Raiola 50 millió eurót keresett Pogbán, de jól járt a Juventus is

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2016.08.11. 11:00
null
Paul Pogba a „vörös ördögök” mezében (Fotó: Manchester United/Facebook)
Itt a nyár, az izzadás, az üdülés és a pálinkafőzés ideje – ha szeretne verejtékzamat, idegenforgalmi és jövedéki adó nélkül is jól szórakozni, önt is várja a labdarúgó-topligák transzferidőszaka! Itt is folyik a lé, elküldenek embereket (és néha bennünket is) egzotikus éghajlatokra és tájakra, és igen egészségesen el lehet bódulni a köröttünk röpködő összegektől. Szokásunk szerint az angol topliga után az olasszal folytatjuk ötnapos transzferológiai körsétánkat.

 

Mégpedig azzal a JUVENTUSSZAL, amellyel bővebben nem kívántunk foglalkozni addig, amíg nem távozik onnan a nagy menőkés, Paul Pogba, akivel rekordüzletet kötöttek az olaszok: négy éve ingyen szerezték meg a Manchester Unitedtől, amely most 105 millióval vezekelt akkori rövidlátásáért (kétmillió euró visszajár az angoloknak nevelési költség címén a saját maguk által kifizetett összegből).

Pogba távozása nagy veszteség, de tragédia azért nem történt: a francia középpályás az elmúlt idényben a bajnokságban termelt ugyan 21 kanadai pontot (de például a Roma, Napoli, Inter, Milan négyes ellen összesen csak kettőt), ám a Bajnokok Ligájában csak hármat, abból is kettőt a csoportkörben – azt pedig a nyári Európa-bajnokságon láthattuk, hogyan is vette a hátára csapatát a nehéz pillanatokban. Az egykori zseniális Juve-támadó, a világbajnok José Altafini (ismertebb nevén: Mazzola) szerint Pogba egyenesen semmit sem fejlődött 2014 óta...

Nem kell tehát kétségbe esniük az Öreg Hölgy híveinek, mint ahogyan Álvaro Morata távozása miatt sem sokan fakadtak sírva, noha nagy nyereséget nem realizáltak rajta, mert húszmillió euróért vették – de jól jött az érte kapott 30 millió euró a nagy nyári csatárvadászatban, és a spanyol egyébként is vissza szeretett volna térni Madridba.

Egy kis aprópénz beesett még a Hördur Magnússon, Marcel Büchel, Vincenzo Fiorillo, Gabriel, Simone Padoin, Andrea Schiavone vonulatért (egy sztár ügyvédi díjaira sem elég), Benucci távozása csak a felületesen olvasó Juve-drukkerekre hozta a frászt. A fiatal balhátvéd mellett olyan nagy öregek kaptak obsitot, mint a 2010-ben rejtélyes okokból tízmillióért megvett uruguayi szélső, Jorge Martínez, honfitársa, a mindig lelkes, sokoldalú bekk, Martín Cáceres vagy a veterán brazil cserekapus, Rubinho (az egykori veretes szűrő, Zé Elias testvére).

Jó szokása szerint kölcsönadott egy Serie A-s kis csapatra való játékost is a klub, közülük kiemelkedik az apjától, Mauriziótól remek génkészletet öröklő Simone Ganz, kollégája, Alberto Cerri, az új Gigi Buffon, az Olympiakosznak vételi és visszavételi opciós kölcsönszerződéssel odaadott Nicola Leali, a kolumbiai középpályás, Andrés Tello és a Palermótól tavaly nagy reményekkel elcsereberélt Eric Lanini; míg Juan Cuadrado érdemei maximális elismerése mellett megtért anyaklubjába, a Chelsea-be.

Mindössze hatvan körüli volt a kölcsönből a Juvéhez visszatértek száma, a legismertebb „meg is maradók” a szűrőduó, Rolando Mandragora és Luca Marrone, illetve a bal oldali mindenes, Paolo De Ceglie, a nyáron megszerzettek közül a fent említett Ganz máris elkerült kölcsönbe.

Éppen kölcsönjátéka alatt győzte meg a szorgos középpályás, Mario Lemina a fekete-fehéreket, hogy érdemes őt megvásárolni a Marseille-től a korábban kikötött 9.5 millió euróért (a Bundesligából és Premier League-ből vinné azért még pár csapat), ingyen érkezett ellenben Barcelonából a 33 éves brazil védő, Daniel Alves.

A Juventusnál abban bíznak, hogy harminc fölé érve sem csökken a brazil lendülete, lásd a Cafú- és Roberto Carlos-vonulatot, ezért kettő plusz egy évre kötöttek vele szerződést – a Barca csak erősen csökkentett bérrel alkalmazta volna tovább a korábbi éves nyolcmillió eurós járandósághoz képest, most Torinóban évi ötmilliót kap. Minimum.

Alves tökéletesen illeszkedik majd az olaszok 3–5–2-es hadrendjébe, és a nagy csatákra is tudja majd tartalékolni erejét, de erről majd később.

A nagy nyári fogás a Pogbáért beözönlő pénzhalmot előre elvivő Gonzalo Higuaín, aki ugyan szintén nem maga a megbízható góltermelés kisistene, de magáért beszél gólkirályi címe és az elmúlt idényben termelt rekordmennyiségű, 36 Serie A-s találata – délen 146 mérkőzésen 91 gól mellett 26 gólpasszt is termelt.

Nem a pénz, hanem sikeréhsége miatt váltott, eddig Nápolyban évi 5.5 millió eurót keresett, Torinóban ez „csak” 7.5 millióra nőtt, de belátta, nem lesz a közeljövőben nagy csapat a Napoli – ezért új kihívások után nézett. Természetesen az lesz majd az igazi kihívás számára, ha testőrök kísérete nélkül tér vissza egykori városába.

Nemrégiben csinos kis pocakkal és tokácskával kezdte el az edzéseket, de az előzetes hírekkel ellentétben nem fagyiban, pizzában vagy tiramisuban fizették ki (a kivásárlási árat euróban, 90 millióban szabták meg korábban), biztosan a tárgyalások feszültségeit vezette le az ebédlőasztalnál.

Ahogyan Nápolyban hasonlították össze Higuaínt (akkor még nem pocakja miatt) Diego Maradonával, úgy Rómában vontak párhuzamot Francesco Totti, Daniele De Rossi és Miralem Pjanic szemlélete között: sokáig szemezett a bosnyákkal a Real Madrid és a Barcelona, végül a Juve lett a boldog nyertes, lett klasszikus karmestere Andrea Pirlo után, alig 32 millió euróért.

Természetesen Pjanic is olyan okok miatt váltott, mint Higuaín, az örök városban a középpályás 185 fellépésén 76 kanadai pontot jegyzett, és több poszton is bevethető. Az utóbbi idényben 85 százalékossággal passzolt, csak Marek Hamsík (380) adott több gólhelyzetet teremtő passzt az elmúlt öt évben, mint ő (353), a Romától pedig egy 25 kanadai pontos idénnyel búcsúzott.

A következő öt évben évi 4.5 millió eurót keres a korábbi kétmillió helyett, körülbelül hatmillió euróval egyébként maga is részesült a transzferdíjból egy korábban kikötött szerződési pontnak köszönhetően. A Sky Sport Italia értesülései szerint a vevő egyenesen 38 millió eurót fizetett, ebből a Roma csak 30.4-et kapott, a többi Pjanic és minden bizonnyal ügynöke, dr. Michael Becker zsebébe vándorolt.

Mino Raiola is jó nyarat zárt (Fotó: AFP)
Mino Raiola is jó nyarat zárt (Fotó: AFP)

 

Aki így is csak kisinas lehet a szuperügynök Mino Raiola mellett, aki csak a mostani Pogba-transzferen minimum 25, mások, például a mértékadó La Gazzetta dello Sport szerint 35 millió eurót fogott, míg védence karrierje során összesen már 50 millió eurót jövedelmezett neki.

Sokkal olcsóbb erősítés az egykori római védő, Mehdi Benatia, akiért a Bayern München pár éve 28 millió eurót áldozott, most alig háromért kapta kölcsön egy évre a játékost a Juventus, amely jövő tavasz végén 17 millióért végleg megveheti, és két részletben is fizetheti a summát.

Inkább a jövőnek szólt a horvát szélsőért, Marko Pjacáért kipengetett 23 millió euró, bár a játékos ügyesen futballozott a nyári kontinenstornán. Érte a Milan és a Nápoly is érdeklődött, ez verte fel a vételárat ilyen magasságokba.

Rutinos olvasóink a cikk ezen részekor szokták magasra vonni szemöldöküket, ilyenkor szoktunk ugyanis áttérni az eseteges kiszemeltekre, a jövő-menős pletykára. Ám legyen!

Távozhat még a Juvétől Simone Zaza (kész érte 25 milliót adni a Wolfsburg, a támadónak pedig évi 4.5 milliós bért utalni, a Milan nem kapta meg kölcsönbe) és az állítólag már nyolcmillióért megszerezhető Hernanes (Valencia, Hamburg, Lazio, Benfica, Kína); Stefano Sturarót a Lazio és a Southampton, Mario Mandzukicot az Arsenal és a West Ham kerülgeti, Islát a Bayer Leverkusen és az RB Leipzig elől elvitte végül a Cagliari (a szárd klub 4.5 milliót fizet a torinóiaknak, a játékosnak meg három idényre évi 700.000 eurót). Roberto Pereyra játékjogára a Napoli, a Wolfsburg, a Watford és Swansea vadászik, az Arsenal és a Villarreal meg már korábban kiszúrta magának Daniele Ruganit – Leonardo Bonuccit a Manchester United, a Manchester City és a Chelsea monitorozza, szerintünk esélytelenül, csak magasabb bért csikarnak ki a védőnek a Juventustól.

Nagy kérdés, ki helyettesíti Pogba középpályán elvégzett munkáját: kiszemelt a Zenitből elvágyódó Axel Witsel, Marcelo Brozovic (Inter), de megingott a szakértők szerint a nyári változások miatt helye csapatában Nemanja Maticsnak (Chelsea, árába beszámíthatnák Zazát is), Ivan Rakiticnak (Barcelona) és Luiz Gustavónak (Wolfsburg). Moussa Sissoko jó helyre menekülne a másodosztály elől Newcastle-ből, de a párizsi Blaise Matuidi is kereshet éppen új kihívásokat Torinóban. Utóbbit szép szavakkal marasztalja elnöke, Nasszer al-Kelaifi, mondván, Matuidi a klub szíve.

Azért hallottunk már szívátültetésről, és gonosz fogás lenne most ideidézni, miket nyilatkoztak Pogba ügyében az érintettek egy hónappal ezelőtt.

Az olasz Premium Sport szerint Matics ügynöke tárgyal a szerb londoni edzőjével, Antonio Contével védence távozásáról, a nagy Raiola szerint Matuidi eladása viszont nem téma.

Segíthet a nagy csábításokban az a tény, hogy Lemináért a Schalke kész bármikor 23 millió eurót fizetni, Kingsley Comant pedig 21 millióért végleg megvenné a Bayern.

A múlt héten történtek fényében ismét felbukkanhat Juan Mata neve Torinóban, és bár szintén nem Pogba stílusában futballozik, ám dettó mozdítható a realos Isco, akit olasz források szerint 40 millióért már meg lehet szerezni (a fenti kiszemelteket sem sokkal olcsóbban).

Nehezíti a Juventus dolgát, hogy mindenki tisztában van a Pogba-ügy részleteivel, azaz tudják, hogy sokat lehet kérni az olaszoktól, bár itt jegyezzük meg, hogy az adók és járulékok levonása után nem sokkal maradt 70 milliónál több a Juve számláján a Pogba-transzferből.

Magyarán: Higuaín többe került a Juventusnak, mint amennyit Pogbáért bezsebelt.

A Carlos Tévez eladása kapcsán „opcióssá vált” Boca Juniors-tehetséget, a középpályás Rodrigo Bentancurt ellenben lecsaphatja az Öreg Hölgy kezéről a Milan, a nagyon felkapott Gabriel Barbosa minden bizonnyal Angliában vagy az Interben folytatja. Kiszemelt a római Leandro Paredes, akit nyíltan árulnak 15 millió euróért a „farkasok”, és a Milan is vevő lenne szolgálataira. Korábban tett állítólag lépéseket a Juve Juan Cuadrado végleges megszerzésére, de nem túl élénkeket, így itt a Milan lehet a nyertes licitáló.

A német „farkasokkal”, a Wolfsburggal segítheti a Zaza-ügyben folyó alkudozást Luiz Gustavo megszerzésének vágya, mellette Julian Draxler is jöhet még Gelsenkirchenből. Segíthet az ügyben, hogy Draxler és Gustavo is egyazon ügynökséghez tartozik, a milanos hírekhez pedig kapcsoljuk hozzá, hogy a Juve-mester, Massimiliano Allegri szeretné magához csábítani onnan Mattia De Scigliót – a legismeretlenebb Juve-célpont díja egyébként a multifunkcionális védőé, a lipcsei Lukas Klostermanné, a legmeglepőbbé pedig a holland kapusé, a Newcastle Unitedet erősítő Tim Krulé.

„Mint láttuk, minden bizonnyal elveszíti a címvédő a Fantasztikus négyest, a Pirlo, Pogba, Tévez, Vidal kvartettet, de Allegri gondoskodik a pótlásról. Telik is majd a rekordbevételből” – írtuk egy évvel ezelőtt A SOROZAT EZEN RÉSZÉBEN, bizony akkor kevesen hitték, de csak megújult az Öreg Hölgy. Amelytől csakis valamiféle csodával lehet majd elimádkozni a bajnoki címet, és amelyet a szakértők is a BL-esélyesek közé sorolnak.

Nem csoda, Allegri akár egy ilyen választékból hozhat össze kezdőt a sűrű Mercato végén: Buffon/Neto – Bonucci/Benatia, Chiellini/Rugani, BarzagliD. Alves/Lichtsteiner, Marchisio/Khedira/Marrone/Mandragora, Pjanic/ R. Pereyra/Mata, K. Asamoah/Witsel/Luiz Gustavo, Sturaro, Alex Sandro/Evra/De Ceglie – Higuaín/Pjaca/M. Thiam, Mandzukic/Dybala.

 

ATALANTA BERGAMO
Érkezett: Alberto Paloschi (Swansea, 6.000.000 euró), Bryan Cabezas (Independiente del Valle, 1.500.000)
Kölcsönbe: Leonardo Spinazzola (Juventus), Ervin Zukanovic (Roma, 1.000.000)
Kölcsönből vissza:: Emanuele Suagher (Carpi), Matteo Ardemagni (Perugia), Michele Canini (Ascoli), Giuseppe De Luca (Bari), Salvatore Molina (Perugia), Forgács Dávid (Pisa), Franck Kessié (Cesena), Mattia Caldara (Cesena), Leonardo Gatto (Salernitana)
Távozott: Marten de Roon (Middlesbrough, 15.000.000), Prince Gouano (szerződése lejárt), Gianpaolo Bellini (visszavonult), Marco Borriello (Cagliari, i.), Forgács Dávid (Ancona), Rubén Bentancourt (szerződését felbontották), Luca Cigarini (Sampdoria, 3.500.000)
Kölcsönbe: Kecskés Ákos (Újpest), Gaetano Monachello (Bari)
Kölcsönből vissza: Gabriel Paletta (Milan), Nicolo Cherubin (Bologna), Serge Gakpé (Genoa), Alessandro Diamanti (Kuangcsu)

FC BOLOGNA
Érkezett: Luca Rizzo (Sampdoria, 6.000.000), Godfred Donsah (Cagliari, 5.000.000), Ladislav Krejcí (Sparta Praha, 4.000.000), Nagy Ádám (Ferencváros, 1.500.000), Simone Verdi (Milan, 1.500.000), Federico Di Francesco (Virtus Lanciano, 1.400.000), Deian Boldor (Virtus Lanciano, 500.000)
Kölcsönből vissza: Vécsei Bálint (Lecce), Luca Ceccarelli (Salernitana), Matteo Mancosu (Carpi), Nicolo Cherubin (Atalanta Bergamo), Filippo Falco (Cesena)
Távozott: Marco Crimi (Carpi, 500.000), Franco Zuculini (Hellas Verona, i.), Matteo Brighi (szl.), Kévin Constant (szl.)
Kölcsönbe: Matteo Mancosu (Montreal), Vécsei Bálint (Lugano), Filippo Falco (Benevento)
Kölcsönből vissza: Godfred Donsah (Cagliari), Juan Camilo Zúniga (Napoli), Luca Rizzo (Sampdoria), Emanuele Giaccherini (Sunderland)

CAGLIARI CALCIO
Érkezett: Artur Ionita (Hellas Verona, 4.500.000), Simone Padoin (Juventus, 600.000), Bruno Alves (Fenerbahce, ingyen, Rafael (Hellas Verona), Marco Borriello (Atalanta, i.)
Kölcsönből vissza: Alessio Cragno (Virtus Lanciano), Nicolo Barella (Como), Duje Cop (Málaga), Víctor Ibarbo (Roma)
Távozott: Godfred Donsah (Bologna, 5.000.000), Davide Astori (Fiorentina, 3.500.000)
Kölcsönbe: Antonio Balzano (Cesena), Víctor Ibarbo (Panathinaikosz), Alessio Cragno (Benevento), Marco Fossati (Hellas Verona), Antonio Cinelli (Chievo, i.), Alessandro Capello (Olbia)
Kölcsönből vissza: Antonio Barreca (Torino), Alberto Cerri (Juventus), Andrés Tello (Juventus)

CHIEVO VERONA
Érkezett: Paul-José Mpoku (Standard Liege, 4.000.000), Stefano Sorrentino (Palermo, i.), Antonio Floro Flores (Sassuolo), Fabrizio Cacciatore (Sampdoria), Antonio Cinelli (Cagliari, i.), Fabio Daprela (Carpi, i.)
Kölcsönből vissza: Tomasz Kupisz (Brescia), Dejan Lazarevic (Antalyaspor), Edimar (Rio Ave), Alessio Sestu (Virtus Entella), Armando Vajushi (Livorno)
Távozott
: Edimar (Cruzeiro, i.), Albano Bizzarri (Pescara, i.), Tomasz Kupisz (Novara), Simone Pepe (szl.), Walter Bressan (szl.), Giampiero Pinz (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Mattia Bani (Pro Vercelli), Fabio Daprela (Bari), Antonio Cinelli (Cesena)

FC CROTONE
Érkezett: Ante Budimir (FC St. Pauli, 1.000.000), Federico Ceccherini (Livorno, 900.000), Andrea Mazzarani (Modena, i.), Leonardo Capezzi (Fiorentina), Mario Sampirisi (Vicenza, i.), Simy (Portimonense, 850.000), Marcus Rohden (Elfsborg, 500.000)
Kölcsönbe: Eddy Gnahoré (Napoli)
Távozott: Ante Budimir (Sampdoria, 1.800.000), Francesco Modesto (szl.)
Kölcsönből vissza: Mihai Balasa (Roma), Federico Ricci (Fiorentina), Eloge Yao (Inter)

FC EMPOLI
Érkezett: Matheus Pereira (Corinthians, 2.000.000), Marcel Büchel (Juventus, 1.200.000), Manuel Pasqual (Fiorentina, i.), Alberto Gilardino (Palermo, i.)
Kölcsönbe: Giuseppe Bellusci (Leeds), Federico Dimarco (Inter), Andrés Tello (Juventus), Federico Barba (VfB Stuttgart)
Távozott: Lorenzo Tonelli (Napoli, 10.000.000)
Kölcsönbe: Mário Rui (Roma, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Lukasz Skorupski (Roma), Piotr Zielinski (Udinese), Leandro Paredes (Roma), Marko Livaja (Rubin Kazany), Lorenzo Ariaudo (Sassuolo)

AC FIORENTINA
Érkezett: Davide Astori (Cagliari, 3.500.000), Bartlomiej Dragowski (Jagiellonia Bialystok, 3.200.000), Kevin Diks (Vitesse, 2.800.000), Ianis Hagi (Viitorul, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Ante Rebic (Hellas Verona), Leonardo Capezzi (Crotone), Gilberto (Hellas Verona), Rafal Wolski (Wisla Krakóv), Mario Gómez (Besiktas), Jaime Báez (Livorno), Marko Bakic (Belenenses), Giuseppe Rossi (Levante), Amidu Salifu (Brescia)
Kölcsönbe:
Hernán Toledo (Deportivo Maldonado), Carlos Sánchez (Aston Villa)
Távozott: José María Basanta (Monterrey, 1.000.000), Rafal Wolski (Lechia Gdansk, 500.000), Facundo Roncaglia (Celta Vigo, i.), Manuel Pasqual (Empoli, i.), Leonardo Capezzi (Crotone), Marko Bakics (Braga, 1.400.000), Cedric Gondo (Asteras Tripolis, i.)
Kölcsönbe: Ante Rebic (Eintracht Frankfurt)
Kölcsönből vissza: Luigi Sepe (Napoli), Tino Costa (Szpartak Moszkva), Johan Benaluan (Leicester City), Jakub Blaszczykowski (Dortmund), Panajotisz Kone (Udinese), Cristian Tello (Barcelona)

FC GENOA 1893
Érkezett: Cristian Ansaldi (Zenit, 4.000.000), Diego Laxalt (Inter, 4.000.000), Francesco Renzetti (Cesena), Santiago Gentiletti (Lazio, 500.000), Miguel Veloso (Dinamo Kijev, i.)
Kölcsönbe: Lucas Ocampos (Marseille)
Kölcsönből vissza: Riccardo Improta (Cesena), Mario Sampirisi (Vicenza), Sebastián Gorga (Club Nacional), Isaac Cofie (Carpi), Serge Gakpé (Atalanta), Aleandro Rosi (Frosinone)
Távozott: Diego Perotti (Roma, 9.000.000), Cristian Ansaldi (Inter, 6.000.000), Sebastien De Maio (Anderlecht, 3.000.000), Mario Sampirisi (Vicenza), Panajotisz Tahcidisz (Torino, 1.300.000), Diego Capel (Anderlecht)
Kölcsönből vissza: Blerim Dzemaili (Galatasaray), Tim Matavz (Augsburg), Suso (Milan), Gabriel Silva (Udinese), Cristian Ansaldi (Zenit), Alessio Cerci (Atlético Madrid)

INTERNAZIONALE
Érkezett: Dodo (Roma, 7.800.000), Marcelo Brozovic (Dinamo Zagreb, 5.000.000), Gianluca Caprari (Pescara, 4.500.000), Cristian Ansaldi (Genoa, 6.000.000), Rey Manaj (Cremonese, 500.000), Éver Banega (Sevilla, i.), Caner Erkin (Fenerbahce, i.), Antonio Candreva (Lazio, 22.000.000)
Kölcsönből vissza: Raffaele Di Gennaro (Latina), Cristiano Biraghi (Granada), George Puscas (Bari), Evans Kondogbia (Jumilla), Daniel Bessa (Como), Isaac Donkor (Bari), Andrea Ranocchia (Sampdoria), Eloge Yao (Crotone), Marco Andreolli (Sevilla), Samuele Longo (Frosinone), Federico Dimarco (Ascoli)
Távozott: Cristiano Biraghi (Pescara, 4.000.000), Diego Laxalt (Genoa, 4.000.000)
Kölcsönbe: Juan Jesus (Roma, 2.000.000), Federico Dimarco (Empoli), Samuele Longo (Girona), Isaac Donkor (Avellino), Gianluca Caprari (Pescara), George Puscas (Benevento), Rey Manaj (Pescara), Evans Kondogbia (Foligno), Francesco Forte (Lucchese), Gaston Camara (Brescia), Riccardo Gaiola (Prato), Andrea Bandini (Mantova)
Kölcsönből vissza: Adem Ljajics (Roma), Alex Telles (Galatasaray)

JUVENTUS
Érkezett: Miralem Pjanic (Roma, 32.000.000), Mario Lemina (Marseille, 9.500.000), Simone Ganz (Como, i.), Dani Alves (Barcelona, i.), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb, 23.000.000), Gonzalo Higuaín (Napoli, 90.000.000)
Kölcsönbe: Medhi Benatia (Bayern München, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Alberto Brignoli (Sampdoria), Nicola Leali (Frosinone), Ouasim Bouy (Zwolle), Cristian Pasquato (Pescara), Andrea Schiavone (Livorno), Alberto Cerri (Cagliari), Fausto Rossi (Pro Vercelli), Rolando Mandragora (Pescara), Luca Marrone (Hellas Verona), Mauricio Isla (Marseille), Alhassane Soumah (Videoton), Lorenzo Rosseti (Cesena), Mattia Vitale (Virtus Lanciano), Joel Untersee (Vaduz), Mame Thiam (Zulte Waregem), Paolo De Ceglie (Marseille), Leonardo Spinazzola (Perugia), Andrés Tello (Cagliari)
Távozott: Álvaro Morata (Real Madrid, 30.000.000), Hördur Magnússon (Bristol City, 2.500.000), Marcel Büchel (Empoli, 1.200.000), Vincenzo Fiorillo (Pescara, 1.000.000), Gabriel (Leganés, 1.000.000), Simone Padoin (Cagliari, 600.000), Andrea Schiavone (Cesena, 400.000), Jorge Martínez (Juventud, i.), Marcelo Djalo (Lugo, i.), Fausto Rossi (szl.), Rubinho (szl.), Martín Cáceres (szl.), Albert Russzosz (Iraklisz, i.), Paul Pogba (Manchester United, 105.000.000)
Kölcsönbe: Simone Ganz (Hellas Verona), Leonardo Spinazzola (Atalanta), Nicola Leali (Olympiakosz Pireusz), Mattia Vitale (Cesena), Andrés Tello (Empoli), Davide Cais (Pontedera), Eric Lanini (Westerlo), Pol Lirola (Sassuolo), Alberto Cerri (SPAL), Alhassane Soumah (Cercle Bruges), Lorenzo Rosseti (Lugano)
Kölcsönből vissza: Juan Cuadrado (Chelsea)

LAZIO
Érkezett: Jordan Lukaku (Oostende, 5.000.000), Wallace (Braga, 8.000.000), Ciro Immobile (Sevilla, 8.500.000)
Kölcsönből vissza: Álvaro González (Atlas), Joseph Marie Minala (Bari), Ivan Vargic (HNK Rijeka), Thomas Strakosha (Salernitana), Brayan Perea (Troyes), Luca Crecco (Modena)
Távozott: Moustapha Seck (Roma, i.), Edson Braafheid (szl.), Abdoulay Konko (szl.), Miroslav Klose (szl.), Stefano Mauri (szl.), Santiago Gentiletti (Genoa, 500.000), Ogenyi Onazi (Trabzonspor, 3.500.000), Antonio Candreva (Inter, 22.000.000)
Kölcsönbe: Luca Crecco (Trapani)
Kölcsönből vissza: Alessandro Matri (Milan)

AC MILAN
Érkezett: Gianluca Lapadula (Pescara, 9.000.000), Leonel Vangioni (River Plate, i.), Gustavo Gómez (Lanús, 8.500.000)
Kölcsönből vissza: Hasim Masztur (Málaga), Simone Verdi (Carpi), Gabriel (Napoli), Jherson Vergara (Livorno), Alessandro Matri (Lazio), Suso (Genoa), Michael Agazzi (Middlesbrough), Stephan El Shaarawy (Roma), Gabriel Paletta (Atalanta)
Távozott: Stephan El Shaarawy (Roma, 13.000.000), Simone Verdi (Bologna, 1.500.000), Fernando Torres (Atlético Madrid, i.), Kevin-Prince Boateng (Las Palmas, i.), Christian Abbiati (visszavonult), Alex (szl.), Philippe Mexes (szl.), Michael Agazzi (Cesena), Jérémy Ménez (Bordeaux, i.)
Kölcsönbe: Hasim Masztur (PEC Zwolle)
Kölcsönből vissza: Mario Balotelli (Liverpool)

SSC NAPOLI
Érkezett:
Lorenzo Tonelli (Empoli, 10.000.000), Emanuele Giaccherini (Sunderland, 1.500.000), Arkadiusz Milik (Ajax, 32.000.000), Piotr Zielinski (Udinese, 14.000.000)
Kölcsönből vissza: Josip Radosevic (Eibar), Novothny Soma (DVTK), Jonathan de Guzmán (Carpi), Mariano Andújar (Estudiantes, 455.000), Roberto Insigne (Avellino), Juan Camilo Zúniga (Bologna), Jacopo Dezi (Bari), Nicolao Dumitru (Latina), Bruno Uvini (Twente), Luigi Sepe (Fiorentina), Eddy Gnahoré (Carpi)
Távozott: Gonzalo Higuaín (Juventus, 90.000.000), Bruno Uvini (al-Naszr)
Kölcsönbe: Juan Camilo Zúniga (Watford), Eddy Gnahoré (Crotone)
Kölcsönből vissza: Vasco Regini (Sampdoria), Nathaniel Chalobah (Chelsea), Gabriel (Milan)

US PALERMO
Érkezett: Ilija Nestorovski (Inter Zapresic, 500.000), Szlobodan Rajkovics (Darmstadt, 1.500.000), Alessandro Gazzi (Torino, 700.000), Haitam Aleesami (IFK Göteborg, 1.200.000)
Kölcsönből vissza: Simon Makienok (Charlton), Carlos Embalo (Brescia), Granddi N'Goyi (Dijon), Manuel Arteaga (Hajduk Split), Abdelhamid el-Kautari (Reims)
Kölcsönbe: Sallai Roland (Puskás Akadémia, 300.000)
Távozott: Franco Vázquez (Sevilla, 15.000.000), Emiliano Viviano (Sampdoria, 2.300.000), Ahmad Benali (Pescara, 1.000.000), Stefano Sorrentino (Chievo Verona, i.), Alberto Gilardino (Empoli, i.), Enzo Maresca (szl.), Granddi N'Goyi (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Manuel Arteaga (The Strongest), Simon Makienok (Preston), Julián Velázquez (Cruz Azul)
Kölcsönből vissza: Bryan Cristante (Benfica), Gastón Brugman (Pescara)

DELFINO PESCARA 1936
Érkezett: Valerio Verre (Udinese, 4.000.000), Cristiano Biraghi (Inter, 4.000.000), Ahmad Benali (Palermo, 1.000.000), Vincenzo Fiorillo (Juventus, 1.000.000), Antonio Mazzotta (Cesena, 350.000), Alessandro Crescenzi (Roma, 300.000), Alessio Di Massimo (Sant'Omero. 300.000), Albano Bizzarri (Chievo Verona, i.), Andrea Coda (Sampdoria)
Kölcsönbe: Gianluca Caprari (Inter), Bryan Cristante (Benfica), Rey Manaj (Inter)
Kölcsönből vissza: Gastón Brugman (Palermo)
Távozott: Gianluca Lapadula (Milan, 9.000.000), Gianluca Caprari (Inter, 4.500.000)
Kölcsönből vissza: Alessandro Crescenzi (Roma), Daniele Verde (Roma), Antonio Mazzotta (Cesena), Joel Acosta (Boca Juniors), Lucas Torreira (Sampdoria), Valerio Verre (Udinese), Rolando Mandragora (Juventus), Cristian Pasquato (Juventus), Vincenzo Fiorillo (Juventus)
Kölcsönbe: Andrea Cocco (Frosinone)

AS ROMA
Érkezett: Gerson (Fluminense, 16.600.000), Mohamed Szalah (Chelsea, 15.000.000), Stephan El Shaarawy (Milan, 13.000.000), Edin Dzeko (Manchester City, 11.000.000), Diego Perotti (Genoa, 9.000.000), Antonio Rüdiger (VfB Stuttgart, 9.000.000), Alisson (Internacional, 8.000.000), Ervin Zukanovic (Sampdoria, 2.800.000), Umar Sadiq (Spezia, 2.500.000), Abdullahi Nura (Spezia, 2.500.000), Gyömbér Norbert (Catania, 1.500.000), Moustapha Seck (Lazio, i.)
Kölcsönbe: Mário Rui (Empoli, 3.000.000), Juan Jesus (Inter, 2.000.000), Federico Fazio (Tottenham, 1.200.000), Thomas Vermaelen (Barcelona)
Kölcsönből vissza: Mihai Balasa (Crotone), Juan Iturbe (Bournemouth), Víctor Ibarbo (Watford), Federico Ricci (Crotone), Daniele Verde (Pescara), Stefano Pettinari (Como), Alessandro Crescenzi (Pescara), Lukasz Skorupski (Empoli), Adem Ljajics (Inter), Seydou Doumbia (Newcastle United), Antonio Sanabria (Gijón), Leandro Paredes (Empoli)
Távozott: Miralem Pjanic (Juventus, 32.000.000), Dodo (Inter, 7.800.000), Antonio Sanabria (Real Betis, 7.500.000), Matteo Politano (Sassuolo, 3.500.000), Seydou Doumbia (Basel, 2.000.000), Tomas Vestenicky (Cracovia Krakóv, 500.000), Alessandro Crescenzi (Pescara, 300.000), Morgan De Sanctis (Monaco, i.), Seydou Keita (szl.), Maicon (szl.), Adem Ljajics (Torino, 7.000.000)
Kölcsönbe: Leandro Castán (Sampdoria, 500.000), Daniele Verde (Avellino), Mihai Balasa (Trapani), Iago Falqué (Torino), Giammario Piscitella (Catania), Ervin Zukanovic (Atalanta, 1.000.000), Ezequiel Ponce (Granada), Tiago Casasola (Trapani)
Kölcsönből vissza: Salih Ucan (Fenerbahce), Wojciech Szczesny (Arsenal), Lucas Digne (PSG), Víctor Ibarbo (Cagliari)

SAMPDORIA GENOA
Érkezett: Jacopo Sala (Hellas Verona, 5.000.000), Patrik Schick (Sparta Praha, 4.000.0000), Fabio Quagliarella (Torino, 2.700.000), Emiliano Viviano (Palermo, 2.300.000), Ante Budimir (Crotone, 1.800.000), Daniel Pavlovic (Grashoppers, i.), Luca Cigarini (Atalanta, 3.500.000), Karol Linetty (Lech Poznan, 3.200.000)
Kölcsönbe: Leandro Castán (Roma, 500.000), Filip Djuricsics (Benfica)
Kölcsönből vissza: Francesco Fedato (Livorno), Mirko Eramo (Trapani), Gianluca Sansone (Bari), Wladimiro Falcone (Savona), Lucas Torreira (Pescara), José Campana (Alcorcón), Vasco Regini (Napoli)
Távozott: Joaquín Correa (Sevilla, 13.000.000), Luca Rizzo (Bologna, 6.000.000), Alfred Duncan (Sassuolo, 6.000.000), Ervin Zukanovic (Roma, 2.800.000), Niklas Moisander (Werder Bremen, 1.800.000), Gianluca Sansone (Novara), Mattia Cassani (szl.), Dzsamel Meszbah (szl.), Modibo Diakité (szl.), Andrea Coda (Pescara), Pawel Wszolek (Hellas Verona), Fabrizio Cacciatore (Chievo Verona), Nenad Krszticsics (Alavés, i.), Fernando Lucas (Szpartak Moszkva, 13.000.000), Roberto Soriano (Villarreal, 14.100.000)
Kölcsönbe: Francesco Fedato (Bari), Federico Bonazzoli (Brescia), Andrés Ponce (Lugano), Michele Rocca (Latina Calcio)
Kölcsönből vissza: Alberto Brignoli (Juventus), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Hellas Verona), Emiliano Viviano (Palermo), Alejandro Rodríguez (Cesena), Andrea Ranocchia (Inter), Carlos Carbonero (Fénix), Dodo (Inter)

US SASSUOLO
Érkezett: Alfred Duncan (Sampdoria, 6.000.0000), Matteo Politano (Roma, 3.500.000), Timo Letschert (Utrecht, 3.500.000)
Kölcsönből vissza: Giovanni Sbrissa (Vicenza), Luca Mazzitelli (Brescia), Stefano Sensi (Cesena), Lorenzo Ariaudo (Empoli), Raman Chibsah (Frosinone), Cristian Dell'Orco (Novara)
Kölcsönbe: Pol Lirola (Juventus)
Távozott: Sime Vrsaljko (Atlético Madrid, 16.000.000), Alessandro Longhi (Pisa, i.), Antonio Floro Flores (Chievo Verona), Nicola Sansone (Villarreal, 13.000.000)
Kölcsönbe: Raman Chibsah (Benevento)
Kölcsönből vissza: Matteo Politano (Roma)

FC TORINO
Érkezett: Lucas Boyé (River Plate, i.), Arlind Ajeti (Frosinone, i.), Adem Ljajics (Roma, 7.000.000), Szasa Lukics (Partizan Beograd, 1.500.000), Panajotisz Tahcidisz (Genoa, 1.300.000), Samuel Gustafson (Häcken)
Kölcsönből vissza: Antonio Barreca (Cagliari), Marco Chiosa (Avellino), Sanjin Prcic (Perugia), Vittorio Parigini (Perugia), Juan Sánchez Mino (Cruzeiro), Alfred Gomis (Cesena)
Kölcsönbe: Iago Falqué (Roma)
Távozott: Kamil Glik (Monaco, 11.000.000), Fabio Quagliarella (Sampdoria, 2.700.000), Vaszil Prjima (Frosinone, i.), Alexander Farnerud (Häcken, i.), Luca Castellazzi (visszavonult), Juan Sánchez Mino (Independiente, 1.280.000), Sergiu Suciu (Pordenone), Alessandro Gazzi (Palermo, 700.000)
Kölcsönbe: Marco Chiosa (Perugia)
Kölcsönből vissza: Sanjin Prcic (Rennes), Ciro Immobile (Sevilla)

UDINESE CALCIO
Érkezett: Stipe Perica (Chelsea, 4.000.000), Seko Fofana (Manchester City U21, 3.500.000), Ewandro (Sao Paulo, 3.000.000), Hamdi Harboui (Lokeren, i.), Yrondu Musavu-King (Granada, i.), Jusszef el-Arabi (Granada, i.), Pervis Estupinán (LDU Quito), Rodrigo de Paul (Valencia, 3.000.000)
Kölcsönbe: Adalberto Penaranda (Watford), Gabriele Angella (Watford), Emanuel Insúa (Racing Club)
Kölcsönből vissza: Jádson (Santa Cruz), Panajotisz Kone (Fiorentina), Piotr Zielinski (Empoli), Samir (Hellas Verona), Manuel Iturra (Rayo Vallecano), Simone Scuffet (Como), Neuton (Albacete), Davide Faraoni (Novara), Zeljko Brkic (Carpi), Marquinho (al Ahli Dzsidda), Jakub Jankto (Ascoli), Lucas Evangelista (Panathinaikosz), Gabriel Silva (Genoa), Emanuel Insúa (Newell's), Igor Bubnjic (Carpi), Nico López (Nacional), Gabriel Torje (Osmanlispor), Rodrigo Aguirre (Perugia)
Távozott: Valerio Verre (Pescara, 4.000.000), Maurizio Domizzi (Venezia, i.), Manuel Iturra (Necaxa, i.), Zeljko Brkic (PAOK), Marquinho (Fluminense), Iván Piris (Monterrey), Antonio Di Natale (szl.), Giovanni Pasquale (szl.), Gabriel Torje (Tyerek Groznik, 1.000.000), Alexander Merkel (Pisa), Piotr Zielinski (Napoli, 14.000.000)
Kölcsönbe: Gabriel Silva (Granada), Jádson (Santa Cruz), Melker Hallberg (Ascoli), Guilherme (Deportivo La Coruna), Alexandre Coeff (Brest)
Kölcsönből vissza: Zdravko Kuzmanovics (Basel)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

CARPI FC 1909
Érkezett:
Marco Crimi (Bologna, 500.000), Matteo Fedele (Sion, 250.000), Leonardo Blanchard (Frosinone)
Kölcsönbe: Andrea Catellani (Spezia)
Távozott: Raphael Martinho (Bari, i.), Fabio Daprela (Chievo, i.)
Kölcsönből vissza: Emanuele Suagher (Atalanta), Jonathan de Guzmán (Napoli), Igor Bubnjic (Udinese), Stefano Sabelli (Bari), Filippo Porcari (Bari), Zeljko Brkics (Udinese), Isaac Cofie (Genoa), Matteo Mancosu (Bologna), Simone Verdi (Milan), Eddy Gnahoré (Napoli)

FROSINONE CALCIO
Érkezett:
Vaszil Prjima (Torino, i.), Nicolo Brighenti (Vicenza, 500.000)
Kölcsönbe: Andrea Cocco (Pescara), Vjacseszlav Csurko (Sahtar Doneck), Andrea Cocco (Pescara)
Távozott: Alekszandar Tonev (Crotone, i.), Arlind Ajeti (Torino, i.), Leonardo Blanchard (Carpi), Daniele Altobelli (Pro Vercelli, 150.000)
Kölcsönből vissza: Raman Chibsah (Sassuolo), Daniel Pavlovic (Grasshoppers), Nicola Leali (Juventus), Aleandro Rosi (Genoa), Samuele Longo (Inter)

HELLAS VERONA
Érkezett:
Davide Luppi (Modena, 800.000), Franco Zuculini (Bologna, i.), Pawel Wszolek (Sampdoria)
Kölcsönbe: Marco Fossati (Cagliari), Simone Ganz (Juventus)
Kölcsönből vissza: Alejandro González (Ternana), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Sampdoria), Jacopo Sala (Sampdoria)
Távozott: Pierluigi Gollini (Aston Villa, 5.000.000), Jacopo Sala (Sampdoria, 5.000.000), Artur Ionita (Cagliari, 4.500.000), Vangelisz Morasz (Bari, i.), Rafael (Cagliari), Urby Emanuelson (szl.), Ferdinando Coppola (szl.), Michael Rabusic (Vysocina)
Kölcsönből vissza: Luca Marrone (Juventus), Gilberto (Fiorentina), Samir (Udinese), Dominik Furman (Toulouse), Ante Rebic (Fiorentina)
Kölcsönbe: Alejandro González (Avellino)

LEZÁRVA SZERDA REGGEL, VASTAGGAL AZ ELMÚLT HÉT IGAZOLÁSAI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik