FTC: Muhamed Besic 2019-ig az Evertoné - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.28. 17:53
null
Muhamed Besic az Evertonban folytatja a pályafutását (Fotó: evertonfc.com)
Az Everton a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megvásárolta a Ferencváros bosnyák válogatott védőjét, védekező középpályását, Muhamed Besicet, aki 2019 nyaráig szóló szerződést írt alá.
BESIC: ALKALMAS VAGYOK ARRA, HOGY A PL-BEN JÁTSSZAK

„A legfőbb oka, hogy az Evertonhoz igazoltam, Roberto Martínez személye. Úgy gondolom, fantasztikus edző – méltatta a spanyol menedzsert Besic. – Tudom, hogy az Everton komoly hagyományokkal rendelkező klub, melynek fantasztikus szurkolói vannak. Azt hiszem, ennél nagyobb lépést nem tehettem volna a pályafutásomban, miután elhagytam Magyarországot.”

„A játékstílusom alapján alkalmas vagyok arra, hogy a Premier League-ben, a világ legerősebb bajnokságában játsszak. Nehéz dolgom lesz a kezdőcsapatba kerülésért folyó harc során, mert fantasztikus játékosaink vannak, de úgy gondolom, az edző segítségével ki tudom hozni magamból a maximumot. A világbajnokság nagyon fontos volt számomra, különösen az argentinok elleni meccs. Megítélésem szerint jó munkát végeztem, ezért több klub is megkeresett” – mondta a bosnyák futballista, aki a pálya középső harmadában érzi otthonosan magát.

„Bárhol képes vagyok játszani, de az Evertonban védekező középpályásként számítanak rám. Szeretek ezen a poszton futballozni, mert sok labdát kapok. Ebben a szerepkörben tudom a legjobbamat nyújtani” – tette hozzá Besic.

A brazíliai világbajnokságon berobbanó Besic átigazolási díját nem hozta nyilvánosságra az Everton, de sajtóhírek szerint négymillió fontért jött létre a megállapodás. Amennyiben az információ mérvadó, akkor a Fradi 1.2 millió fonttal (468 millió forinttal), vagyis – ahogy az Orosz Pál vezérigazgató korábban elmondta – a vételár 30 százalékával gazdagodik. A fennmaradó részen Besic egykori csapatai (Hamburg, Tennis Berlin), valamint a játékosügynökök osztoznak.

A 21 esztendős bosnyák válogatott futballista klubváltása idő kérdése volt, hiszen elutazott az Everton thaiföldi túrájára, és a csapat teljes jogú tagjaként bánnak vele, ám a Leicester City elleni vasárnapi felkészülési mérkőzésen még nem lépett pályára.

„Besic fiatal játékos, aki a legutóbbi két idényben rengeteget fejlődött. Középhátvédként és védekező középpályásként is hihetetlen teljesítményre képes” – mondta Roberto Martínez, az Everton menedzsere, aki már a világbajnokság idején is jó véleménnyel volt a Ferencváros légiósáról.

„A bosnyák válogatott tagjaként a vébén bebizonyította, hogy érett futballista, és bejátssza az egész pályát. Nagyon dinamikus és technikailag is képzett labdarúgó. Jó testfelépítésű játékossal erősödtünk, aki fontos része lesz a csapatnak” – tette hozzá Martínez.

A Ferencvárost 2012 óta erősítő, a magyar bajnokságban 47 találkozón egy gólt szerző Besic ötéves szerződést kötött az Evertonnal.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Batik Bence (MTK – kölcsönből vissza), Bosnjak Predrag (Haladás), Emir Dilaver (osztrák, Austria Wien – Ausztria), Gera Zoltán (szabadon igazolható, legutóbb West Bromwich Albion – Anglia), Tomislav Havojic (horvát, NK Istra 1961 Pula – Horvátország), Stjepan Kukuruzovic (svájci-horvát, FC Zürich – Svájc), Benjamin Lauth (német, 1860 München – Németország),Nagy Dániel (VfL Osnabrück – Németország), Michal Nalepa (lengyel, Wisla Kraków – Lengyelország), Orosz Márk (Lombard Pápa – kölcsönből vissza), Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen, kölcsönbe – Németország), Tarczy Pál (Soroksár)
Távozott/távozhat: Muhamed Besic (bosnyák, Everton), Csilus Tamás (Lombard Pápa – kölcsönbe), Ulysse Diallo (mali, Arouca – Portugália), Gál Szabolcs (Lombard Pápa?), Julian Jenner (holland, ?), Aleksandar Jovanovic (bosnyák, DVSC), Józsi György (Vasas?), Kunsági Roland (Mezőkövesd – kölcsönbe), Kurucz Péter (Soroksár – kölcsönbe), Laczkó Zsolt (?), Leonardo (brazil, 1860 München – Németország), Mark Otten (holland, visszavonul?), Orosz Márk (DVTK?), Péter Antal (Soroksár – kölcsönbe), Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – német, kölcsönből vissza), Jack Tuijp (holland, ?), Arsenio Valpoort (holland, RKC Waalwijk – Hollandia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik