Man. City: francia védő a hatodik nyári érkező - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.11. 13:37
null
Eliaquim Mangala (jobbra) 2011 óta játszott a Portóban (Fotó: Reuters)
A Manchester City bejelentette, hogy szerződtette Eliaquim Mangalát a Portótól. A 23 éves francia középhátvéd az angol bajnok hatodik nyári szerzeménye.

A City eddig öt játékost szerződtetett, Mangala Willy Caballero, Fernando, Frank Lampard, Bacary Sagna és Bruno Zuculini után a hatodik új erő.

ÖSSZESEN 54 MILLIÓ EURÓBA KERÜLT A CITYNEK A VÁSÁR?
A France Football szerint a Mangala pótlásáról már gondoskodó Porto ebből az összegből azonban csupán 30.5 milliót kap meg. Bővebben itt!

Mangala érkezéséről Manuel Pellegrini menedzser már vasárnap, a Szuperkupa sajtótájékoztatóján elszólta magát, de az átigazolás csak most lett hivatalos; francia sajtóhírek szerint a védő játékjogának több tulajdonosa lassította az üzlet lebonyolítását.

Mangala Franciaországban született, s bár ötévesen Belgiumba költözött, ahol 2011-ig a Standard Liege-nél játszott, mielőtt a Portóba szerződött volna, 2009-ben úgy döntött, francia válogatott lesz.

A Porto után a Citynél is együtt futballozhat Fernandóval, akivel BL-rutint is hoznak az angol bajnokhoz. A játékos elmondta, Samir Nasri, Gaël Clichy és Sagna szintén jó ismerőse, nem lehet gond a beilleszkedésével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik