FA-kupa: tesztelik a szurkolók visszaengedését az egyik elődöntőn

Vágólapra másolva!
2021.03.29. 22:08
null
Az FA-kupában tesztelik a szurkolók visszaengedését az egyik elődöntőn (Fotó: AFP)
A labdarúgó FA-kupa egyik elődöntőjén tesztelik majd a nézők biztonságos visszaengedését az angliai stadionokba – írja az MTI.

 

A lelátó mintegy négyezer fős közönsége azonban nem a két csapat szurkolóiból fog állni a Wembley Stadionban, hanem helyi lakosokból, illetve egészségügyi dolgozókból, valamint szociális munkásokból.

A sorozat mindkét elődöntőjét a londoni Wembleyben rendezik, az elsőn a Chelsea csap össze a Manchester Cityvel április 17-én, egy nappal később pedig a Leicester City a Southamptonnal.

Oliver Dowden kulturális miniszter korábban közölte, hogy számos tesztelést terveznek, hogy a lehető legtöbb embert biztonságban visszaengedhessék az eseményekre. Az április 25-i, Manchester City-Tottenham Hotspur Ligakupa-döntő is ilyen lesz, amelyre mintegy nyolcezer néző – szurkoló és helyi lakos vegyesen – ülhet fel a Wembley lelátójára.

A folyamatos nyitásra vonatkozó elképzelés szerint május 17-től már a legnagyobb kapacitású ülőhellyel rendelkező szabadtéri helyszínekre tízezer nézőt beengednének, a kisebb kapacitású létesítményekbe pedig negyedháznyian mehetnének be.

A Premier League-ben azt tervezik, hogy az utolsó két fordulóban, május 18-20-án és május 23-án lehetnének jelen nézők a stadionokban.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik