadrado (Juventus, 20.000.000), Asmir Begovic (Bournemouth, 11.500.000), Bertrand Traoré (Olympique Lyon, 10.000.000), Christian Atsu (Newcastle United, 7.500.000), John Terry (Aston Villa, i.), Dominic Solanke (Liverpool, i.), Nathaniel Chalobah (Watford, 5.700.000)
Kölcsönbe: Todd Kane (Groningen), Tammy Abraham (Swansea), Marco van Ginkel (PSV), Lucas Piazón (Fulham), Ruben Loftus-Cheek (Crystal Palace), Ola Aina (Hull City), Kurt Zouma (Stoke City)

CRYSTAL PALACE
Érkezett:
Jairo Riedewald (Ajax, 9.000.000)
Kölcsönből vissza: Kwesi Appiah (Viking Stavanger), Hiram Boateng (Northampton), Jordon Mutch (Reading), Jonathan Williams (Ipswich)
Kölcsönbe: Ruben Loftus-Cheek (Chelsea)
Távozott: Kwesi Appiah (Wimbledon, i.), Zeki Fryers (Barnsley, i.), Jonathan Benteke (szl.), Mathieu Flamini (szl.), Joe Ledley (szl.), Fraizer Campbell (Hull City, i.), Steve Mandanda (Olympique Marseille, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Loic Rémy (Chelsea), Mamadou Sakho (Liverpool)

EVERTON
Érkezett:
Michael Keane (Burnley, 28.500.000), Jordan Pickford (Sunderland, 28.500.000), Davy Klaassen (Ajax, 27.000.000), Henry Onyekuru (Eupen, 8.000.000), Sandro Ramírez (Málaga, 6.000.000), Wayne Rooney (Manchester United), Cuco Martina (Southampton, i.)
Kölcsönből vissza: Gerard Deulofeu (Milan), Tom Cleverley (Watford), Shani Tarashaj (Eintracht Frankfurt), Aiden McGeady (Preston), Leandro Rodríguez (Beveren), Brendan Galloway (West Bromwich), Tyias Browning (Preston), Oumar Niasse (Hull City)
Távozott: Gerard Deulofeu (Barcelona, 12.000.000), Tom Cleverley (Watford, 9.300.000), Arouna Koné (Sivasspor, i.), Romelu Lukaku (Manchester United, 84.700.000), Aiden McGeady (Sunderland, 280.000)
Kölcsönbe: Brendan Galloway (Sunderland), Henry Onyekuru (Anderlecht), Tyias Browning (Sunderland)
Kölcsönből vissza:Enner Valencia (West Ham)

HUDDERSFIELD TOWN
Érkezett:
Steve Mounié (Montpellier, 13.000.000), Tom Ince (Derby County, 9.100.000), Aaron Mooy (Manchester City, 9.100.000), Laurent Depoitre (FC Porto, 4.000.000), Scott Malone (Fulham, 3.900.000), Mathias Jörgensen (FC Köbenhavn, 2.700.000), Elias Kachunga (Ingolstadt, 1.300.000), Danny Williams (Reading, i.)
Kölcsönbe: Kasey Palmer (Chelsea), Jonas Lössl (Mainz)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Elias Kachunga (Ingolstadt), Aaron Mooy (Manchester City), Kasey Palmer (Chelsea), Isaiah Brown (Chelsea), Danny Ward (Liverpool)

LEICESTER CITY
Érkezett:
Vicente Iborra (Sevilla, 15.000.000), Harry Maguire (Hull City, 13.700.000), Eldin Jakupovic (Hull City, 2.300.000)
Távozott: Marcin Wasilewski (szl.), Ron-Robert Zieler (VfB Stuttgart, 4.800.000)
Kölcsönbe: Bartosz Kapustka (Freiburg, 500.000)
Kölcsönből vissza: Molla Wague (Granada)

LIVERPOOL
Érkezett:
Mohamed Szalah (AS Roma, 42.000.000), Dominic Solanke (Chelsea, i.), Andrew Robertson (Hull City, 9.000.000)
Kölcsönből vissza: Andre Wisdom (RB Salzburg), Lazar Markovics (Hull City), Jon Flanagan (Burnley), Danny Ward (Huddersfield), Mamadou Sakho (Crystal Palace), Allan (Hertha)
Távozott: Andre Wisdom (Derby County, 2.300.000), Alexander Manninger (visszavonult), Kevin Stewart (Hull City, 4.500.000), Lucas Leiva (Lazio, 5.700.000)

MANCHESTER CITY
Érkezett:
Bernardo Silva (AS Monaco, 50.000.000), Ederson (Benfica, 40.000.000), Douglas Luiz (Vasco da Gama, 12.000.000), Kyle Walker (Tottenham, 51.000.000), Danilo (Real Madrid, 30.000.000), Benjamin Mendy (AS Monaco, 57.500.000)
Kölcsönből vissza: Luke Brattan (Melbourne City), Marlos Moreno (Deportivo La Coruna), Joe Hart (Torino), Bruno Zuculini (Hellas Verona), Enes Ünal (Twente), Olekszandr Zincsenko (PSV), Eliaquim Mangala (Valencia), Samir Nasri (Sevilla), Rubén Sobrino (Alavés), Wilfried Bony (Stoke), Aaron Mooy (Huddersfield), Patrick Roberts (Celtic), Jason Denayer (Sunderland), Olivier Ntcham (Genoa)
Távozott:Enes Ünal (Villarreal, 14.000.000), Aaron Mooy (Huddersfield, 9.100.000), Rubén Sobrino (Alavés, 2.000.000), Pablo Zabaleta (West Ham, i.), Willy Caballero (Chelsea, i.), Gaël Clichy (Basaksehir, i.), Jesús Navas (szl.), Bacary Sagna (szl.), Nolito (Sevilla, 9.000.000), Bruno Zuculini (Hellas Verona), Alekszandar Kolarov (AS Roma, 5.000.000)
Kölcsönbe: Joe Hart (West Ham, 2.300.000)

MANCHESTER UNITED
Érkezett:
Victor Lindelöf (Benfica, 35.000.000), Romelu Lukaku (Everton, 84.700.000)
Kölcsönből vissza: Guillermo Varela (Eintracht Frankfurt), Andreas Pereira (Granada), Adnan Januzaj (Sunderland)
Távozott: Zlatan Ibrahimovic (szl.), Wayne Rooney (Everton), Adnan Januzaj (Real Sociedad, 8.500.000)
Kölcsönbe: Sam Johnstone (Aston Villa)

NEWCASTLE UNITED
Érkezett:
Florian Lejeune (Eibar, 10.000.000), Christian Atsu (Chelsea, 7.500.000), Javier Manquillo (Atlético Madrid, 5.000.000), Jacob Murphy (Norwich City, 11.300.000)
Kölcsönből vissza: Florian Thauvin (Olympique Marseille), Henri Saivet (St.-Étienne), Kevin Mbabu (Young Boys), Tim Krul (AZ), Siem de Jong (PSV), Emmanuel Riviere (Osasuna), Adam Armstrong (Barnsley)
Távozott: Florian Thauvin (Olympique Marseille, 11.000.000), Sammy Ameobi (Bolton, i.), Vurnon Anita (Leeds United, i.), Haris Vuckic (Twente, i.), Kevin Mbabu (Young Boys), Lubomir Satka (DAC), Yoan Gouffran (Göztepe, i.)
Kölcsönbe: Matz Sels (Anderlecht), Adam Armstrong (Bolton Wanderers)
Kölcsönből vissza: Christian Atsu (Chelsea)

SOUTHAMPTON
Érkezett:
Jan Bednarek (Lech Poznan, 6.000.000)
Kölcsönből vissza: Paulo Gazzaniga (Rayo Vallecano), Sam Gallagher (Blackburn)
Távozott: Jay Rodríguez (West Bromwich, 13.700.000), Cuco Martina (szl.), Martín Cáceres (Everton, i.)
Kölcsönbe:
Harrison Reed (Norwich City)
Kölcsönből vissza: Mouez Hassen (Nice)

STOKE CITY
Érkezett:
Josh Tymon (Hull City, i.), Darren Fletcher (West Bromwich, i.)
Kölcsönbe: Kurt Zouma (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Bojan Krkic (Mainz), Joselu (Deportivo La Coruna), Philipp Wollscheid (Wolfsburg), Jakob Haugaard (Wigan)
Távozott:
Charlie Adam (szl.), Shay Given (szl.), Jonathan Walters (Burnley, 2.300.000), Marko Arnautovic (West Ham, 22.300.000), Glenn Whelan (Aston Villa, 1.700.000)
Kölcsönbe: Bruno Martins Indi (FC Porto), Wilfried Bony (Manchester City)

SWANSEA CITY
Érkezett:
Roque Mesa (Las Palmas, 12.500.000), Erwin Mulder (Heerenveen, i.)
Kölcsönbe: Tammy Abraham (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Bafétimbi Gomis (Olympique Marseille), Franck Tabanou (Granada), Kyle Bartley (Leeds United), Modou Barrow (Leeds United), Marvin Emnes (Blackburn), Matt Grimes (Leeds United)
Távozott: Bafétimbi Gomis (Galatasaray, 2.500.000), Franck Tabanou (szl.), Gerhard Tremmel (visszavonult), Marvin Emnes (szl.), Jack Cork (Burnley, 9.100.000)
Kölcsönbe: Jordi Amat (Real Betis), Borja Bastón (Málaga)

TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Federico Fazio (AS Roma), Clinton N’Jie (Olympique Marseille), Nabil Bentaleb (Schalke)
Távozott:
Nabil Bentaleb (Schalke, 19.000.000), Clinton N’Jie (Olympique Marseille, 7.000.000), Federico Fazio (AS Roma, 3.200.000), Kyle Walker (Manchester City, 51.000.000)
Kölcsönből vissza: Pau López (Espanyol)

WATFORD
Érkezett:
Tom Cleverley (Everton, 9.300.000), Will Hughes (Derby County, 9.100.000), Kiko Femenia (Deportivo Alavés, i.), Nathaniel Chalobah (Chelsea, 5.700.000)
Kölcsönből vissza: Steven Berghuis (Feyenoord), Obbi Oulare (Willem II), Sven Kums (Udines), Mathias Ranégie (Udinese), Mario Suárez (Valencia), Juan Carlos Paredes (Olympiakosz), Jerome Sinclair (Birmingham City), Tom Hoban (Blackburn)
Távozott:Sven Kums (Anderlecht, 6.500.000), Mathias Ranégie (szl.), Ogo Obi (szl.), Mario Suárez (Kujcsou Csecseng)
Kölcsönbe: Uche Agbo (Standard Liege)
Kölcsönből vissza: Camilo Zúniga (Napoli), M’Baye Niang (Milan), Tom Cleverley (Everton)

WEST BROMWICH ALBION
Érkezett:
Jay Rodríguez (Southampton, 13.700.000), Csang Ju-ning (Vitesse, 9.000.000)
Kölcsönbe: Ahmed Hegazi (el-Ahli, 1.000.000)
Kölcsönből vissza: Callum McManaman (Sheffield Wednesday), Sébastien Pocognoli (Brighton), Craig Gardner (Birmingham City)
Távozott: Craig Gardner (Birmingham City, 1.750.000), Sébastien Pocognoli (Standard Liege, i.), Darren Fletcher (Stoke City, i.)
Kölcsönbe: Csang Ju-ning (Werder Bremen)
Kölcsönből vissza: Marc Wilson (Bournemouth), Brendan Galloway (Everton)

WEST HAM UNITED
Érkezett:Pablo Zabaleta (Manchester City, i.), Marko Arnautovic (Stoke City, 22.300.000), Javier Hernández (Bayer Leverkusen, 17.800.000)
Kölcsönbe: Joe Hart (Manchester City, 2.300.000)
Kölcsönből vissza: Reece Burke (Wigan), Reece Oxford (Reading), Stephen Hendrie (Blackburn), Enner Valencia (Everton)
Távozott:Havard Nordtveit (Hoffenheim, 7.000.000), Stephen Hendrie (Southend United, i.), Raphael Spiegel (Boavista, i.), Álvaro Arbeloa (visszavonult), Enner Valencia (Tigres UANL, 5.700.000), Darren Randolph (Middlesbrough, 5.600.000)
Kölcsönbe: Reece Oxford (Borussia Mönchengladbach)
Kölcsönből vissza: Jonathan Calleri (Deportivo Maldonado), Gökhan Töre (Besiktas)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

HULL CITY
Érkezett:
Liam Edwards (Swansea U18), Kevin Stewart (Liverpool, 4.500.000), Fraizer Campbell (Crystal Palace, i.),
Kölcsönbe: Ola Aina (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Allan McGregor (Cardiff City), Alex Bruce (Wigan)
Távozott: Harry Maguire (Leicester City, 13.700.000), Josh Tymon (Stoke City, i.), Curtis Davies (Derby County), Alex Bruce (szl.), Shaun Maloney (szl.), Tom Huddlestone (Derby County, 2.300.000), Andrew Robertson (Liverpool, 9.000.000), Eldin Jakupovic (Leicester City, 2.300.000)
Kölcsönből vissza: Andrea Ranocchia (Inter), Omar Elabdellaoui (Olympiakosz), Dieumerci Mbokani (Dinamo Kijev), Alfred N’Diaye (Villarreal), Lazar Markovics (Liverpool), Oumar Niasse (Everton)

MIDDLESBROUGH
Érkezett:
Jonathan Howson (Norwich City, 5.650.000), Cyrus Christie (Derby County, 2.800.000), Martin Braithwaite (Toulouse, 11.300.000), Darren Randolph (West Ham, 5.600.000)
Kölcsönből vissza: Carlos de Pena (Real Oviedo), Jordan Rhodes (Sheffield Wednesday), Alex Baptiste (Preston), Julien De Sart (Derby County)
Távozott: Jordan Rhodes (Sheffield Wednesday, 11.700.000), Viktor Fischer (Mainz, 3.000.000), Brad Guzan (Atlanta United, i.), Julien De Sart (Waregem), Bernardo Espinosa (Girona), Víctor Valdés (szl.), James Husband (Norwich City)
Kölcsönbe: Antonio Barragán (Sevilla)
Kölcsönből vissza: Álvaro Negredo (Valencia), Calum Chambers (Arsenal)

SUNDERLAND
Érkezett:
Aiden McGeady (Everton, 280.000), James Vaughan (Bury, 565.000)
Kölcsönbe: Tyias Browning (Everton), Brendan Galloway (Everton)
Kölcsönből vissza: Jeremain Lens (Fenerbahce), Will Buckley (Sheffield Wednesday), Adam Matthew (Bristol City)
Távozott:Jordan Pickford (Everton, 28.500.000), Will Buckley (Bolton, i.), Jermain Defoe (Bournemouth, i.), Victor Anichebe (Pejcsing BG, i.), Steven Pienaar (Bidvest Wits, i.), Jan Kirchhoff (szl.), Joleon Lescott (szl.), Sebastian Larsson (szl.)
Kölcsönbe: Fabio Borini (Milan)
Kölcsönből vissza: Javier Manquillo (Atlético Madrid), Jason Denayer (Manchester City), Adnan Januzaj (Manchester United)

Lezárva hétfő délután, vastaggal az elmúlt hét igazolásai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik