K. T. I. 2021.09.15 12:45 Frissítve: 2021.09.15 12:56

Liverpool: eltört a bokája, mégis azt sajnálja, hogy az ellenfelét eltiltották

Nem mindennapi üzenetet küldött a bokatöréséből lábadozó Harvey Elliott. A Liverpool középpályása az Instagramon üzent annak a Pascal Struijknak, akinek a szerelési kísérletébe belesérült. A 18 éves angol labdarúgó úgy érzi, igazságtalan, hogy a Leeds játékosát három mérkőzésre eltiltották a piros lapja után.

Harvey Elliott nem tiltotta volna el Pascal Struijkot (Fotó: AFP)„Sajnálom a helyzetet, Pascal. Ez egy tévedés! De hamarosan elmúlik ez is, és rövid időn belül visszatérhetsz. Maradj pozitív!”
– írta a kedden sikeres bokaműtéten átesett Elliott a Leedsben játszó Struijknak. Az angol játékos többször is egyszerű balesetként hivatkozott a történtekre, s láthatóan nem hibáztatja a Belgiumban született játékostársát.

A The Athletic azt írja, arról az angol Labdarúgó-szövetség hét eleji ülésén döntöttek, hogy Struijk három meccses eltiltást kap. A Leeds hiába fellebbezett a döntés ellen, az FA nem csökkentette a piros lap után járó pluszbüntetést. 

Az ügyben meghallgatták a meccs játékvezetőjét, Craig Pawsont, aki kijelentette, a pályán, saját hatáskörében hozott döntést, látva, mi történt Elliott lábával. Mivel a VAR-szobában a felvételek alapján nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy nem Struijk belépője vezetett a sérüléshez, a jelenlegi szabályok alapján nem is jelezhettek onnan, hogy Pawson nézze vissza az esetet, s a plusz képek alapján mérlegelje a döntését... 

Elliott az elmúlt napokban többször bizonyította, hogy képes kifejezetten jól kezelni a helyzetet: a meccs után a kórházban például megajándékozta a szobatársát a Leeds ellen viselt mezével és futballcipőjével. 

A Liverpool csapatorvosa, Jim Moxon a játékos keddi műtétje után azt jósolta, Harvey Elliott tavasszal már ismét ott lehet a pályán. 

A mérkőzést egyébként a LIverpool 3–0-ra megnyerte. 

2021.09.23 17:19:03

Angol labdarúgás B. D. K.

Az MU-nak drukkoló hölgy még saját bajnokságot is indított a Fantasy Premier League-ben.

2021.09.19 13:54:11

Angol labdarúgás R. P.

CR ismét betalált. A West Ham a 95. percben büntetőt hibázott. A Brighton legyőzte a Leicestert.

2021.09.17 23:50:42

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Olyankor általában a társaság legharsányabb tagja, mintha csak várta volna már a magas labdát, lélegzetvételnyi hatásszünet után beböfögi a kocsmaasztal fölött, a szurkolói lélek kéjes kíméletlenségével: „Hát a dagadt!”

2021.09.11 14:44:35

Angol labdarúgás R. P.

A portugál 12 év után játszott, és szerzett újabb gólokat. A Newcastle-nek nem sok esélye volt.

2021.09.01 16:57:58

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Van a Premier League, és van a többi liga: C. Ronaldo, Varane, Sancho és R. Lukaku megszerzése csak a jéghegy csúcsa.