Ferguson: Moyes példája bizonyítja, a pénz nem minden

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.16. 12:28
null
Ferguson: „Az én időm lejárt, most maga jön, Mr. Moyes”
Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának idény végén visszavonuló menedzsere utolsó mérkőzése előtt beszélt döntésének körülményeiről, és utódjáról, David Moyesről is, aki a nyáron ülhet le a „vörös ördögök” kispadjára.



„Féltem, hogy véletlenül elszólom magam a visszavonulást illetően. Nehéz volt, de sikerült mindenki előtt titokban tartanom az ügyet, még a családom is csak március végén tudta meg. Ültem a gyerekeimmel és a feleségemmel, és a következő bajnokságról kezdtem el beszélni, és teljesen elfelejtettem, hogy addigra már nem is dolgozom. Elismerem, elérzékenyültem, amikor bejelentettem nekik és a stábnak a visszavonulásomat” – mondta Ferguson az MU Tv-nek.

Júliustól a „vörös ördögöket” már az Everton jelenlegi menedzsere, David Moyes irányítja. Ferguson szerint utódja munkamorálja becsülendő, és a liverpooliaknál töltött évei is mutatják, nagyszerű dolgokra képes.

„Tudom Moyesről, hogy keményen dolgozik, becsületes, és nagyszerű a munkamorálja. Márpedig ezek olyan tulajdonságok, amelyek nem elhanyagolhatók egy menedzsernél. Emellett a kitartása is említést érdemel, elég ha megnézzük, mit vitt véghez az Evertonnál. Tizenegy évig irányította az élvonalban az együttest minden nagyobb pénzügyi támogatás nélkül, és kitartásával végül egy nagyszerű csapatot alkotott. Ez is bizonyítja, hogy a pénz nem minden” – tette hozzá a hetvenegy éves skót menedzser.

Ferguson a West Bromwich Albion elleni vasárnap 17 órakor kezdődő bajnokin ül le utoljára a manchesteriek kispadjára, a következő szezontól a klub igazgatójaként és nagyköveteként segíti a Manchester Unitedet, amelynek kispadján majdnem huszonhét évet töltött el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik