Leicester: semmi pénzért nem távozhat a listavezető két ásza

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.12.15. 13:57
Az angol labdarúgó-bajnokságban listavezetõ Leicester City vezetõedzõje, Claudio Ranieri leszögezte, hogy csapata két legjobbja, Jamie Vardy és Riyad Mahrez semmi pénzért nem távozhat januárban.

Az előző idényben a kiesés ellen küzdő, az új bajnokságot viszont remekül kezdő Leicester a 16. forduló hétfői zárómérkőzésén 2–1-re legyőzte a címvédő Chelsea-t, ezzel visszakerült a tabella élére. A találkozó gólszerzői közül az angol Vardy 15 találattal vezeti a góllövőlistát, amelyen a 11 alkalommal eredményes algériai Mahrez a harmadik helyen áll.

„Senki nem tudja megvenni őket januárban, mert nincs áruk” – idézte a BBC az olasz vezetőedző, Claudio Ranieri hétfői szavait. A 64 éves mester leszögezte, hogy a klubnak pillanatnyilag nincs szüksége pénzre, ezért semmiképpen nem adják el a két játékost.

A 28 éves Vardy négy évvel ezelőtt még a hatodosztályban játszott, majd 2012-ben egymillió fontért (435.9 millió forint) szerződtette a Leicester. Mahrez a francia másodvonalban futballozott, mielőtt jelenlegi klubja 2014 januárjában 400 ezer fontért (174.3 millió forint) megszerezte.

Az előző évadban 16 forduló után sereghajtó csapat a jelenlegi idényben 131 éves fennállása legjobb élvonalbeli rajtját produkálja. Ennek ellenére Ranieri számára a legfontosabb cél továbbra is a 40 pont elérése, mert szerinte ennyi kell a biztos bennmaradáshoz. Ehhez egyébként már csak ötöt kell gyűjtenie csapatának, amely idén tavasszal csak az utolsó előtti fordulóban szerezte meg negyvenedik pontját.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik