CS. B. 2021.10.15 18:12 Frissítve: 2021.10.15 19:09

Man. City: Guardiola nem tud róla, hogy Sterling távozna

Josep Guardiola, a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője nem tudott arról, hogy Raheem Sterling a kevés játéklehetőség miatt a klub elhagyását fontolgatja – közölte az MTI.

Guardiola nem tudott arról, hogy Raheem Sterling a kevés játéklehetőség miatt a klub elhagyását fontolgatja (Fotó: AFP)
Guardiola nem tudott arról, hogy Raheem Sterling a kevés játéklehetőség miatt a klub elhagyását fontolgatja (Fotó: AFP)

 

A katalán tréner azt is hozzátette, hogy nem tud senkinek garanciát adni a csapatba kerülésre.

Sterling – akit 2023-ig szerződés köt az angol bajnokhoz – a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy kipróbálná magát külföldön, mert úgy érzi, már nem tartozik azok közé, akiket a vezetőedző favorizál.

Az esettel kapcsolatban a menedzser a pénteki sajtótájékoztatóján kiemelte: „Nem hiszem, hogy bárki is tudott volna erről a klubnál. Raheem a mi futballistánk, remélem, továbbra is a játékosunk marad, de nem tudom, hogy akar-e még itt játszani."

A katalán szakember hozzátette, szeretné, ha minden játékosa elégedett lenne és nagyon örülne annak, hogy velük lehet, de ha nem ez a helyzet, akkor mindenkinek a családja számára legmegfelelőbb döntést kell meghoznia.

„Játékos voltam, tudom, hogy mindegyik labdarúgó az összes mérkőzésen játszani szeretne, de senkinek nincs bebetonozott helye – fejtegette álláspontját, majd kiegészítette. – Nem kedvezek egyetlen játékosnak sem, mindenki egyenlő bánásmódban részesül függetlenül attól, hogy ide igazolt vagy a Manchester City akadémiáján nevelkedett."

Guardiola azzal zárta, hogy ha a csapatnak jól megy, akkor minden rendben van, ha viszont nem, akkor azért ő a felelős.

„Olyan döntéseket hozok, melyek a klubnak és nem egy adott játékosnak jók" – szögezte le.

A jamaicai születésű, 26 éves angol válogatott támadó a mostani bajnoki idényben a hétből csupán két mérkőzésen volt kezdő.

2021.11.23 22:33:03

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Solskjaer szinte valamennyi játékosa lelkében megtalálta azt a húrt, amelytől edző és futballista egyszerre rezonál. Főnök, akit szerettek a labdarúgói – annyira ritka eset, hogy már-már életszerűtlen. Részben talán azt is magyarázza, miért kellett vége szakadnia ennek a mesének.

2021.11.21 19:12:31

Angol labdarúgás T. Z.

A korábbi szélső jelentős fejtörést okozott Sir Alex Fergusonnak és számos más menedzsernek.

2021.11.20 18:09:00

Angol labdarúgás H. Á.

Ha a friss válogatott Aaron Ramsdale nem véd ilyen remekül, ki tudja, mennyi lett volna a vége.

2021.11.09 22:20:13

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Ha négy játékost igazolsz, de kettő nem válik be, az nem a világvége. Viszont menedzserből csak egyet szerződtethetsz, és ha ő nem jön be, az katasztrófa. Majd jön a kérdés: mikor harapjak bele a citromba, hogy elismerjem, ez bizony rosszul sült el?”

2021.11.07 16:20:59

Angol labdarúgás BALÁZS DÁVID

A „kalapácsosok” megelőzték Kloppékat, és felléptek a harmadik helyre.