nemzetisport.hu 2014.01.03 16:22 Frissítve: 2015.02.04 01:32

Chelsea: Mourinho kizárta, hogy a télen csatárt igazolnának

José Mourinho, a Chelsea menedzsere mai sajtótájékoztatóján kizárta annak a lehetőségét, hogy csatárt szerződtetnének a téli átigazolási időszakban. A portugál szakember hozzátette, nem szeretné, ha a kevés játéklehetőséghez jutó Kevin De Bruyne távozna a csapattól.

 

„Száz százalék, hogy nem veszünk csatárt, van már belőle három. Egyáltalán nem szerepel a terveink között, hogy támadót szerződtessünk. Az átigazolási piac megnyílt, de számunkra olyan, mintha zárva lenne” – utalt Mourinho arra, hogy nem várható nagy játékosmozgás a Chelsea-nél a télen.

A menedzser véleményt formált Gonzalo Higuaínról is, akit az utóbbi időben a nemzetközi sportsajtó előszeretettel boronált össze a „kékekkel”, de a jelek szerint mindhiába.

„Higuaín csatár, de nem tudom, miért kellene érdeklődnünk olyan játékos iránt, akinek a megszerzésére nincs valós esélyünk” – tette fel a költői kérdést a szakember, majd kitért Kevin De Bruyne-re, akinek nem biztosít túl sok játéklehetőséget, mégis azt szeretné, ha maradna.

„Tisztában vagyunk vele, hogy nehezen alkalmazkodott, nem könnyű az élet a Chelsea játékosaként. Tudjuk, hogy szívesen távozna, de nem szeretném, ha elmenne, mert fantasztikus labdarúgó, akiben fantasztikus potenciál rejlik. Ennek ellenére kapcsolatban állunk több klubbal, nem tudom, hogy marad-e” – nyilatkozta Mourinho, aki hozzátette, a játékosügynökök a virágkorukat élik az év ezen szakaszában, utalva ezzel arra, hogy rengeteg pletyka kering az esetleges klubváltásokkal kapcsolatban.

A Chelsea-hez kapcsolódó hír, hogy a vasárnapi FA-kupa-ellenfél, a Derby County a szezon végéig kölcsönvette a londoni klub húszéves csatárát, Patrick Bamfordot.

2020.11.23 12:09:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Spurs szembemegy a Bayern és a Liverpool diktálta trendekkel, a Kane, Szon kettősre építve mégis hatékony támadásban is.

2020.11.22 19:26:42

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban 64. hazai bajnokiján is veretlen maradt a Pool, miközben magabiztosan győzött a Leicester City ellen.

2020.11.21 17:36:15

Angol labdarúgás B. Á.

José Mourinho együttese kiválóan védekezett és kontrázott a manchesteriek ellen.

2020.11.17 05:54:14

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

Elképesztő cselek, látványos szabadrúgások és távoli bombák – a 7-es, akit mai napig képtelen pótolni a Manchester United.

2020.11.06 11:11:17

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Édesapja árnyékával és a szurkolói előítéletekkel is megküzdve lett a Chelsea legendája, no és a PL történetének legeredményesebb középpályása.