Chelsea: Mourinho kizárta, hogy a télen csatárt igazolnának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.03. 16:22
José Mourinho, a Chelsea menedzsere mai sajtótájékoztatóján kizárta annak a lehetőségét, hogy csatárt szerződtetnének a téli átigazolási időszakban. A portugál szakember hozzátette, nem szeretné, ha a kevés játéklehetőséghez jutó Kevin De Bruyne távozna a csapattól.

„Száz százalék, hogy nem veszünk csatárt, van már belőle három. Egyáltalán nem szerepel a terveink között, hogy támadót szerződtessünk. Az átigazolási piac megnyílt, de számunkra olyan, mintha zárva lenne” – utalt Mourinho arra, hogy nem várható nagy játékosmozgás a Chelsea-nél a télen.

A menedzser véleményt formált Gonzalo Higuaínról is, akit az utóbbi időben a nemzetközi sportsajtó előszeretettel boronált össze a „kékekkel”, de a jelek szerint mindhiába.

„Higuaín csatár, de nem tudom, miért kellene érdeklődnünk olyan játékos iránt, akinek a megszerzésére nincs valós esélyünk” – tette fel a költői kérdést a szakember, majd kitért Kevin De Bruyne-re, akinek nem biztosít túl sok játéklehetőséget, mégis azt szeretné, ha maradna.

„Tisztában vagyunk vele, hogy nehezen alkalmazkodott, nem könnyű az élet a Chelsea játékosaként. Tudjuk, hogy szívesen távozna, de nem szeretném, ha elmenne, mert fantasztikus labdarúgó, akiben fantasztikus potenciál rejlik. Ennek ellenére kapcsolatban állunk több klubbal, nem tudom, hogy marad-e” – nyilatkozta Mourinho, aki hozzátette, a játékosügynökök a virágkorukat élik az év ezen szakaszában, utalva ezzel arra, hogy rengeteg pletyka kering az esetleges klubváltásokkal kapcsolatban.

A Chelsea-hez kapcsolódó hír, hogy a vasárnapi FA-kupa-ellenfél, a Derby County a szezon végéig kölcsönvette a londoni klub húszéves csatárát, Patrick Bamfordot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik