D. S. B.
2023.04.09 13:31 Frissítve: 2023.04.09 14:31

Chelsea: Egyszerűbb az edzőt kirúgni, mint 30 játékost – Kovacic

Mint ismert, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) gyengélkedő Chelsea FC nemrég menesztette szeptemberben kinevezett menedzserét, Graham Pottert, akinek helyére az idény végéig a csapatot korábban is irányító klubikont, Frank Lampardot nevezte ki. A londoniak horvát középpályása, Mateo Kovacic a Sky Sportsnak nyilatkozott az edzőváltásról és a csapat idei gyengélkedéséről.

 

Kovacic szerint egyszerűbb az edzőt kirúgni, mint harminc játékost (Fotó: Getty Images)

 

 
Chelsea: elfogyott a türelem, Graham Pottert menesztették – hivatalos
PL: Frank Lampard lett a Chelsea új menedzsere – hivatalos

„Ismerjük őt, az edzőnk volt, szóval jó hír, hogy visszatért és próbálja megváltoztatni az idényünket, mert az eddig nem sikerült jól” – mondta Frank Lamparddal kapcsolatban Mateo Kovacic. Őszintének kell lennünk magunkkal szemben és végezetül egyszerűbb kirúgni egy edzőt, mint harminc játékost, de ez ránk is ugyanúgy vonatkozik, mert valamit jobban kell csinálnunk. Köszönetet kell mondanunk Potternek, aki jó munkát végzett, de nem volt könnyű dolga ilyen sok változás mellett, szóval kemény helyzetben volt” – tette hozzá a horvát, aki elmondta, Lamparddal volt egy rövid értekezletük, melyen a megbízott menedzser elmondta, mit szeretne látni a csapattól, illetve hogy a csapatnak meg van a lehetősége, hogy elinduljon felfelé a tabellán.

„Lesz két csodálatos mérkőzésünk a Real Madrid ellen, szóval van lehetőségünk szépen zárni az évadot, de meg kell ragadnunk az esélyt” – fogalmazott Kovacic a Sky Sportsnak egy nappal Lampard kinevezése után.

Mint ismert, a 106-szoros angol válogatott középpályás visszatérése nem sült el jól Londonban, hiszen a Chelsea Frank Lampard irányításával 1–0-ra kikapott a Wolverhamptontól.

2023.10.02 00:06:31

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Lehet, hogy ideje volna bevezetni a VAR-szoba VAR-ját is...

2023.09.30 17:08:15

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Tottenham nyomása góllá érett, így a londoni csapat elvette a Mersey-partiak veretlenségét.

2023.09.28 23:09:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Meggyőződésem, hogy egy csapatot úgy lehet fejleszteni, ha az egyénekből kihozzuk a legjobbat, de úgy, hogy ez nem vezet önzőséghez és önzéshez. Változtathatsz, csinálhatsz mást, módosíthatsz a meglévő játékosaidtól függően, de a DNS-ed ugyanaz marad. Az én vagyok a karakterem, a történetem, a családom, a múltam, a játékos-pályafutásom.

2023.09.27 17:39:01

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jobban kezdett a Ligakupában a Leicester City, de a végére kijött a két csapat közötti tudáskülönbség.

2023.09.24 14:41:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Szoboszlai Dominik ismét végig pályán volt Jürgen Klopp együttesében.