B. D. K.
2022.09.19 13:50 Frissítve: 2022.09.19 14:50

Chelsea: Ancelotti korábbi segítője hetekkel a halála előtt a saját BL-jegyével lepte meg barátját

Ray Wilkins hatvanegy esztendős korában, 2018. április elején hunyt el szívroham következtében. A 86-szoros angol válogatott labdarúgóról, a Chelsea korábbi másodedzőjéről sok szép történet kering, a Sportbible most kiemelt egyet.

Carlo Ancelotti (jobbra) segítőjeként is dolgozott Wilkins (Fotó: AFP)

 

Az Eastenders egykori színésze, Michael Greco felidézte a Talksportnak Ray Wilkins egyik nemes gesztusát.

„Az egyik legkedvesebb ember, akivel valaha találkoztam, és mivel gyerekként a hősöm volt, találkozni vele és a barátjává válni csodálatos volt” – emlékezett vissza Greco.

„Akkoriban (2018-ban – a szerk.) a Stamford Bridge közelében laktam, és a Chelsea a Bajnokok Ligájában a Barcelonát fogadta, egy–egy lett mérkőzés vége. Ez volt Messi első gólja ellenünk” – mondta a BL-nyolcaddöntő első mérkőzése kapcsán, melyet a helyszínen tekintett meg. Elárulta, hogyan tudott kijutni rá.

„Nem volt jegyem a meccsre, de Ray azt mondta, menjek le a bárba, és ott együtt megnézzük majd. Így is tettem, aztán megkaptam ott tőle a jegyét. Néhány héttel később hunyt el.”

„Amikor meghallottam a halálhírét, sírva fakadtam. De nemcsak azért, mert nagyszerű ember volt, hanem a történetek miatt is, melyek hozzákapcsolhatók. Mindegyik történet arról szólt, hogy mennyire csodálatos ember volt ő” – jegyezte meg a színész.

„Szeretem azt, amikor az emberek jó dolgokat csinálnak, és nem kürtölik világgá azt, nem kerül ki a közösségi oldalakra, nem hencegnek vele” – fogalmazott, és hozzátette, szerette Wilkinsben, hogy névtelenül jótékonykodott.

A Sportbible a cikkében felhívta a figyelmet arra, hogy az egykori klasszist mennyire szerették az emberek. Egy leszerelt katona is beszámolt korábban arról, hogy Wilkins milyen sokat segített neki, amikor hajléktalan volt.

Ray Wilkins
Wilkinst az angol futball kedvelői jól ismerhetik: pályafutása során a 86 válogatott szereplés mellett a Chelsea és a Manchester United játékosa volt, később többek között az AC Milanban, a Paris Saint-Germainben, a Queens Park Rangersben és a skót Rangersben is futballozott.

A korábbi középpályás visszavonulása után edzőként több helyen is megfordult, a 2000-es években Gianluca Vialli, Luiz Felipe Scolari, Guus Hiddink és Carlo Ancelotti másodedzőjeként is dolgozott a Chelsea-nél, két mérkőzésen megbízott menedzserként irányította a klubot.

2014-ben Jordánia szövetségi kapitánya lett, majd másodedzőként az Aston Villánál vállalt munkát. A Sky Sports szakértőjeként Premier League-, és Bajnokok Ligája-meccseken is feltűnt.
2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.

2022.11.06 12:31:04

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Gabriel gólja döntött a Stamford Bridge-en, Mikel Arteta együttese egyelőre maga mögött tartja a Man. Cityt.