Chelsea: bejelentették Raheem Sterling átigazolását – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.13. 18:44
null
Raheem Sterling a Chelsea-ben folytatja (Fotó: Twitter/Chelsea FC)
Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea FC hivatalosan is bejelentette, hogy náluk folytatja a pályafutását a Manchester Citytől távozó 77-szeres angol válogatott támadó, Raheem Sterling.

Az angol támadó esetleges Chelsea-be igazolásáról már hetek óta cikkezett az angol sajtó, de a 27 esztendős játékos csak most írta alá a szerződését a londoniakkal, akikhez a hírek szerint öt évre kötelezte el magát.

Raheem Sterling a felnőttek között a Liverpoolnál robbant be a Premier League-be, ahonnan több mint 60 millió euróért szerezte meg 2015-ben a Manchester City, mellyel négy bajnoki címet, FA-kupát, ötször angol Ligakupát, egyszer angol Szuperkupát nyert, míg a 2020–2021-es idényben döntőbe jutott a Bajnokok Ligájában.

A 77-szeres angol válogatott játékos a Manchester Cityben 225 mérkőzésen 91 gólt szerzett.

„Bár már sok mindent elértem pályafutásom során, még sok célt szeretnék elérni, ezért előretekintek és várom, hogy a Chelsea mezében, Thomas Tuchel irányításával érjem el ezeket” – fogalmazott a klub honlapján Sterling.

„London az én otthonom, ahol minden elkezdődött, szóval ez egy hihetetlen lehetőség számomra, hogy hétről hétre a barátaim és a családom előtt játszhatok a Stamford Bridge-en” – tette hozzá a Chelsea első nyári igazolása.

A The Athletic értesülései szerint Raheem Sterlingért a fővárosiak 47.5 millió fontot fizetnek a Manchester Citynek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik