Chelsea: a Juventuson hajtanák be a Mutun veszített pénzt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.25. 07:41
null
A Chelsea-nek nem tetszik, hogy a Juve pénzt csinált Mutuból (Fotó: Action Images – archív)
A londoni Evening Standard című lap híre szerint a Chelsea labdarúgócsapata a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elé akarja vinni azt az ügyet, amelyben évek óta keresik az anyagi kompenzációt Adrian Mutu pozitív doppingtesztje után.

Mutut 2004-ben rúgta ki a londoni csapat, mert a román támadó szervezetében kokain nyomaira bukkantak egy doppingvizsgálat során. A kár miatt a bíróság 17.2 millió eurót ítélt meg Mutuval szemben a Chelsea-nek, de a román játékos az eltelt kilenc évben sem törlesztette a teljes összeget.

A Chelsea igazságtalannak érzi, hogy miután Mutu eltiltása letelt, a Juventus ingyen szerezte meg a csatárt, és később 6 millió eurós haszonnal adta tovább a Fiorentinának. A klubszóvivő elmondta, megnézik, milyen jogorvoslati lehetőséggel élhetnek a FIFA-nál, hogy visszaszerezzék az összeget. A londoni klub állítólag azért is jogi lépéseket fontolgat, mert Mutu a hírek szerint kirúgása után három, többmilliós miami ingatlanba fektette készpénzét az adósság törlesztése helyett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik