FFT: Fantasy Premier League, a játék, ami foglyul ejt

Vágólapra másolva!
2021.09.09. 15:13
null
A Fantasy Premier League-et sokan véresen komolyan veszik (Fotó: theguardian.com)
A Premier League hivatalos játéka emberek millióinak hétvégéit színesíti, olykor pedig teszi tönkre. A kezdeti botladozások után az FPL dinamikusan növekvő jelenséggé vált, amiben a főszerepet a leghíresebb játékosokra osztották. Na meg persze a feltörekvő menedzserekre.

 

A 21. századi futballszurkolók legfurmányosabb dilemmája következik. Vajon Mo Szalah, Harry Kane vagy Bruno Fernandes megtalálja-e a rést a csapatod védelmén? A védők beavatkozásában bízol-e, vagy titkon azt reméled, hogy gól születik? Az igazi ellenfél csatára épp a te embered a fantáziajátékban, ráadásul kijátszottad a Triple Captaint is a bónusz reményében. Az igazi vagy a kitalált csapat a fontosabb?

A mindenki számára elérhető és folyton bővülő Fantasy Football könnyen zavart okoz a fejekben. Nem a puhányoknak találták ki. A legtöbben már kipróbáltuk ezt az egyszerű, mégis őrjítő játékot, amely során ki kell választani 15 játékost, akik pontokat szereznek az igazi játékban mutatott teljesítményükért, többek között a gólokért, a gólpasszokért és a kapott gól nélkül befejezett meccsekért. Sokan véresen komolyan veszik, és az elmúlt 18 hónapban brutálisan megnőtt iránta az érdeklődés.

Az FFT biztosra veszi, hogy a Fantasy Football akkor kapott szárnyra, amikor az igazi futball kényszerszünetet tartott. A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik