Manchester United: két sztár még jön. Vagy Mourinho megy...

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2018.07.31. 08:17
null
A kolumbiai vb-hős, Yerry Mina az FC Barcelona kispadjáról érkezhet az Old Traffordra (Fotó: AFP)
Miután túléltük az iskolai időszakot, a tanárokat/diákokat, kiélveztük a világbajnokság és a kora nyár minden örömét, készülünk/emlékezünk/számot vetünk/keresztet vetünk a nyaralásra, elkezdődik az aratási időszak: ezen a nyáron is dől a pénz a topligás futballisták révén a menedzserek silójába.

 

Ha azt kérnénk, hogy tegye fel a kezét az, akit meglepett az, hogy José Mourinho szép lassan a maga képére formálja a MANCHESTER UNITEDET, akkor kevesen hajigálnák el az egeret és az okostelefont.

A nagy portugál mágus 2016 nyarától vezeti az MU-t, kezdésnek jó 200 millió eurót elköltött a Paul Pogba, Henrih Mhitarjan, Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovic négyesre (utóbbi ingyen érkezett a PSG-től, de busás aláírási pénzért és fizetésért), ám lemondott abban az idényben Morgan Schneiderlin, Memphis Depay, Bastian Schweinsteiger, Paddy McNair és Víctor Valdés szolgálatairól, az első három játékossal összesen jó negyvenmilliós ráfizetést hozva a kenyéradójának; majd az elmúlt nyáron megszerezte 164 millióért plusz járulékos költségekért a Romelu Lukaku, Nemanja Matics, Victor Lindelöf hármast, leszerelve Adnan Januzajt, Andreas Pereirát, Guillermo Varelát, Wayne Rooney-t, a télen elcserélte Mhitarjant az Arsenallal nagy kedvence, Alexis Sánchez játékjogára, végül Ibrahimovicot érdemei elismerésével elengedte Ámerikába.

(Az öregedő nagy Zlatan Angliában 53 mérkőzésen 29 góllal és 10 gólpasszal igazolta megszerzésének jogosságát.)

 

Posztokra lefordítva: érkezett és meg is maradt egy klasszis szélső (A. Sánchez), egy klasszikus erőcsatár (Lukaku), egy modern középső középpályás (Pogba), egy atomisztikus futómennyiségű szűrő (Matics) és két jókötésű középső védő (Bailly és Lindelöf). De nehogy azt higgyük, hogy Mourinho kiváltsága csak a nagy költekezés, előtte is 160 millió fölötti összegért erősített az MU, akkor jött például Anthony Martial hatvanmillióért, előtte kétszázból futotta Di Maríára, Shaw-ra, Herrerára, Rojóra, Blindre és Falcao kölcsönvételére.

Nem unatkoznak tehát az MU vezetői és szurkolói, és talán mindannyian szkeptikusak az igazán nagy sikerek nélküli körforgással: az FA-kupát 2016-ban elhódították, de a Premier League-et legutóbb 2013-ban, a Bajnokok Ligáját 2008-ban nyerték meg, sovány vigasz legalább az Európa-liga-arany elérése, már José Mourinho alatt.

Aki most búcsút intett a nagyon sokoldalú, de nagyon kiegyensúlyozatlanul teljesítő Daley Blindnek, remek áron eladta cserekapusát, Sam Johnstone-t, ismét kölcsönadta a fiatal balhátvédet, Cameron Borthwick-Jacksont, az 1981-es születésű Michael Carrick visszavonult.

Az eddigi nyári nagy vétel a brazil középső középpályás, Fred, akit nem mellékesen éppen a PL-címvédő Manchester City orra elől sikerült megvenni az eme manchesteri párharc igazi nagy győztesétől, a Sahtar Donecktől, 59 millió euróért. A 25 éves, egy picivel százhetven centiméternél is picibb brazil a középpálya jobb szélén is bevethető, 2023-ig írt alá, egyéves hosszabbítási lehetőséggel: az ukránok öt éve 13 millióért vették őt az Internacionaltól, a mostani ár a kivásárlási ára volt. Angol lapok szerint Pogba heti 326 ezer eurót keres, a szintén a City elől elhappolt Sánchez heti 563-at, Fred szegény be kell érje heti 197 ezerrel…

 

A portugál Diogo Dalotnak sokkal kevesebbel, pedig ő sem volt olcsójános, 19 éves kora ellenére sem, mert csak 22 millióért engedte el az FC Porto a saját nevelésű, még csak korosztályos válogatott jobb oldali védőt. Dalot februárban robbant be a Portóba, március idusára lesérült, ám azalatt a felnőttek között kiosztott három gólpasszt, és alighanem akkor figyeltek fel rá Mourinhóék, amikor végigjátszotta a kilencven percet a Liverpool elleni angliai BL-nyolcaddöntőben, és sem Sadio Mané, sem Mohamed Szalah nem volt eredményes mellőle (a mérkőzés 0–0-ra végződött).

A harmadik érkező a legmeglepőbb, a 35 éves Lee Grant nevét csak az angol futball nagy barátai ismerték korábban, ehhez képest 1.7 millió eurót kapott érte a Stoke City. A 193 centiméteres kapus olyan, mint a jó bor, a harmadik és a második vonal bekalandozása (Derby County, Sheffield Wednesday, Burnley, Oldham Athletic) után tavaly vette meg a Stoke a Derby Countytól, most meg egy igazi topcsapathoz került. A sokkal inkább megbízható, mint bravúrkapus Grant karriere során 31 élvonalbeli mérkőzésen szerepelt, csak a Stoke-kal, most David De Gea és Sergio Romero mögött a harmadik számú kapus lesz, de még ezért a címért is meg kell küzdenie a húszas évei elején járó Joel Pereirával.

A védelem közepén és bal szélén bevethető Blind után szinte biztosan távozik a védelem összes pontján hasznos Matteo Darmian, az olaszt a Juventus, az Inter és a Napoli is vinné haza, Victor Lindelöf neve a Juventusnál merült fel, Luke Shaw-t az Everton szeretné megkapni (persze nem 37.5 millióért, amennyiért az MU vette), Marcos Rojónak a Wolverhampton kínál főszerepet, Tim Fosu-Mensahért még korábban a Valencia érdeklődött.

Külön tészta Anthony Martial, az ő szerződése jövőre lejár (de van egy egyéves opciója), a Bayern München, a Borussia Dortmund és a Chelsea kerülgeti, angol lapok szerint azonban mindenkit elriasztott az érte kért hatvanmillión felüli summa; Paul Pogbát nagy hatalmú ügynöke, Mino Raiola a PSG-nél, a Juventusnál és a Barcelonánál is meglebegtette a nyáron.

A szenegáli Ismaila Sarr ügynöke nemrég Angliában tárgyalt (Fotó: AFP)
A szenegáli Ismaila Sarr ügynöke nemrég Angliában tárgyalt (Fotó: AFP)

Hogy kik érkezhetnek? Az angol sajtó Thomas Müller után most Robert Lewandowski nevét dobta be, de egyikre sem látunk esélyt, Ivan Perisic játékjogáért tavaly sajnált 45-53 millió eurót az MU, olcsóbban a nyári vb után biztosan nem adja a szélsőt az Inter (sőt egyenesen hetvenkednének a milánóiak), Ante Rebic lehet a gazdaságosabb megoldás (persze kérdés, érdemes-e lecserélni rá Martialt, lásd a horvátért kért negyvenmilliót). A Ligue 1-ben és főleg a nyári vb-n figyeltek fel sokan a Stade Rennes szenegáli szélsőjére, Ismaila Sarr-ra, ügynöke a minap Angliában járt, az illetékesek szerint a Chelsea és a Manchester United emberei miatt.

Középső védőből soha nem elég, az angol csontdarálóban különösen igaz ez: a Harry Maguire, Jérome Boateng, Kalidou Koulibaly, Alessio Romagnoli, Toby Alderweireld, Yerry Mina, Leonardo Bonucci, Benjamin Pavard, Gary Cahill sorból csemegézne állítólag Mourinho, közülük első blikkre talán csak Alderweireld nem mozdítható el ezen a nyáron klubjából. A legmeglepőbb név a középső védők közül a Freiburg törökje, Caglar Söyüncü (rá az Atlético Madrid is kivetette a hálóját), de nézzünk meg néhány hírt közelebbről is.

Mit írsz, hol dolgozol?


Meglepő lehet a 32 éves Cahill felbukkanása a listán, de a Chelsea-hez új menedzser érkezett, aki új, olasz védőt vihet a klubhoz, Cahill meg idén betölti a 33-at, szerződése jövőre lejár.

A Nápoly elnöke, Aurelio de Laurentiis bejelentette, hogy közel áll Darmian megvételéhez (hétfő reggel kiderült, lesz ebből még kölcsön is), ugyanakkor azt is elpletykálta, hogy Angliából kapott egy százmillió eurós ajánlatot az MU által régóta csábítgatott Koulibalyért, de ennyiért sem fogja eladni őt.

Darmian esete egyébként igencsak egyedi a mai futballvilágban: békésen megbeszélte menedzserével, Mourinhóval, hogy távozna, és azóta klubot keres magának, mindenféle mellébeszélés, maga- és másra mutogatás nélkül.

Egy, a klubhoz közel álló forrás szerint a vezetőség úgy döntött, Bailly marad, Lindelöf és Darmian mellett Rojo távozhat, utóbbi mindenképpen, mert kell a pénz: az MU negyvenmilliót kínált a Barcelonában kispados Mináért, a Leicester City meg védőrekordot döntene Maguire segítségével, legalább kilencvenmilliós bevételre téve szert. A Mirror szerint Rojo és Darmian eladása után az első manchesteri ajánlat hetvenmillió magasságában tetőzhet.

Alderweireldet nem szándékozik eladni ugyan a Tottenham, de a londoniak nagyon szeretnék megszerezni Martialt, egy 62-62 milliós értékű cserére lát némi esélyt a The Independent.

Természetesen akkor sem esik kétségbe Mourinho, ha egyetlen középső védő sem érkezik: „Akkor majd egy sorral hátrább megy Matics…”

Egyesek szerint Mourinho és főnökei között a viszony nem a legjobb, éppen a közepesnek nevezhető átigazolási idény miatt, a portugál egyébként még legalább két játékost mindenképpen venni akar ezen a nyáron. Érdekes, hogy a fogadóirodáknál a legnagyobb esélye a kirúgásra a PL-menedzserek közül éppen Mourinhónak van, a Special One speciel 5 az 1-hez eséllyel kerül lapátra elsőként az angol élvonalban.

TÖMÖR
Sergio Romero is injured. Diogo Dalot is injured. Antonio Valencia is injured. Nemanja Matic is injured. Chris Smalling is injured. Luke Shaw is injured. Marcos Rojo is injured. Ander Herrera is injured. Eric Bailly is injured. A

manchestereveningnews.co.uk helyzetjelentése.

Nézzünk kicsit előrébb, mármint a José-kívánságlistán! Gareth Bale-t és Toni Kroost aligha adja el éppen most a Real Madrid, ellenben az angolok bejelentkeztek az Alex Sandróért folyó sokszereplős játszmába, Nabil Fekirt is jó eséllyel hozhatják át a PL-be az üzlettől visszalépő Liverpool helyett, de a szélsőposzton a mexikói Hirving Lozano is jelenthet frissítést.

Érdekes, hogy lemaradt a nyár kurrens cikkéről, Malcomról a United, de éppen ez segítheti hozzá Willianhez: a Chelsea szintén brazil szélsője volt ugyanis korábban a fő Barcelona-kiszemelt, ám most Manchesterben kötheti ki régi mesterénél, a londoniak vágya és a Tuttosport fülese szerint 75 millió euróért (sőt az olaszok szerint Willian maga már a kérő tenyerébe csapott).

Ha Lewandowski nem is, a volt müncheni Mario Mandzukic rábólinthat a United ajánlatára, ugyanis egy támadó minden bizonnyal távozik a Juventustól, talán éppen a horvát (aki a Borussia Dortmundot már visszautasította). Nem rossz ötlet Thiago Alcántara elhappolása a Bayerntől, a spanyol középső középpályás megállná a helyét esős éghajlat alatt is, vérbeli karmestere lehetne a csapatnak, Pogba eladása után lenne pénz a Lazio aranytojására, Szergej Milinkovics-Szavicsra, akinek a testvére, Vanja már megfordult az MU-nál.

Az olcsóbb megoldás itt a müncheni Arturo Vidal, aki meglepően sok csapatnál került már szóba ezen a nyáron: az Inter olasz lapok szerint húszmilliót már kínált érte, de a németek tízmillióval többet kérnek, például a Unitedtől. Ez a haraszt közelebbről megnézve igen érdekes szálakat zörget ki magából: Vidalnak és Alexis Sáncheznek is Fernando Felicevich az ügynöke…

 

ANGOL PREMIER LEAGUE, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2018

ARSENAL
Érkezett:
Lucas Torreira (Sampdoria, 30 000 000 euró), Bernd Leno (Bayer Leverkusen, 25 000 000), Szokratisz Papasztathopulosz (Borussia Dortmund, 16 000 000), Mattéo Guenduzi (Lorient, 8 000 000), Stephan Lichtsteiner (Juventus, ingyen)
Kölcsönből vissza: Emiliano Martínez (Getafe), Chuba Akpom (St. Truiden), Aszano Takuma (VfB Stuttgart), Joel Campbell (Betis), Lucas Pérez (Deportivo La Coruna), Krystian Bielik (Walsall), Carl Jenkinson (Birmingham City)
Távozott: Jack Wilshere (West Ham, i.), Santi Cazorla (Villarreal, i.), Per Mertesacker (visszavonult)
Kölcsönbe: Aszano Takuma (Hannover, 1 000 000), Matt Macey (Plymouth)

AFC BOURNEMOUTH
Érkezett: David Brooks (Sheffield United, 11 300 000), Diego Rico (Leganés, 12 000 000)
Kölcsönből vissza: Aaron Ramsdale (Chesterfield), Lewis Grabban (Aston Villa)
Távozott:
Benik Afobe (Wolverhampton, kuv., 11 400 000), Lewis Grabban (Nottingham Forest, 6 800 000), Max Gradel (Toulouse, kölcsön után végleg, 2 000 000), Adam Federici (Stoke City), Rhoys Wiggins (visszavonult)

BURNLEY
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Chris Long (Northampton)
Távozott: Scott Arfield (Rangers, i.), Dean Marney (szerződése lejárt), Chris Long (Fleetwood, i.)
Kölcsönből vissza: Georges-Kevin N'Koudou (Tottenham)

BRIGHTON & HOVE ALBION
Érkezett: Bernardo (RB Leipzig, 10 000 000), Florin Andone (Deportivo La Coruna, 6 000 000), Leon Balogun (Mainz, i.), Jason Steele (Sunderland, i.), Percy Tau (Mamelodi Sundowns, 3 200 000), Yves Bissouma (Lille, 16 900 000), David Button (Fulham, 4 500 000), Alireza Dzsahanbahs (AZ, 19 000 000)
Kölcsönből vissza: Mathias Normann (Molde), Szufjan Ahannah (Sparta Rotterdam), Rohan Ince (Bury), Oliver Norwood (Fulham)
Távozott: Connor Goldson (Rangers, 3 400 000), Jamie Murphy (Rangers, kuv., 1 200 000), Uwe Hünemeier (Paderborn, i.), Liam Rosenior (visszavonult), Steve Sidwell (szl.), Rohan Ince (szl.), Tim Krul (Norwich City, i.), Sam Baldock (Reading)
Kölcsönbe: Ales Mateju (Brescia)
Kölcsönből vissza: Leonardo Ulloa (Leicester City)

CARDIFF CITY
Érkezett: Josh Murphy (Norwich City, 11 400 000), Bobby Reid (Bristol City, 11 350 000), Greg Cunningham (Preston North End, 4 000 000), Alex Smithies (Queens Park, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Stuart O'Keefe (Portsmouth), Omar Bogle (Peterborough), Lee Tomlin (Nottingham Forest)
Távozott: Greg Halford (szl.)
Kölcsönből vissza: Marko Grujics (Liverpool), Yanic Wildschut (Norwich City), Armand Traoré (Nottingham Forest), Liam Feeney (Blackburn Rovers), Jamie Ward (Nottingham Forest), Craig Bryson (Derby County)

CHELSEA
Érkezett: Jorginho (Napoli, 57 000 000), Robert Green (Huddersfield, i.)
Kölcsönből vissza: Nathan (Belenenses), Marco van Ginkel (PSV), Kenneth Omeruo (Kasimpasa), Cristian Cuevas (Twente), Matt Miazga (Vitesse), Michy Batshuayi (Borussia Dortmund), Mario Pasalic (Szpartak Moszkva), Todd Kane (Oxford United), Ola Aina (Hull City), Tomás Kalas (Fulham), Lewis Baker (Middlesbrough), Tammy Abraham (Swansea City), Kurt Zouma (Stoke City), Jamal Blackman (Sheffield United), Charly Musonda Jr. (Celtic), Lucas Piazón (Fulham), Ruben Loftus-Cheek (Crystal Palace), Michael Hector (Hull City), Jeremie Boga (Birmingham City)
Távozott: Matej Delac (Horsens, i.), Cristian Cuevas (szl.), Wallace Oliveira (szl.), Jeremie Boga (Sassuolo, 3 900 000)
Kölcsönbe: Eduardo (Vitesse), Lewis Baker (Leeds United), Jamal Blackman (Leeds United), Todd Kane (Hull City), Mario Pasalic (Atalanta, 1 000 000), Nathan (Atlético Mineiro)

CRYSTAL PALACE
Érkezett: Vicente Guaita (Getafe, i.)
Kölcsönből vissza: Kordon Mutch (Vancouver Whitecaps), Sullay Kaikai (Charlton Athletic), Jonathan Williams (Sunderland)
Távozott: Damien Delaney (Cork City, i.), Yohan Cabaye (al-Naszr, i.), Le Csung Jong (szl.), Diego Cavalieri (szl.), Bakary Sako (szl.)
Kölcsönbe: Jaroslaw Jach (Rizespor)
Kölcsönből vissza: Erdal Rakip (Benfica), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea), Tim Fosu-Mensah (Manchester United)

EVERTON
Érkezett: Richarlison (Watford, 45 000 000)
Kölcsönből vissza: Henry Onyekuru (Anderlecht), Ademola Lookman (RB Leipzig), Sandro Ramírez (Sevilla), Kevin Mirallas (Olympiakosz), Matthew Pennington (Leeds United), Tyias Browning (Sunderland), Brendan Galloway (Sunderland), Muhamed Besic (Middlesbrough)
Távozott: Ramiro Funes (Villarreal, 9 000 000), Wayne Rooney (DC United, i.), Joel Robles (Betis, i.), Davy Klaassen (Werder Bremen, 13 500 000)
Kölcsönbe: Henry Onyekuru (Galatasaray, 800 000), Luke Garbutt (Oxford United), Shani Tarashaj (Grasshoppers)
Kölcsönből vissza: Eliaquim Mangala (Manchester City)

FC FULHAM
Érkezett: Jean Michaël Seri (Nice, 30 000 000), Maxime Le Marchand (Nice, 4 000 000), Fabri (Besiktas, 6 000 000), Alekszandar Mitrovics (Newcastle United, 20 200 000)
Kölcsönbe: André Schürrle (Borussia Dortmund, 400 000)
Kölcsönből vissza: George Williams (St. Johnstone), Cauley Woodrow (Bristol City)
Távozott: George Williams (Forest Green Rovers, i.), Ryan Fredericks (West Ham, i.), David Button (Brighton, 4 500 000)
Kölcsönből vissza: Tomás Kalas (Chelsea), Alekszandar Mitrovics (Newcastle United),
Oliver Norwood (Brighton), Matt Targett (Southampton), Lucas Piazón (Chelsea), Sheyi Ojo (Liverpool)

HUDDERSFIELD TOWN
Érkezett: Terence Kongolo (Monaco, kuv., 20 000 000), Ramadan Szobhi (Stoke City, 6 500 000), Florent Hadergjonaj (Ingolstadt, kuv., 5 000 000), Juninho Bacuna (Groningen, 2 500 000), Jonas Lössl (Mainz, kuv., 2 500 000), Ben Hamer (Leicester City, i.), Erik Durm (Borussia Dortmund), Adama Diakhaby (Monaco, 10 000 000)
Távozott: Dean Whitehead (visszavonult), Robert Green (szl.), Sean Scannell (Bradford City), Robert Green (Chelsea, i.), Tom Ince (Stoke City, 11 200 000)
Kölcsönbe: Joel Coleman (Shrewsbury)

LEICESTER CITY
Érkezett: James Maddison (Norwich City, 25 000 000), Ricardo Pereira (FC Porto, 22 000 000), Jonny Evans (West Bromwich, 4 000 000), Danny Ward (Liverpool, 14 000 000)
Kölcsönből vissza: Bartosz Kapustka (Freiburg), Ahmed Musa (CSZKA Moszkva), Nampalys Mendy (Nice), Andy King (Swansea City), Iszlam Szlimani (Newcastle United), Leonardo Ulloa (Brighton)
Távozott:
Kölcsönbe: Rijad Mahrez (Manchester City, 67 800 000), Ben Hamer (Huddersfield, i.), Robert Huth (szl.)
Kölcsönből vissza: Aleksandar Dragovic (Bayer Leverkusen)

LIVERPOOL
Érkezett: Naby Keita (RB Leipzig, 60 000 000), Fabinho (Monaco, 50 000 000), Xherdan Shaqiri (Stoke City, 17 400 000), Alisson (Roma, 62 500 000)
Kölcsönből vissza: Divock Origi (Wolfsburg), Lazar Markovics (Anderlecht), Connor Randall (Heart), Daniel Sturridge (West Bromwich), Marko Grujics (Cardiff City), Sheyi Ojo (Fulham), Jon Flanagan (Bolton Wanderers)
Távozott: Emre Can (Juventus, i.), Jon Flanagan (Rangers, i.), Danny Ward (Leicester City, 14 000 000)
Kölcsönbe: Bogdán Ádám (Hibernian)

MANCHESTER CITY
Érkezett: Rijad Mahrez (Leicester City, 67 800 000), Philippe Sandler (PEC, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Erik Palmer-Brown (Kortrijk), Pablo Marí (NAC Breda), Aleix García (Girona), Jason Denayer (Galatasaray), Pablo Maffeo (Girona), Luka Ilics (Czvena zvezda), Olarenwaju Kayode (Sahtar Doneck), Anthony Cáceres (al-Vasz), Douglas Luiz (Girona), Patrick Roberts (Celtic), Joe Hart (West Ham), Eliaquim Mangala (Everton), Angus Gunn (Norwich City), Jack Harrison (Middlesbrough),
Mix Diskerud (IFK Göteborg)
Távozott:
Angus Gunn (Southampton, 11 300 000), Pablo Maffeo (VfB Stuttgart, 9 000 000), Olarenwaju Kayode (Sahtar Doneck, kuv., 3 000 000), Yaya Touré (szf.)
Kölcsönbe: Anthony Cáceres (Melbourne City), Erik Palmer-Brown (NAC), Pablo Marí (Deportivo La Coruna), Mix Diskerud (Ulszan), Jack Harrison (Leeds United)

MANCHESTER UNITED
Érkezett: Fred (Sahtar Doneck, 59 000 000), Diogo Dalot (FC Porto, 22 000 000), Lee Grant (Stoke City, 1 700 000)
Kölcsönből vissza: Andreas Pereira (Valencia), Tim Fosu-Mensah (Crystal Palace), Sam Johnstone (Aston Villa), Axel Tuanzebe (Aston Villa), James Wilson (Sheffield United)
Távozott: Sam Johnstone (West Bromwich, 7 350 000), Michael Carrick (visszavonult), Daley Blind (Ajax, 16 000 000)
Kölcsönbe: Cameron Borthwick-Jackson (Scunthorpe United)

NEWCASTLE UNITED
Érkezett: Mikel Merino (Borussia Dortmund, kuv., 7 000 000), Martin Dubravka (Sparta Praha, kuv., 4 000 000), Ki Szung Jong (Swansea, i.), Fabian Schär (Deportivo La Coruna, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Matz Sels (Anderlecht), Rolando Aarons (Hellas Verona), Henri Saivet (Sivasspor), Asraf Lazaar (Benevento), Adam Armstrong (Blackburn Rovers), Freddie Woodman (Aberdeen), Alekszandar Mitrovics (Fulham), Ivan Toney (Scunthorpe), Jack Colback (Nottingham Forest)
Távozott: Mikel Merino (Real Sociedad, 12 000 000), Massadio Haidara (Lens, i.), Jesús Gámez (szl.), Matz Sels (RC Strasbourg, 4 000 000), Chancel Mbemba (FC Porto, 8 000 000), Alekszandar Mitrovics (Fulham, 20 200 000)
Kölcsönbe: Iszlam Szlimani (Leicester City), Jack Colback (Nottingham Forest)

SOUTHAMPTON
Érkezett: Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach, 25 000 000), Mohamed Elyounoussi (FC Basel, 18 000 000), Angus Gunn (Manchester City, 11 300 000), Stuart Armstrong (Celtic, 7 950 000)
Kölcsönből vissza: Jordy Clasie (FC Bruges), Matt Targett (Fulham), Sam Gallagher (Birmingham City), Harrison Reed (Norwich City)
Távozott: Dusan Tadics (Ajax, 11 400 000), Florin Gardos (CSU Craiova, kuv., ingyen), Jérémy Pied (szl.)
Kölcsönbe: Guido Carrillo (Leganés), Szofian Bufal (Celta Vigo), Jordy Clasie (Feyenoord)

TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Vincent Janssen (Fenerbahce), Cameron Carter-Vickers (Ipswich), Georges-Kevin N'Koudou (Burnley), Josh Onomah (Aston Villa)
Távozott:

WATFORD
Érkezett: Gerard Deulofeu (Barcelona, kuk., 13 000 000), Adam Masina (Bologna, 5 000 000), Ken Sema (Östersunds, 2 250 000), Marc Navarro (Espanyol, 2 000 000), Ben Wilmot (Stevenage, 1 700 000), Ben Foster (West Bromwich)
Kölcsönből vissza: Adalberto Penaranda (Málaga), Nordin Amrabat (Leganés), Isaac Success (Málaga), Dimitri Foulquier (RC Strasbourg), Brice Dja Djédjé (Lens), Obbi Oulare (Antwerpen), Mauro Zárate (Vélez Sarsfield), Pontus Dahlberg (IFK Göteborg)
Távozott: Costel Pantilimon (Nottingham Forest, kuv., 1 500 000), Mauro Zárate (Boca Juniors), Nordin Amrabat (al-Naszr, 8 500 000), Richarlison (Everton, 45 000 000)
Kölcsönbe: Dodi Lukebakio (Fortuna Düsseldorf), Jerome Sinclair (Sunderland), Tommie Hoban (Aberdeen)
Kölcsönből vissza: André Carrillo (Benfica), Molla Wagué (Udinese), Oresztisz Karnezisz (Udinese), Didier Ndong (Sunderland)

WEST HAM UNITED
Érkezett: Issa Diop (Toulouse, 25 000 000), Andrij Jarmolenko (Borussia Dortmund, 20 000 000), Lukasz Fabianski (Swansea City, 8 000 000), Ryan Fredericks (Fulham, i.), Jack Wilshere (Arsenal, i.), Fabian Balbuena (Corinthians, 4 000 000), Felipe Anderson (Lazio, 38 000 000)
Kölcsönből vissza: Reece Oxford (Borussia Mönchengladbach), Robert Snodgrass (Aston Villa), Reece Burke (Bolton Wanderers)
Távozott: Reece Burke (Hull City, 1 700 000), James Collins (szl.), Patrice Evra (szl.)
Kölcsönből vissza: Joao Mário (Inter), Joe Hart (Manchester City)

WOLVERHAMPTON WANDERERS
Érkezett: Diogo Jota (Atlético Madrid, 14 000 000), Willy Boly (FC Porto, kuv., 12 000 000), Léo Bonatini (al-Hilal, kuv., 4 000 000), Benik Afobe (Bournemouth, kuk., 11 400 000), Rui Patrício (Sporting CP, i.), Rúben Vinagre (Monaco B, kuk.), Joao Moutinho (Monaco, 5 600 000)
Kölcsönbe: Raúl Jiménez (Benfica, 3 000 000), Jonny Castro (Atlético Madrid)
Kölcsönből vissza: Joe Mason (Colorado Rapids), Paul Gladon (Heracles Almelo), Prince Oniangué (Angers), Ben Stevenson (Colchester United), Dominic Iorfa (Ipswich), Ben Marshall (Millwall), Michal Zyro (Charlton)
Távozott: Ben Marshall (Norwich City, 1 700 000), Jon Flatt (Scunthorpe United, i.), Prince Oniangué (Caen), Barry Douglas (Leeds United, 3 400 000), Carl Ikeme (visszavonult)
Kölcsönbe: Roderick Miranda (Olympiakosz), Benik Afobe (Stoke City), Rafa Mir (Las Palmas)
Kölcsönből vissza: Diogo Jota (Atlético Madrid), Alfred N'Diaye (Villarreal)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

SWANSEA CITY
Érkezett: Joel Asoro (Sunderland, 2 300 000), Yan Dhanda (Liverpool U23, i.), Jordi Govea (Real Madrid U19, i.), Kyle Bartley (West Bromwich, 4 500 000)
Kölcsönből vissza: Jay Fulton (Wigan), Matt Grimes (Northampton), Oliver McBurnie (Barnsley), Franck Tabanou (Bafétimbi Gomis, Olympique Marseille), Borja Bastón (Málaga), Jefferson Montero (Getafe), Jordi Amat (Betis)
Távozott: Lukasz Fabianski (West Ham, 8 000 000), Roque Mesa (Sevilla, kuk., 6 000 000), Ki Szung Jong (Newcastle United, i.), Kenji Gorrá (CD Nacional, i.), Leon Britton (visszavonult), Ángel Rangel (szl.)
Kölcsönbe: Borja Bastón (Alavés), André Ayew (Fenerbahce, 1 500 000)
Kölcsönből vissza: Tammy Abraham (Chelsea), Andy King (Leicester City)

STOKE CITY
Érkezett: Oghenekaro Etebo (Feirense, 7 200 000), Adam Federici (Bournemouth), James McClean (West Bromwich, 5 600 000), Tom Ince (Huddersfield, 11 200 000)
Kölcsönbe: Benik Afobe (Wolverhampton)
Kölcsönből vissza: Josh Tymon (MK Dons), Marc Muniesa (Girona), Bojan Krkic (Deportivo Alavés), Giannelli Imbula (Toulouse)
Távozott:
Xherdan Shaqiri (Liverpool, 14 700 000), Ramadan Szobhi (Huddersfield, 6 500 000), Marc Muniesa (Girona, 5 000 000), Lee Grant (Manchester United, 1 700 000), Stephen Ireland (szl.), Glen Johnson (szl.)
Kölcsönbe: Kevin Wimmer (Hannover, 1 500 000)
Kölcsönből vissza: Kurt Zouma (Chelsea), Jesé (PSG), Konsztantinosz Sztafilidisz (Augsburg)

WEST BROMWICH ALBION
Érkezett:
Sam Johnstone (Manchester United, 7 350 000), Conor Townsend (Scunthorpe United, 840 000)
Kölcsönbe:
Kölcsönből vissza: Csang Juning (Werder Bremen)
Távozott: Jonny Evans (Leicester City, 4 000 000), Ben Foster (Watford), Claudio Yacob (szl.), Gareth McAuley (szl.), Boaz Myhill (szl.), James Morrison (szl.), James McClean (Stoke City, 5 600 000)
Kölcsönbe: Csang Juning (Den Haag)
Kölcsönből vissza: Daniel Sturridge (Liverpool), Ali Gabr (Zamalek), Grzegorz Krychowiak (PSG)

Lezárva kedd reggel, vastaggal az elmúlt hét történései.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik