Chelsea: elfogyott a türelem, Graham Pottert menesztették – hivatalos

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.04.02. 21:20
null
Már nem Graham Potter a Chelsea menedzsere (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea a hivatalos honlapján jelentette be, hogy menesztette Graham Potter menedzsert.


„Hivatalosan bejelentjük, hogy Graham Potter elhagyta a klubot. A klubnál eltöltött ideje alatt Graham a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe vezette a csapatunkat, ahol a Real Madriddal találkozunk. A Chelsea szeretne köszönetet mondani Grahamnek minden erőfeszítéséért, és sok sikert kíván neki a jövőben” – olvasható a klub hivatalos közleményében.

A 47 éves szakembert 2022 szeptemberében nevezték ki a Chelsea-nél Thomas Tuchel – aki Julian Nagelsmannt váltotta március végén a Bayern München kispadján – menesztése után.

Bár Pottert a Brightonnál végzett munkája miatt rengetegen dicsértek a külföldi sajtóban, a Chelsea-nél képtelen volt eredményes futballt felmutatni: 31 tétmeccsen 12 győzelem, 8 döntetlen és 11 vereség volt az angol menedzser mérlege a londoni együttesnél.

A szombati, Aston Villa elleni kétgólos hazai vereség volt az utolsó csepp a pohárban, ezt követően köszönték meg Potter munkáját a Stamford Bridge-en.

A Chelsea a Premier League-ben 28 meccsen mindössze 38 pontot gyűjtött, a Fulham mögött a 11. pozícióban áll. Az igencsak valószínűtlennek tűnik, hogy a bajnokságban a legjobb négyben végezve harcolják ki a BL-szereplést, de a legrangosabb európai kupasorozatban még versenyben vannak a „kékek”, április közepén a Real Madriddal küzdenek meg a negyeddöntőben.

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano arról írt a hivatalos Twitter-oldalán, hogy a Chelsea már fel is vette a kapcsolatot Julian Nagelsmann-nal. A Chelsea ideiglenes menedzsere Bruno Saltor lesz.

 


 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik