Championship: álomszerűen mutatkozott be az újonc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.08. 18:49
A Rotherham United elleni idegenbeli 4–1-es győzelemmel ünnepelte története első angol második ligás (Championship) bajnoki mérkőzését az újonc Milton Keynes Dons.

A Wimbledon utódklubjaként 2004-ben alapított MK Dons 2008 óta sohasem veszítette el idénybeli első bajnokiját. Érdekesség, hogy a Championship legutóbbi két abszolút újonca is győzelemmel kezdett: a Bournemouth és a Yeovil egyaránt 2013-ban kopogtatott három ponttal. Előbbi immár élvonalbeli, utóbbi visszacsúszott a negyedosztályba.MK Dons 2008 óta sohasem veszítette el idénybeli első bajnokiját. Érdekesség, hogy a Championship legutóbbi két abszolút újonca is győzelemmel kezdett: a Bournemouth és a Yeovil egyaránt 2013-ban kopogtatott három ponttal. Előbbi immár élvonalbeli, utóbbi visszacsúszott a negyedosztályba.

Az ugyancsak újonc Bristol City kikapott az idei nyitányon, az élvonalból érkező klubok egy győzelmet (Hull City), egy hajrában kicsikart döntetlent (Burnley) és egy vereséget (QPR) könyveltek el, míg a legutóbbi évadban ötödik helyen végző Brentford a 92. és a 96. percben szerzett gólokkal mentett pontot az Ipswich ellen.

ANGLIA, CHAMPIONSHIP
1. FORDULÓ
Cardiff City–Fulham 1–1
Leeds United–Burnley 1–1
Birmingham City–Reading 2–1
Blackburn Rovers–Wolverhampton Wanderers 1–2
Bolton Wanderers–Derby County 0–0
Brentford–Ipswich Town 2–2
Charlton Athletic–QPR 2–0
Hull City–Huddersfield Town 2–0
Rotherham United–MK Dons 1–4
Sheffield Wednesday–Bristol City 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik