nemzetisport.hu 2014.09.24 11:50 Frissítve: 2015.02.06 02:46

Liverpool: a Real elhappolná az „alulfizetett” támadót

Angol sajtóértesülések szerint a spanyol Primera Divisiónban szereplő Real Madrid labdarúgócsapata szerződtetné Raheem Sterlinget, a Liverpool támadóját.

 

Ha a Liverpool továbbra sem kínál új szerződést Sterlingnek, könnyen elveszítheti támadóját (Fotó: Action Images)

Carlo Ancelotti, a királyiak vezetőedzője felfigyelt az angol labdarúgóra, aki a tavasszal és az ősszel is remek formában futballozott. Sterlingnek 2017-ig érvényes a szerződése a Liverpoollal, de a hírek szerint heti 30 ezer fontos keresetével az egyik legrosszabbul fizetett játékos az Anfielden.

A Daily Mirror információi szerint már áprilisban tervben volt a támadó szerződéshosszabbítása, de mivel ez továbbra sem történt meg, a Real Madrid lecsapna a 19 éves labdarúgóra, és megadná neki a magasabb fizetést. Augusztusban arról szóltak a hírek, hogy a Liverpool Sterling bérének megnégyszerezésével kötne hosszú távú megállapodást a támadóval, ám Brendan Rodgers türelemre intette futballistáját.

„Ha túl korán jutalmazol magas fizetéssel egy fiatal játékost – márpedig Raheem csak tizenkilenc éves –, rosszul sülhet el. Könnyen lehet, hogy ezzel elveszti motivációját, és megtörik a fejlődése” – mondta korábban Rodgers.

A Real Ángel Di María eladása után elegendő összeg áll rendelkezésére az átigazolás véghezviteléhez, ráadásul úgy tűnik, a Gareth Bale-üzlet is bevált – a walesi szélső egyre nagyobb népszerűségnek örvend Spanyolországban, rengeteg, a nevével ellátott mezt adtak el a blancók. Ha már Bale szóba került, korábban ő is körbeudvarolta a „vörösök” játékosát.

„Raheem Sterling már többször bizonyította, milyen remek képességű futballista, ráadásul egyre kiegyensúlyozottabb a teljesítménye – mondta Bale. – Ha továbbra is így dolgozik, határ a csillagos ég!”

2020.11.26 06:42:16

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

A walesi nem csupán átlátta a futballt, de meg is értette azt – így játszhatott 40 éves koráig a legenda.

2020.11.23 12:09:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Spurs szembemegy a Bayern és a Liverpool diktálta trendekkel, a Kane, Szon kettősre építve mégis hatékony támadásban is.

2020.11.22 19:26:42

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban 64. hazai bajnokiján is veretlen maradt a Pool, miközben magabiztosan győzött a Leicester City ellen.

2020.11.21 17:36:15

Angol labdarúgás B. Á.

José Mourinho együttese kiválóan védekezett és kontrázott a manchesteriek ellen.

2020.11.17 05:54:14

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

Elképesztő cselek, látványos szabadrúgások és távoli bombák – a 7-es, akit mai napig képtelen pótolni a Manchester United.