Chelsea: négy távozót is bejelentett a klub – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.06.10. 17:42
null
Andreas Christensen is ingyen távozik a Chelsea-től (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea FC a hivatalos oldalán köszönt el négy játékosától – Andreas Christensentől, Danny Drinkwatertől, Charly Musondától és Jake Clarke-Saltertől –, akinek a nyáron lejár a szerződése a klubnál.

 

A legnagyobb név a távozók közül egyértelműen a csapatot tíz évig szolgáló Andreas Christensen, aki sajtóhírek szerint az FC Barcelonához szerződik. A dán védő szinte mindent megnyert a londoniakkal (Bajnokok Ligája, FA-kupa, Európa-liga, angol Ligakupa, Európai Szuperliga, klubvilágbajnokság), s összesen 161 tétmérkőzésen képviselte őket.

A 32 éves Danny Drinkwater óriási reményekkel, mintegy 38 millió euróért érkezett a Leicester Citytől 2017-ben, de nem tudott a Chelsea kulcsfigurájává válni (összesen 23 tétmeccsen játszott). Időközben a Burnleyben, az Aston Villában, a Kasimpasában és a Readingben szerepelt kölcsönben.

A belga Charly Musondát, a Chelsea saját nevelésű játékosát hatalmas tehetségnek kiáltották ki, de már 25 éves, és eddig nem tudta befutni azt a karriert, amit sokan jósoltak neki. Mindössze hétszer lépett pályára a londoniak színeiben, legutóbb, 2018-ban a holland Vitesse kölcsönözte ki, most nyáron pedig lejár a szerződése, így ingyen távozik Stamford Bridge-ről.

A 24 éves Jake Clarke-Salternek összesen 35 perc jutott Chelsea-szerelésben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik