M. D. 2022.06.12 20:33 Frissítve: 2022.06.12 20:58

Liverpool: megegyeztek, 80 millióért érkezik a Benfica gólgyárosa – sajtóhír

Az átigazolási ügyekben mindig jártas Fabrizio Romano információi szerint a Liverpool mindenben megegyezett Darwin Núnez megvásárlásáról a Benficával. Az angol klub 80 millió eurót fizet majd az uruguayi válogatott csatárért.

 

Núnez tavasszal még ellenfélként szerzett gólt az Anfielden – augusztustól már a Liverpool játékosaként teheti ezt meg (Fotó: AFP)

 

Az olasz újságíró úgy tudja, a két klub képviselői és Núnez menedzsere a szombat délelőtti, portugáliai egyeztetésük alkalmával tisztázták az utolsó részleteket. A Liverpool 80 millió eurót fizet majd az uruguayi támadóért, és további 20 milliót bizonyos feltételek teljesülése esetén. Az átigazolási díjból Núnez korábbi klubja, az Almería is részesedik, amelyet a hírek szerint a vételár 20 százaléka illeti meg.

A 22 éves futballista jelenleg Spanyolországban tartózkodik, és hétfőn repül Angliába, hogy átessen a Liverpoolnál az orvosi vizsgálatokon. A labdarúgó hatéves, 2028 nyaráig érvényes szerződést köt majd a Premier League-ezüstérmes, Bajnokok Ligája-döntős egyesülettel.

Núnez az uruguayi válogatott szombat esti, Panama elleni felkészülési mérkőzésén (5–0) elővigyázatosságból már nem is lépett pályára, elkerülve a sérülés kockázatát.

Fabrizio Romano információi szerint a két klub illetékesei végeztek a papírmunkákkal, és alá is írták a megállapodást – tulajdonképpen már csak a hivatalos bejelentés maradt hátra.

Núnez a mögöttünk hagyott idényben 41 tétmérkőzésen 34 gólt szerzett és négy gólpasszt adott a Benficában. A hírek szerint a Manchester United is érdeklődött iránta, de – ahogy Romano írja – egy percig sem volt kétséges, hogy Liverpoolba igazol.

Az olasz zsurnaliszta vasárnap este arról is hírt adott, hogy Sadio Mané egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a Bayern München játékosa legyen. A bajorok első ajánlatát a Liverpool visszautasította, de a tárgyalások folytatódtak a felek között, és a német egylet hamarosan újabb ajánlatot tesz a szenegáli támadóért. A személyes feltételekben Mané és a Bayern még nem állapodott meg egymással, ám ez pusztán idő kérdése.

Elméleti síkon kijelenthető, hogy a nem is feltétlenül a posztjára, de Mané helyére érkezik Núnez a Liverpoolhoz.

2023.01.29 11:35:51

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A csapatból néhány éven belül világverő gárda is válhat, de ugyanekkora az esélye a totális csődnek.

2023.01.27 19:53:36

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A norvég az első FA-kupa-meccsét játszotta, de Nathan Aké döntött – Arteta túl sok kulcsembert pihentetett.

2023.01.22 22:16:32

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2023. A Burnley fizetett 2.8 millió eurót a saját csatáráért – hogy kölcsönadja • Sir Alex után Sir Jim az MU-nál?

2023.01.22 23:33:23

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A primadonna sohasem a hiúsága, a sértődöttsége, a kiváltságai jóvoltából lesz prima donna, hanem megfordítva. Először a tudás, a produkció, a tetszés, és csak azután azok a sallangok, amelyek – ez nyilvánvaló – nem feltétlenül teszik szimpatikussá. Ennek alapján, Pep Guardiola nem is igazi primadonna. Legfeljebb félig az.

2023.01.22 17:11:03

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A rendkívül izgalmas és fordulatos rangadón Eddie Nketiah kései gólja döntött.